To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - TURBINA [spadajacy waz]

Hubeeert - 14-08-2009, 22:42

Wirus ją zjadł... :D
Anonymous - 14-08-2009, 23:39

Robercik64 napisał/a:

PS. ale teraz już mnie czeka wymiana gowicy bo się płyn zasysa ;p

o tak samo z siebie???

tomekrvf - 14-08-2009, 23:52

Robercik64 napisał/a:
PS. ale teraz już mnie czeka wymiana gowicy bo się płyn zasysa ;p

A pochwaliłeś się w ASO że masz wgraną mapę na 180KM?

Anonymous - 14-08-2009, 23:55

i mam odpowiedź na moje pytanie :D
sibkods - 15-08-2009, 00:04

Cytat:
mówią do mnie że jest akcja serwisowa !! wąż od turbo !!

Od kiedy? Nigdzie nie ma o tym informacji :shock:

Anonymous - 15-08-2009, 08:37

lubie takie odpowiedzi , koledzy chyba na uslugach MMP pracują , pozdr
PS ma w d...nie będę czekał 4 tygodnie sam sobie wymienię....jakoś VW ma silniki 2TDI z mocą 200KM i tam się wymienia na gwarancji !!!

jakby wirus miał ją zjeść to by zrobił to zaraz a nie po 70kkm !!!!!!!!!!!

Hubeeert - 15-08-2009, 09:29

Robercik64 ooo tracisz nerwy? :lol: Nie zrozum mnie źle, ale czytając to przypominam sobie Twoje wypowiedzi sprzed paru miesięcy, gdzie pisałeś - nic się nie stanie, to nie jest moje pierwsze auto z chipem itd.
Robercik64 napisał/a:
jakoś VW ma silniki 2TDI z mocą 200KM i tam się wymienia na gwarancji !!!

Tak. Na Common Railu. To są inne silniki niż ten Twój.
Robercik64 napisał/a:
jakby wirus miał ją zjeść to by zrobił to zaraz a nie po 70kkm !!!!!!!!!!!
Taaaa... 8) Jaaasne 8)

Poza tym drobna uwaga
Robercik64 napisał/a:
koledzy chyba na uslugach MMP pracują
odpuść sobie. Nawet gdybym pracował w MMC Car Poland to nie byłby powód do wypominania mi problemów spowodowanych swoimi błędami. A sformułowanie "na usługach" było popularne za poprzedniego systemu - wtedy mówiło się o opozycji, że pracują na usługach burzuazyjnych zgniłych rządów zachodnich czy wręcz CIA. Dawno tego nie czytałem 8)
Anonymous - 15-08-2009, 10:38

no comments :lol: "uderz w stół a nożyce się odezwą " !!!!
PS. jestem z tego systemu i tak mi już zostało :D
co do VW to absolutnie NIEPRAWDA mam kolegę z takim samym silnikiem TDI z mocą 200KM z salonu jakoś mu głowica nie pęka mimo 90kkm.....na tym kończę bo zrobimy tu zaraz OT

tomekrvf - 15-08-2009, 11:14

Robercik64, ale pokaż że jesteś prawdziwym mężczyzną i powiedz w ASO że masz nielegalną przeróbkę w samochodzie. Zachowaj się honorowo.
Anonymous - 15-08-2009, 11:26

Według mnie to producent stosuje nielegalne przeróbki zaniżając moc silnika tylko po to żeby potem sprzedać jakiś tam Raillart........ :D
Anonymous - 15-08-2009, 11:30

tomekrvf napisał/a:
Robercik64, ale pokaż że jesteś prawdziwym mężczyzną i powiedz w ASO że masz nielegalną przeróbkę w samochodzie. Zachowaj się honorowo.

nie muszę bo wymianę zrobię poza ASO , mam w d.....Wasze gwarancje !!
PS. co to za "nielegalna" przeróbka skoro w stajni VW jest std !!!
badziew i kicha niby z Kraju Wiśni a jakość z Chin !!
napewno był to 1 i ostatni Mitsu w moich rękach jak również znajomych , widzę za wcześnie zacząłem go chwalić...
PS2. uważam ,że dyskutowanie nie posiadając "badziewia" za 140.000 PLN jest mało adekwatne do sytuacji !! najpierw kup a potem pogadamy !! zobaczymy jak się wtedy będziesz czuł !!

sibkods - 15-08-2009, 13:03

Panowie jestem przed zakupem Outlandera i nic sie dowiedziec nie mozna prócz kłotni Waszych :mrgreen:

1. Robercik co zrobiłeś i co sie dzieje z Twoim samochodem?
2. Co z tym węzem od Trubo, MM naprawiło to? Rocznik 2009 ma te problemy?

Anonymous - 15-08-2009, 15:12

AlCapone napisał/a:
Według mnie to producent stosuje nielegalne przeróbki zaniżając moc silnika tylko po to żeby potem sprzedać jakiś tam Raillart........

Największy absurd jaki udało się mi przeczytać w tym miesiącu - gratuluję pomysłu.... :|

Hubeeert - 15-08-2009, 15:21

sibkods napisał/a:
Robercik co zrobiłeś

chiptuning
sibkods napisał/a:
co sie dzieje z Twoim samochodem?
głowica do wymiany
sibkods napisał/a:
Co z tym węzem od Trubo
spadał
sibkods napisał/a:
MM naprawiło to?
tak
sibkods napisał/a:
Rocznik 2009 ma te problemy?
nie
Anonymous - 15-08-2009, 15:27

Robercik64 napisał/a:

nie muszę bo wymianę zrobię poza ASO , mam w d.....Wasze gwarancje !!
PS. co to za "nielegalna" przeróbka skoro w stajni VW jest std !!!
badziew i kicha niby z Kraju Wiśni a jakość z Chin !!
napewno był to 1 i ostatni Mitsu w moich rękach jak również znajomych , widzę za wcześnie zacząłem go chwalić...
PS2. uważam ,że dyskutowanie nie posiadając "badziewia" za 140.000 PLN jest mało adekwatne do sytuacji !! najpierw kup a potem pogadamy !! zobaczymy jak się wtedy będziesz czuł !!

Mocny jesteś.... zepsułeś fajne auto za prawie 140tys zł chipując go i teraz masz pretensję do "garbatego że ma proste dzieci"....
Właśnie dlatego jestem przeciwnikiem chiptuningu, na Twoim miejscu bym podał do sądu tych co właśnie Tobie skaleczyli ten samochód inną mapą. Pewnie zapewniali Ciebie iż te silniki mają zapas bezpieczeństwa....a wyszła :butthead:

Już pisałem o tym wielokrotnie - każde fabryczne auto ma zoptymalizowaną moc - optymalizuje się uwzględniając całą masę czynników ( nawet to, że masz 4x4 i suv-a)
Ale zawsze znajdzie się jakiś burak co myśli, że jest mądrzejszy od konstruktora danego modelu