To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Colt Nr 3, 4 a teraz 5 ;]

mkm - 17-09-2008, 21:11

Draghu, tak patrze i patrze ale do Colta nie widze... Gdzie go znalazles?
Anonymous - 17-09-2008, 21:27

na ebayu - na ebay.co.uk tez nie moglem znalesc ale na ebay.com - bez problemow :]

nawet tutaj masz linka do aktualnej aukcji :mrgreen:

O wlasnie tutaj :]

udanego licytowania :wink:

mkm - 17-09-2008, 21:49

Szukalem na stronce HKS-a. Na tej aukcji tez colt jest na "szaro". Ale jak czytam pasuje. Zdziwilem sie tylko bo przebrnalem chyba przez wszystkich renomowanych producentow "uszlachetniaczy" i jest bardzo ciezko o cokolwiek. Ty jestes w lepszej sytuacji bo masz cjo, wiec cos sie trafia... Na marginesie gratuluje zakupu.
rosomak1983 - 17-09-2008, 22:24

Draghu napisał/a:
nawet tutaj masz linka do aktualnej aukcji :mrgreen:

O wlasnie tutaj :]

udanego licytowania :wink:

a co to jest ten filter hybrydowy i co to daje????
(pewnie dodaje powera) :D :D :D

Anonymous - 17-09-2008, 23:49

podwojny post :/
Anonymous - 17-09-2008, 23:50

Jest to poprostu zamiennik "sportowy" ( hehe, wielkie slowo :P ). Alternatywa dla stozka, jezeli nie masz zamiaru zmieniac calego ukladu dolotu powietrza. Zeby stozek dobrze dzialal trzeba troche zachodu - panel poprostu wrzucasz do oryginalnej skrzynki. Mozna ewentualnie doprowadzic do skrzynki dolot z okolicy zderzaka - to z czasem mam zamiar zrobic i zobacze czy dupohamownia cos wskarze :P

Zrobilem pierwszy test i jakos nie czuc olbrzymich zmian. Nie oszukujmy sie :wink:
Ciutke tylko zmienila sie nutka silnika jak sie mocniej przycisnie. Ale to samopoczucie, ze mam filtr HKS jest nieocenione :D

pozdrawiam

Anonymous - 09-11-2008, 17:28

Przyszla pora na kolejne zmiany:

Podpórka maski przeszla do historii:

No i nowa kierownica z Evo4 :D

Pomalowalem tez ten kawalek plastiku pomiedzy kierownica i zegarami, bo szara jakos nie wygladala.

nastepne w kolejnosci sa nowe zegary na ktore czekam z Tacho Pro
( dostali ode mnie oryginalne tarcze wiec jak ktos jest zainteresowany to pewnie by sie podjeli zrobienia dodatkowych do CJ 1.3 albo 1.6 )

mkm - 09-11-2008, 17:45

Gratuluje modyfikacji. Ja bym prosil o wiecej detali. Z czego teleskopy? Spawane z "kawalkami" dawcy czy dorabiales?
Jak wklad filtra?

Anonymous - 09-11-2008, 17:53

Wklad jak pisalem wyzej tylko delikatnie podkreslil dzwiek pobieranego powietrza - tak... bardziej szumi :P
Poza tym jezeli sa jakies zmiany w kwestii przyspieszenia czy spalania to nieodczuwalne.

Teleskopy sa robione specjalnie dla CJ i wszystko pasuje idealnie. Niestety do innych modeli Coltow nie ma narazie :? przynajmniej nie slyszalem o zadnych.

Krzyzak - 09-11-2008, 18:49

Draghu napisał/a:
Podpórka maski przeszla do historii

wezyk spryskiwacza tez niedlugo przejdzie :P

Anonymous - 09-11-2008, 18:52

az pojde i zajrze pod maske... :roll: :wink:
mkm - 09-11-2008, 18:58

Draghu napisał/a:

Teleskopy sa robione specjalnie dla CJ i wszystko pasuje idealnie.

Gratulacje troche mniejsze... Myslalem, ze dobrales. Jakie pierwsze wrazenia. Teleskopy "pomagaja" otwierac, czy otwieraja? Jak z zamykaniem. Dociaga przy koncu czy trzeba dociskac maske?

Anonymous - 09-11-2008, 19:09

Krzyzak napisał/a:
Draghu napisał/a:
Podpórka maski przeszla do historii

wezyk spryskiwacza tez niedlugo przejdzie :P

wezyk ma sie dobrze :P

mkm napisał/a:
Gratulacje troche mniejsze... Myslalem, ze dobrales. Jakie pierwsze wrazenia. Teleskopy "pomagaja" otwierac, czy otwieraja? Jak z zamykaniem. Dociaga przy koncu czy trzeba dociskac maske?

Pomagaja otwierac. Trzeba o nich pamietac !! bo jak raz zapomnialem, to mi maska doslownie wystrzelila w powietrze !!
Z zamykaniem nie ma najmniejszego problemu - puszczam swobodnie maske z wysokosci 10-15 cm i sie sama domyka. Na tej wysokosci one praktycznie nie stawiaja zadnego oporu.

Anonymous - 21-11-2008, 21:25

Tym razem na tapecie mam zegary :D

Na razie w połowie tylko zrobione bo właśnie jestem w trakcie malowania 4 czarnych zaślepek(?), które są w samym środku tarcz - na biało :>

No i jutro tez czeka Misie odnawianie calej skóry jakąs cudną ( się okaże :P ) pastą.

Anonymous - 22-11-2008, 12:51

no i gotowe - trochę nerwów to kosztowało co prawda ale dało rade :>

:blob8: