To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Niedzialajace spryskiwacze-przod

m6riano - 12-10-2011, 08:01

U mnie nie działa ani przód ani tył...ale za to spryski reflektorów..i podejrzewam że przyczyna może być dżojstik..bo dziś na wybojach cały coś stykało/zwierało i wycieraczki sie same włączały...będe musiał rozkręcić i zobaczyć...
komarsnk - 12-10-2011, 08:35

m6riano napisał/a:
U mnie nie działa ani przód ani tył...ale za to spryski reflektorów..i podejrzewam że przyczyna może być dżojstik..bo dziś na wybojach cały coś stykało/zwierało i wycieraczki sie same włączały...będe musiał rozkręcić i zobaczyć...

Być może jest to wina manetki ale pamiętaj, że do sprysków reflektorów jest osobna pompka - wysokociśnieniowa więc może tylko ona działa :)

Krzyzak - 12-10-2011, 09:17

u siebie już zmieniałem pompkę spryskiwaczy - stara była zrobiona przez... citroena (nie dziwię się więc, że padła :) ) a nowy zamiennik za parę zł był chyba od daewoo...
działa naprawdę spoko

Kofi - 12-10-2011, 14:36

Mój silniczek od Lanosa psika słabo.
Zauważyłem, że na silniczek idzie mały prąd ok 5V.
Gdzie szukać strat na prądzie?
Nie widzę nigdzie przekaźnika do spryskiwaczy.

m6riano - 13-10-2011, 13:04

komarsnk napisał/a:
m6riano napisał/a:

Być może jest to wina manetki ale pamiętaj, że do sprysków reflektorów jest osobna pompka - wysokociśnieniowa więc może tylko ona działa :)

wiem....i dokładnie tak jest...więc są tak naprawde 2 możliwości:
pompki..
lub dżojstik

koliber124 - 12-11-2011, 22:34

U mnie prawdopodobnie też padły silniczki spryskiwaczy bo w ogóle ich nie słychać. Ale mam pytanie do was Panowie: gdzie znajduje się silniczek spryskiwaczy tylnej klapy kombi? Czy też tam gdzie przednich przy zbiorniku płynu?
Za podpowiedź z góry dziękuję :mrgreen: :finga:

komarsnk - 13-11-2011, 11:56

koliber124 napisał/a:
gdzie znajduje się silniczek spryskiwaczy tylnej klapy kombi? Czy też tam gdzie przednich przy zbiorniku płynu?

Dokładnie tam - zaraz obok tego na przedniąszybę :p
koliber124 napisał/a:
Za podpowiedź z góry dziękuję :mrgreen: :finga:

Nie ma za co :finga:

Konop44 - 13-11-2011, 21:12

U mnie też myślałem że padł silniczek ale okazało się, że manetka.
m6riano - 15-11-2011, 19:20

Konop44 napisał/a:
U mnie też myślałem że padł silniczek ale okazało się, że manetka.

Jakie miałeś objawy?
u mnie na wybojach czasem same włączaja sie wycieraczki..

Konop44 - 16-11-2011, 17:20

objawy byly takie.... ze nie dzialaly spryskiwacze :wink: poprostu po sprawdzeniu silniczka okazalo sie ze jest dobry, prad tez dochodzi, przekaznik ok wiec to musi byc manetka. Na 100% bede wiedzial jak dorwe kolejna i zamontuje, chyba ze wyjdzie cos innego ale watpie bo co mogloby? Zadnych schizow jak u Ciebie nie mialem.

[ Dodano: 16-11-2011, 16:27 ]
Kofi, szukaj po prawej stronie, w okolicach przewodow od klimy, dokladnie nie jestem w stanie powiedziec bo w tym czasie siedzialem w srodku i naciskalem guziczek od spryskiwaczy podczas gdy mechanior dzialal z miernikiem pod maska. Wiem jedno, jak zaczal sie wpinac w przekaznik spryski dzialaly.

pit696 - 19-02-2012, 09:20

jak ustawic spryskiwacz przedniej szyby zeby nie pryskal na dach?od zew. str maski probowalem ale nie idzie..
Tomek - 19-02-2012, 09:27

pit696 napisał/a:
jak ustawic spryskiwacz przedniej szyby zeby nie pryskal na dach?od zew. str maski probowalem ale nie idzie..

ja ustawiałem igłą od zew.
ale niektórych nie ruszysz - kamień

pit696 - 19-02-2012, 10:26

to chyba kamien bo nie idzie ruszyc..:)
Owczar - 06-05-2013, 16:17

Panowie, czy ktoś wie jaka jeszcze inna pompka podejdzie do galanta? Chodzi o coś co mimo wszystko będzie dawało kopa na mgłowe spryskiwacze. Padła mi właśnie moja oryginalna pompka i rozglądam się za czymś.
Tomek - 06-05-2013, 16:19

pasują od lanosów i innych dełu (cena kilkanaście zł)
ale z tego co kojarzę to po niedługim czasie ludzie wracali do używek, bo od dełu coś były kiepskie