To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [CJ1A 1.3] Podświetlenie na desce rozdzielczej

Cyganejro - 26-08-2016, 11:31

Najpierw musisz zdjąć ten cały duży panel od nawiewów itp. , podważ na bokach wtedy powinien odskoczyć ( trzyma się na 4 zatrzaskach jak ten panel od radia). Jak już zdemontujesz panel to będziesz miał dostęp do wtyczek od klimy i ogrzewania (od razu odepnij je) potem patrząc od przodu przycisku ogrzewania czy też klimy zobaczysz na bokach takie małe hm... bolce ? Zatrzaski ? nie wiem jak to nazwać :D musisz je odepchnąć od przycisku ( ja robiłem to małym śrubokrętem płaskim) i jednocześnie go wysuwać od tyłu przycisk powinien ci wyskoczyć.
Jak już będziesz miał przyciski w ręku to tylko wystarczy rozebrać na części ten cały plastik i wymienić żarówkę.

Ostatnio u siebie miałem właśnie akcję wymiany żarówek więc polecam ci zastosowanie w przyciskach Diod 3mm ew. żarówki R3 3mm, tylko pamiętaj że te przyciski od podgrzewania i klimy mają dwie żarówki (zielona + zwykła) a od podgrzewania ( czerwona albo pomarańczowa i zwykła) dostaniesz je w sklepach elektronicznych.

Powodzenia :)

andy71 - 28-08-2016, 17:08

Dzięki bardzo. właściwie etap demontażu przycisków z deski mam już opanowany, nie było z tym problemu, pozostaje dylemat rozbiórki samych przycisków, żeby nie zrobić coś za dużo i pózniej to łatwo poskładać do kupy, pozostaje chyba tylko spróbować jutro, wszelkie sugestie mile widziane :)