Nasze Miśki - Colt Nr 3, 4 a teraz 5 ;]
mkm - 17-09-2008, 21:11
Draghu, tak patrze i patrze ale do Colta nie widze... Gdzie go znalazles?
Anonymous - 17-09-2008, 21:27
na ebayu - na ebay.co.uk tez nie moglem znalesc ale na ebay.com - bez problemow :]
nawet tutaj masz linka do aktualnej aukcji
O wlasnie tutaj :]
udanego licytowania
mkm - 17-09-2008, 21:49
Szukalem na stronce HKS-a. Na tej aukcji tez colt jest na "szaro". Ale jak czytam pasuje. Zdziwilem sie tylko bo przebrnalem chyba przez wszystkich renomowanych producentow "uszlachetniaczy" i jest bardzo ciezko o cokolwiek. Ty jestes w lepszej sytuacji bo masz cjo, wiec cos sie trafia... Na marginesie gratuluje zakupu.
rosomak1983 - 17-09-2008, 22:24
Draghu napisał/a: | nawet tutaj masz linka do aktualnej aukcji
O wlasnie tutaj :]
udanego licytowania |
a co to jest ten filter hybrydowy i co to daje????
(pewnie dodaje powera)
Anonymous - 17-09-2008, 23:49
podwojny post :/
Anonymous - 17-09-2008, 23:50
Jest to poprostu zamiennik "sportowy" ( hehe, wielkie slowo ). Alternatywa dla stozka, jezeli nie masz zamiaru zmieniac calego ukladu dolotu powietrza. Zeby stozek dobrze dzialal trzeba troche zachodu - panel poprostu wrzucasz do oryginalnej skrzynki. Mozna ewentualnie doprowadzic do skrzynki dolot z okolicy zderzaka - to z czasem mam zamiar zrobic i zobacze czy dupohamownia cos wskarze
Zrobilem pierwszy test i jakos nie czuc olbrzymich zmian. Nie oszukujmy sie
Ciutke tylko zmienila sie nutka silnika jak sie mocniej przycisnie. Ale to samopoczucie, ze mam filtr HKS jest nieocenione
pozdrawiam
Anonymous - 09-11-2008, 17:28
Przyszla pora na kolejne zmiany:
Podpórka maski przeszla do historii:
No i nowa kierownica z Evo4
Pomalowalem tez ten kawalek plastiku pomiedzy kierownica i zegarami, bo szara jakos nie wygladala.
nastepne w kolejnosci sa nowe zegary na ktore czekam z Tacho Pro
( dostali ode mnie oryginalne tarcze wiec jak ktos jest zainteresowany to pewnie by sie podjeli zrobienia dodatkowych do CJ 1.3 albo 1.6 )
mkm - 09-11-2008, 17:45
Gratuluje modyfikacji. Ja bym prosil o wiecej detali. Z czego teleskopy? Spawane z "kawalkami" dawcy czy dorabiales?
Jak wklad filtra?
Anonymous - 09-11-2008, 17:53
Wklad jak pisalem wyzej tylko delikatnie podkreslil dzwiek pobieranego powietrza - tak... bardziej szumi
Poza tym jezeli sa jakies zmiany w kwestii przyspieszenia czy spalania to nieodczuwalne.
Teleskopy sa robione specjalnie dla CJ i wszystko pasuje idealnie. Niestety do innych modeli Coltow nie ma narazie przynajmniej nie slyszalem o zadnych.
Krzyzak - 09-11-2008, 18:49
Draghu napisał/a: | Podpórka maski przeszla do historii |
wezyk spryskiwacza tez niedlugo przejdzie
Anonymous - 09-11-2008, 18:52
az pojde i zajrze pod maske...
mkm - 09-11-2008, 18:58
Draghu napisał/a: |
Teleskopy sa robione specjalnie dla CJ i wszystko pasuje idealnie. |
Gratulacje troche mniejsze... Myslalem, ze dobrales. Jakie pierwsze wrazenia. Teleskopy "pomagaja" otwierac, czy otwieraja? Jak z zamykaniem. Dociaga przy koncu czy trzeba dociskac maske?
Anonymous - 09-11-2008, 19:09
Krzyzak napisał/a: | Draghu napisał/a: | Podpórka maski przeszla do historii |
wezyk spryskiwacza tez niedlugo przejdzie |
wezyk ma sie dobrze
mkm napisał/a: | Gratulacje troche mniejsze... Myslalem, ze dobrales. Jakie pierwsze wrazenia. Teleskopy "pomagaja" otwierac, czy otwieraja? Jak z zamykaniem. Dociaga przy koncu czy trzeba dociskac maske? |
Pomagaja otwierac. Trzeba o nich pamietac !! bo jak raz zapomnialem, to mi maska doslownie wystrzelila w powietrze !!
Z zamykaniem nie ma najmniejszego problemu - puszczam swobodnie maske z wysokosci 10-15 cm i sie sama domyka. Na tej wysokosci one praktycznie nie stawiaja zadnego oporu.
Anonymous - 21-11-2008, 21:25
Tym razem na tapecie mam zegary
Na razie w połowie tylko zrobione bo właśnie jestem w trakcie malowania 4 czarnych zaślepek(?), które są w samym środku tarcz - na biało :>
No i jutro tez czeka Misie odnawianie calej skóry jakąs cudną ( się okaże ) pastą.
Anonymous - 22-11-2008, 12:51
no i gotowe - trochę nerwów to kosztowało co prawda ale dało rade :>
|
|
|