Chcę Kupić Space Stara - [MSS ALL] Chcę kupić Space Stara !
hocage - 19-05-2009, 09:09 Temat postu: dzięki Podjadę (jak przestanie padać) i zrobię więcej zdjęć...Czy cena odpowiednia dla stanu, przebiegu i wyposażenia - deklarowanego (bo przecież to nic pewnego) przez sprzedającego...
Czy na stacji diagnostycznej są w stanie sprawdzić czy na pewno bezwypadkowy?
cns80 - 19-05-2009, 09:22
Ciekaw jestem gdzie się podziały wszystkie napisy z tylnej klapy ?
halbog - 19-05-2009, 10:01
hocage napisał/a: | Czy cena odpowiednia dla stanu, przebiegu i wyposażenia |
Ja za mojego misia dałem po negocjacjach 10500. cns80 ma rację - teraz zwróciłem uwagę - nie ma napisów na tylniej klapie, ja patrzyłem na szczeliny w drzwiach .
Z tego co czytałem i słyszałem, najlepiej jest mierzyć grubość lakieru na elementach, jak jest grubsza to była domalowana i wtedy pytać - dlaczego. Na stacji diagnostyczej myślę, że są w stanie bez problemu określić to, czy autko miało dzwonka, czy nie.
Pozdrawiam
Bogdan
hocage - 19-05-2009, 13:13
byłem, zobaczyłem, raczej nie kupię...Zrobiłem sporo zdjęć. Jak ktoś chce pisac. Usunąłem już z sieci bo nie kupuję.....
Autko mało zadbane, nadkola z przodu rdza, tylna klapa (wydaje się coś robiona), środek zniszczony...nie dla mnie. Rozumiem że wiek ale...nie!
xjacobs - 19-05-2009, 16:16
Lewa strona jest jakaś pokrzywiona - lewy błotnik ze zdjęć wygląda na malowany, drzwi pasażera z lewej strony jakby podniesione do góry. Pomijam fakt, że jak na 147 000 km, to kierownica chyba za bardzo wytarta...
wkamien - 25-05-2009, 15:10
Szanowne forumowiczki, szanowni forumowicze
Pisze w tym watku, by nie zakladac nowego. Nadszedl czas, by firmowe 4 kolka zamienic na wlasne. A, ze na pokladzie uklad 2+3 zaczalem rozgladac sie (w grudniu!!!) za wlasnym autem. Miala byc Premacy, ale strach przed dieslem (wym. rozrzadu 2tys!) i niewielka dostepnosc modeli benzynowych skutecznie wybil mi ja z glowy. W portfelu 23tys. Czeka.
Auto glownie do miasta, wiec jak sam sobie wydumalem, pan Diesel raczej odpada - nie nagrzeje go na odcinkach rzedu 5-10km, wczesniej go "zajade", a przegrzewanie od czasu do czasu to nie robota - dobrze mysle? Skoro nie diesel to benzyna. Ktora? 1.6 chyba spokojnie do miasta wystarczy (a chcialem jechac do Chorwacji w przyszlym roku, auc). Ewentualnie PB+LPG, ale to tylko z zaufanych rak (np. ktos od "was").
Szukam porady.
lucxxx - 26-05-2009, 07:47
wkamien, z tą wymiana rozrządu w premacy to nie do końca prawda że 2 tysie kosztuje. Kolega tyle co to robił w swojej Madzi i wyszło go to 1050 zł razem z pompą wody. oczywiście nie robił tego w ASO
wkamien - 26-05-2009, 08:45
lucxxx: jak latwo policzyc: pasek rozrządu + napinacz hydrauliczny + 2x rolka prowadząca + pompa wody + 2x uszczelka pompy to wydatek 1280zl (same czesci, sprawdzilem przed chwila na Allegro; w sklepie za rogiem wolali juz 1400zl). Do tego dochodzi robocizna: 350-550zl. Nie daj Bog cos spier....lą, bo na pytanie czy mieli do czynienia juz z silnikami Mazdy chyba tylko dwoch mechaniorow uczciwie przyznalo, ze nie. Nie wspomne o regulacji luzu zaworowego i nowych podkladkach pod zawory+rozruchowej wymianie filtrów i płynów.
Ale wracajac do tematu - jak wyglada zywotnosc silnika Renault z MSS majac na uwadze krotkie przebiegi, z zachowaniem "dieslowskich zasad" (spokojna jazda do nagrzania samochodu, przepalanie silnika co pare dni dluzsza (100+km) trasa, markowe paliwo, filtry i plyny w terminie wymieniane)?
No i podstawowe pytanie: czy w deklarowanej kwocie (23tys) znajde interesujace mnie auto (najlepiej po lifcie)? Jest sens myslec o sprowadzeniu z Reichu/Holandii? Zajmuje sie tym ktos z forumowiczow?
cns80 - 26-05-2009, 12:32
lucxxx, mój kolega też tak zrobił. Skończyło się odnalezieniem trzonków zaworowych w pompie olejowej i misce. Ma 50 lat i jeździ raczej statecznie.
wkamien - 27-05-2009, 13:14
Ponawiam pytania z poprzedniego postu!
Dodatkowo pytanie o to auto - http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8627365 i wczesniejsze ogloszenie https://ssl.allegro.pl/item609445684_mitsubishi_space_star_49tys_km_minivan.html . Pomijam fakt, ze przebieg rzedu 50tys jest malo prawdopodobny (chociaz, patrzac na flage angielska na klapie mozliwe, ze ktos tym malo jezdzil na wyspach). Co z automatami w MSS? Ktos w poblizu, kto moglby rzucic okiem (odplatnie, ja mam 300km do Szczecina)? Ide dlubac w forum, moze cos doczytam.
kolysm - 28-05-2009, 15:06
Przy tym drugim wydaje mi się, że pedał gazu jest wytarty, a może to tylko błotko? Cena bardzo kosmiczna. Ja dałem 21000 w tamtym roku za DiDa z tym samym wyposażeniem, ale skrzynia manualna.
cns80 - 28-05-2009, 15:17
kolysm napisał/a: | Przy tym drugim wydaje mi się, | To to samo auto
Zastanawia mnie dlaczego skoro to Comfort to nie ma przednich halogenów (ani włącznika) i ma jakąś dziwną nieoryginalną atrapę z siateksu.
Radio też jakieś dziwne.
lucxxx - 29-05-2009, 11:42
Radio faktycznie dziwne, zapewne wsadzone tylko na sztukę.
Co do halogenów to w moim też nie ma chociaz to Comfort. Widocznie nie ma tu zasady.wkamien, a zobacz tego http://otomoto.pl/mitsubi...ja-C8833398.htm
Wygląda nieźle moim skromnym zdaniem
JCH edit:
poprawka linki
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8833398
JCH - 29-05-2009, 19:02
lucxxx napisał/a: | Wygląda nieźle moim skromnym zdaniem | Rzeczywiście ładny. Za ładny Szczególnie w środku odpicowany.
Dwie rzeczy mi nie pasują:
- sprzedawane w polskim ASO w tym czasie miały na tylnej szybie naklejkę tego ASO. Właściciel zdjął czy był grzmocony z tyłu?
- maska przednia - narożniki nieco wystają tak jakby maska była nie do końca na swoim miejscu
Anonymous - 30-05-2009, 11:19
JCH napisał/a: | - sprzedawane w polskim ASO w tym czasie miały na tylnej szybie naklejkę tego ASO. Właściciel zdjął czy był grzmocony z tyłu? |
Ja mam kupionego w polskim ASO, konkretnie w AutoGT i nigdy żadnej naklejki na szybie nie miałem
|
|
|