To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Trzeszcząca buda

annihilator - 20-12-2009, 15:31

U mnie też się zdarza, ze coś trzeszczy w okolicy zegarka, ale mi się wydaje że to odgłosy ocieplającego się nawiewu na szybę, jak jest bardzo zimno i raptem pojawia się ciepłe powietrze, tak mi się zdaje ale who knows bo faktycznie dzieje się to tylko w mrozy. Co do trzeszczenia to mam takie coś, że jak ktoś siedzi na miejscu pasażera, pośladkiem bardziej na lewej stronie to fotel skrzypi, jak będzie cieplej i jakiś urlop to się tym zajmę, mam nadzieję że to tylko jakaś osłonka - plastik, który trzeba czymś podłożyć, dokręcić, chyba że to jakieś sprężynki w środku, wtedy będzie więcej zabawy... Może poprzedniego właściciela luba miała dużą masę i się siedzonko wyrobiło^^
xor - 20-12-2009, 15:40

robert -> no właśnie jest szczelna, i oryginał... Poszukam jeszcze dołądniej czy nie ma jakiegoś malego pęknięcia w tej okolicy, ale nie sądzę... Świerszcze mnie zaczynają dobijać w tym aucie :( Jak annihilator pisze koło zegarka też coś czasami trzeszczy.

Nie ma firm specjalizujących się w usuwaniu świerszczy z aut ? :)

Hugo - 20-12-2009, 16:54

A ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczony ciszą w tym aucie jaka panuje w mrozy poniżej -18 st. C. Coś tam czasami "tyknie" w bocznych, przednich drzwiach lub przy fotelu pasażera, ale zważywszy po jakich wertepach jeżdżę to naprawdę jestem pod dużym wrażeniem jakości montażu wnętrza.
annihilator napisał/a:
Co do trzeszczenia to mam takie coś, że jak ktoś siedzi na miejscu pasażera, pośladkiem bardziej na lewej stronie to fotel skrzypi
U mnie coś skrzypi, ale tylko jak ja lub pasażer zapniemy pasy bezpieczeństwa :D . Zawsze zapomnę pomajstrować przy zapinkach...
robertdg - 20-12-2009, 17:58

xor napisał/a:
robert -> no właśnie jest szczelna, i oryginał
może zewnętrzna uszczelka szyby oddaje taki efekt, ponadto masa klejąca pracując na szybie (bo szyba nie jest na uszczelce jest wklejana) też czasami przy mocnych mrozach potrfi oddawać dziwne trzaski, co sprawdziłem na różnych markach aut, choc to nie jest reguła, zależy wszystko jak w fabryce założą szybe, nadmienię ze widziałem juz nowe auta ze zle wstawiana fabryczna szyba, blad w sztuce montazowej na fabryce, ale wtedy do auta lała sie woda,
xor napisał/a:
Nie ma firm specjalizujących się w usuwaniu świerszczy z aut ?
są ludzie, ale takich to jak ze swieczka szukac, wymagana cierpliwosc, chęć i wolny czas
annihilator napisał/a:
Co do trzeszczenia to mam takie coś, że jak ktoś siedzi na miejscu pasażera
u mnie takze potrafia się sporadycznie dziać takie rzeczy, ale to zalezne od tego kto siedzi i nie zawsze jest to regułą, dżwięk mógłbym porównać do zatrzeszczenia starej spręzyny w 20letniej kanapie, jednak zdarza sie to naprawdę rzadko i sporadycznie.
costa brawa - 20-12-2009, 19:42

u mnie tez delikatnie trzeszczy na glowa - jak dotkne szyba nawet palcem lekko to przestaje i wystarczy puscic na szybe cieply nawiew i po kilku minutach przestaje i jest cisza w caly aucie
Hubiii_GW - 20-12-2009, 22:32

widze ze skrzypienie to norma w galantach ;(
dzis mi zaczelo z przodu auta skrzypiec, przy skrecie kol .. jak auto pracuje jadac to tez skrzypi .... masakra... wczoraj w nocy poszalalem na sniegu i wydaje mi sie ze cos musialo sie pozalepiac, Mitsu nie lubi mrozow, check engine tez mi sie zaczyna swiecic od kilku dni ..

xor - 21-12-2009, 11:01

Hubiii_GW -> skrzypienie przy skręcaniu to raczej coś z zawieszeniem /może być banan/ lub ukł. kierowniczym,
A check engine to już coś bardzo nienormalnego. Wymrugaj sobie błędy na początek