Sigma/Diamante Ogólne - Zamienilem sigme na....
michałnataliya - 29-03-2009, 19:40
Zamknij lukasz zamknij... Jeden moze- a ten ktory odpowiada tak samo, zbiera baty. HE HE dobre forum. Jestem na forum chwile a za opisane doswiadczenia i osobiste rady mnie j.....ie. Kulturka, agresja!!! Nie wiem czy umiecie czytac i rozumiec to co czytacie? Nigdy nikomu zle nie zyczylem. Proponuje jeszcze raz przeczytac moje wypowiedzi w tym watku na trzezwo, potem odpowiedzi fana USA, a potem wyciagajcie wnioski! Staralem sie przedstawic ktore cechy auta przewazaja i nikogo nigdy nie krytykowalem za gust, za zarobki, m-ce zamieszkania i inne rzeczy!!! BRONIE SIE PRZED ZARZUTAMI JAKOBYM NIGDY NIE MIAL STS-a 4.6 (A NIE SLABSZEGO 4.9). Jesli ktos mi zarzuca pisanie bajek itd., tak reaguje... ale no nie jest to ostro! To nawet nie jest slodko kwasno! Ludzie! 12 lat macie? VirMan, Bajki piszesz! Jak sie czujesz?Czekam na odpowiedz na pw. Pozdrawiam! Pa
lukasz12 - 29-03-2009, 19:49
Ja proponuje troche spuścić z tonu. Tematu póki co nie zamykam ale starajcie się nie napadać jeden na drugiego. Każdy ma prawo bronić swoich racji ale proszę róbcie to w sposób wyważony - dotyczy to WSZYSTKICH.
zbyszek05 - 29-03-2009, 21:18
...............................do zobaczenia w łodzi........................
michałnataliya - 29-03-2009, 21:35
.....................................do zobaczenia w lodzi, poznaniu, gdziekolwiek na trasie..................
VirMan - 30-03-2009, 01:19
well.. obaj jechaliscie ale michałnataliya zdecydowanie krzyczysz najwiecej , a przynajmniej wykrzykników wiecej widac... well niewazne..
Anonymous - 30-03-2009, 07:49
To zawsze było jedyne forum na którym wszystko było wyważone, ale powoli robi się koło wzajemnej adoracji. Więc najlepiej Łukasz zamknij temat bo robi się nie przyjemnie.
and.lukas - 31-03-2009, 23:30
Jacy biedni ci amerykanie( ci z usa )- nie mają żadnych mormalnych samochodów.... Nawet ich nalepsza marka caddi do niczego się nie nadaje. I nie wiem dlaczego w europie jest taki sts porównywany do a8, s-klase itd.
Jak już wywołałem temat STS-a to teraz podrzuciłbym dla odmiany mazde xedos9/milenia np z silniczkiem 2.3 z cyklem Millera..Co Wy na taka alternatywe - oczywiście teoretyczną- żeby nie było żadnych kłótni...
lukasz12 - 31-03-2009, 23:41
Kiedyś myslałem o takiej Maździe (nawet przed kupnem Mitsu) ale w sumie po przekalkulowaniu doszedłem do wniosku że Mazda jest ciutkę za droga, silnik 2.3 za skomplikowany, podstawowy silnik 2.5 za słaby i deska rozdzielcza za plastikowa
and.lukas - 01-04-2009, 03:21
Ja tez uważam, że taka mazda to ciekawy model, o bardzo atrakcyjnym i eleganckim wyglądzie pomimo, że pierwsze sztuki wyszły juz w '92-93 roku.
Z opinii urzytkowników wynika, ze silnik miller jest kłopotliwy w utrzymaniu- znaczne branie oleju przez kompresor, ale rewelacyjne osiągi w stosunku do spalania.
Bezpieczna/niezawodna jednostka 2.5l ma ok. 160 KM, ale to auto jest lżejsze od sigmy o ok. 150kg co może daje lepsze wyniki w spalaniu (24V) i mniejsza pojemnośc.
No i są chyba w mileniach motory 2.5 ok.200KM, ale to te młodsze modele niestety bardzo drogie....
VirMan - 01-04-2009, 10:15
Jak dla mnie mazda jest fajna... ale z czysto klienckiego podejścia... nie podoba mi się:):) Nawet za sigmę ciężko by mi się pozbyć diamante jest poprostu taki jak chciałbym mieć .. osiagów nie porównuję , po prostu jest to fajne według mnie autko , nawet wygodne ... ale wole Diamante
sebi629 - 01-04-2009, 13:21
Jezeli mowa o mazdzie to tylko 929. Xedos jest ladny ale to juz nie to. Jakbym trafil ladne 929 to bym sie zastanowil czy nie zamienic za sigme.
VirMan - 01-04-2009, 13:38
no 929 ma takie szybki jak diamante , też siezastanawiałem , ale nie wiem jak z serwisem itd.. poprostu nie znam samochodu
lukasz12 - 01-04-2009, 15:35
929 chyba pozostaje już tylko w strefie wspomnień. Ostatni model nie był oferowany w Europie a w US też nie sprzedawał sie za rewelacyjnie. Osobiscie jestem ciekawy jak się prowadził bo w przeciwieństwie do konkurencji był napęd na tył. Silnik nieco słabszy (195 KM). Środek niezły choć trzeba było trafić na wersję lepiej wyposażoną. W recenzji niby wypada słabiej http://consumerguideauto....mazda-929-1.htm niż konkurencja ale każdy mierzy po swojemu.
Zajc3w - 01-04-2009, 22:34
Przymierzałem się kiedyś do Xsedosa9 ale nie robią kombi... 929 zbyt mydelniczkowaty kształt jak dla mnie.
Jak wybierałem teraz samochód to jedyną konkurencją dla sigmy było subaru legacy. Zobaczyłem sigmę i do subaru już nie jechałem, bo droższe i mniejsze.
Anonymous - 02-04-2009, 08:17
Xedosa ma mój kumpel, małe i plastikowe w środku
|
|
|