To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - Fotoradary w Warszawie

m6riano - 26-07-2011, 18:15

Zielone "krokodylki" to Inspekcja Transportu Drogowego i szczerze mówiąc nie wiem co oni mają do "kukułek", oni są od tirów,taxi, przewozów,itd.
Hubeeert - 26-07-2011, 18:17

m6riano napisał/a:
szczerze mówiąc nie wiem co oni mają do "kukułek", oni są od tirów,taxi, przewozów,itd.
to doczytaj - przejęli fotoradary na mocy tzw ustawy fotoradarowej.
m6riano - 26-07-2011, 18:48

Spokojnie...jak do tej pory nie zajmowali sie tym więc dziwnym dla mnie było że wychodza teraz po za swoje kompetencje..dac ol...
cns80 - 27-07-2011, 08:37

m6riano napisał/a:
jak do tej pory nie zajmowali sie tym więc dziwnym dla mnie było że wychodza teraz po za swoje kompetencje..dac ol...
Teraz to ich obowiązek i są skuteczniejsi niż Policja :)
viader - 27-07-2011, 09:45

Tak się składa, że ja w tej inspekcji pracuję. Co by nie powiedzieć to teraz przynajmniej mają być fotoradary oznaczone na żółto, mają być usunięte atrapy, za każdym razem ma być też znak drogowy. Co najlepsze teraz również fotoradary straży gminnych mają być poprzedzone stosownymi znakami. Koniec z ustawianiem fotoradarów w krzakach i trzepania kasy. Teraz kierowca ma zwolnić przed radarem co ma zwiększyć bepieczeństwo. Radary będą w pobliżu szkół itp.

Niestety są też gorsze wiadomości. Poza stacjonarnymi fotoradarami będą też mobilne centra nadzoru nad ruchem. Już jest zakupionych ponad 300 busów z kamerami i radarami. Będzie też rozwijana sieć pomiarów odcinkowych a nawet w przyszłości mają być helikoptery z radarami, więc powoli skończy się era szaleństw na drogach.

cns80 - 27-07-2011, 14:35

viader napisał/a:
Tak się składa, że ja w tej inspekcji pracuję.
To dobrze. Będzie miał kto anulowac mandaty Piworowi ;)

viader napisał/a:
Będzie też rozwijana sieć pomiarów odcinkowych
Nie mam tablicy z przodu więc jakoś to przeżyję :D
m6riano - 27-07-2011, 14:42

cns80 napisał/a:
Nie mam tablicy z przodu

dobry pomysł jak będziemy jechać na ZLOTA katowicką...;-)

viader - 27-07-2011, 15:07

Szczerze to nawet sobie bym nie mógł anulować. Ale jak ktoś się nacina na stacjonarny to jest sam sobie winiem ;)
Hubeeert - 27-07-2011, 15:09

viader znam Twojego Bossa ;-)
Piwor - 27-07-2011, 23:21

cns80, jest dobrze, mam jeszcze sporo punktów do dyspozycji.. :)
Owczar - 28-07-2011, 10:53

viader, wiesz może kiedy ruszy pomiar odcinkowy na E7 i E8 na wylotach z Wawy?

Czy będą stosowne oznaczenia?

cns80 napisał/a:
Nie mam tablicy z przodu więc jakoś to przeżyję :D

A naklejkę na szybie masz? ;>

cns80 - 28-07-2011, 10:58

Owczar napisał/a:
A naklejkę na szybie masz? ;>
Szybie od kasku, czy szybie od owiewki ? :P
A w samochodzie jest od tego stary paten Policjantów czyli wycieraczka (pod warunkiem że nie pada :) )

viader - 28-07-2011, 12:30

Pracuję w biurze odpowiedzialnym za zupełnie co innego, więc najświerzszych informacji nie posiadam. Poza tym w radarach zatrudniane są nowe osoby, więc i znajomości narazie nie ma. Ale z czasem pewnie będę conieco wiedział.

cns80, nie bądź taki spokojny bo kontrole odcinkowe i część fotoradarów będą robiły także fotki z tyłu...

A tak na marginesie to przecież kontrole odcinkowe będą głównie na drogach ekspresowych i autostradach, więc chyba te 120-140km/h jest wystarczające do komfortowego podróżowania... :roll:

Zresztą wystarczy na chwilę zwolnić lub zjechać na siusiu i średnia prędkość drastycznie maleje. Jak ktoś ciśnie non stop 200+ to niech ma sam do siebie pretensje.

Żeby nie było, że ja nie lubię czasem przycisnąć ale trzeba też mieć trochę oleju w głowie.

cns80 - 28-07-2011, 13:58

viader napisał/a:
cns80, nie bądź taki spokojny bo kontrole odcinkowe i część fotoradarów będą robiły także fotki z tyłu...
Z tego co widziałem założenia do projektu to miały być w konfiguracji p/p, p/t i zdaje się że t/p, ale w konfiguracji t/t wogóle nie widziałem, a zdjęcie jednej tablicy nic im nie da :P
Nie do udowodnienia :)
P.S. Nie żebym ciągle i wszędzie zapitalał.

góral1 - 30-08-2011, 13:52

Nie jest to stacjonarny, ale w lipcu dwa razy a w ciągu tego roku już kilkukrotnie widziałem na statywie z flashem przy trasie 637 z Sulejówka do Okuniewa. To samo miejsce cały czas tzn. przy Tesco, czyli jadąc w stronę Okuniewa po prawej stronie, a po przeciwnej stronie niż jest jednostka wojskowa. Przed takim długim lewym łukiem obok, którego jest stacja benzynowa.

[ Dodano: 30-08-2011, 13:57 ]
cns80 napisał/a:
P.S. Nie żebym ciągle i wszędzie zapitalał.

hahahahahaha!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Dobre! Naprawdę dobre ! :lol: