To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A 2.0] Wymiary wycieraczek przód

Arturro-86 - 07-12-2010, 17:03

kkriss napisał/a:
hej, a jakia długość wycieraczki na tył w kombi?

t.o napisał/a:
A jaką słuszną długość powinna mieć wycieraczka na tylnej szybie w kombi aby ładnie wycierała?

Szukałem info, ale nie znalazłem A na swojej obecnej się nie mogę sugerować
bo jest jakaś tymczasowa i zdecydowanie za długa.

Pozdrowienia
t.o

KaWu napisał/a:
t.o, 38 cm. Moze byc i 41.
Ale tak czy siak u mnie po wymianie bywa czasami ze nie zbiera. Np,. jak ktos ja podniosl i nie dociska dobrze. Musze wyjsc i docisnac ramie recznie

kkriss, radzę czytać dokładnie, tymbardziej, że to było napisane kilka postów nad Twoim :)

Owczar - 07-12-2010, 21:19

kkriss, fajnie, że potrafisz znaleźć już temat... Ale będzie jeszcze fajniej jak nauczysz się czytać to co w nim jest napisane.
m6riano - 08-12-2010, 08:20

powiedzmy że średniotanie wycieraczki kosztują ok. 40 zł/kpl. (tesco czy coś)
raczej drogie ok.90zł(boscha lub valeo) to 140zł za podgrzewane nie są aż tak drogie zwłaszcza że ostatnio były takie mrozy że nawet płyn do spryskiwaczy(do -17) mi zamarzał na szybie, więc wątpie żeby tylko ciepłe powietrze wystarczyło...;-)
tylko pojawia się jeden zasadniczy minus..potrzeba sporo zabawy żeby te wycieraczki w miarę profesjonalnie zamocować, podłączyć (puścić instalacje z wyłącznikiem), już chyba lepiej po prostu założyć na zimę przewodem przez uszczelkę w drzwiach (przewód) przez kokpit do gniazdka zapalniczki a na wiosne je zmienić na zwykłe...;-)

Arturro-86 - 08-12-2010, 08:42

m6riano napisał/a:
powiedzmy że średniotanie wycieraczki kosztują ok. 40 zł/kpl. (tesco czy coś)
raczej drogie ok.90zł(boscha lub valeo) to 140zł za podgrzewane nie są aż tak drogie zwłaszcza że ostatnio były takie mrozy że nawet płyn do spryskiwaczy(do -17) mi zamarzał na szybie, więc wątpie żeby tylko ciepłe powietrze wystarczyło...;-)
tylko pojawia się jeden zasadniczy minus..potrzeba sporo zabawy żeby te wycieraczki w miarę profesjonalnie zamocować, podłączyć (puścić instalacje z wyłącznikiem), już chyba lepiej po prostu założyć na zimę przewodem przez uszczelkę w drzwiach (przewód) przez kokpit do gniazdka zapalniczki a na wiosne je zmienić na zwykłe...;-)

Sam sobie trochę odpowiedziałeś - te "Heat Flex" to będą takie wycieraczki z dolnej półki, z tą róznicą, że mają podgrzewanie - co zasadniczo i tak wiele nie pomoże... ja tam zawsze kilka razy "stuknę" w wycieraczki, nagrzeją się jeszcze od szyby i jest OK 8)
No i nie wspominając jak fatalnie to będzie wyglądało od środka, bo widzę, że przewód jest "luźno".
Ale... robi się OT :|

kkriss - 10-12-2010, 20:09

trochę lekko poza tematem - jak docisnąć/dokręcić tylną wycieraczkę w kombi?
U mnie jest tak, że zbiera tylko część z dołu, góry nie rusza - ręką docisnąłem maksymalnie, ale bez zmian, wycieraczkę też zmieniłem i lipa. Jest tam coś do dokręcenia czy coś?
Wycieraczka 41 cm.

m6riano - 10-12-2010, 20:31

Nie ma..jest sprężyna która dociska, ja ją wymieniłem i jest nieco lepiej bo już zbiera mi całości a wcześniej zostawiało takie jajko (10x20cm) na centralnej części szyby.
kkriss - 10-12-2010, 20:43

a skąd dorwałeś taką sprężynę? poszedłeś do sklepu ze swoją czy gdzieś znalazłeś po jakimś oznaczeniu?
m6riano - 10-12-2010, 21:06

Kupiłem od kolegi tomek84 z forum