To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Frankenstein CC5A

Anonymous - 26-10-2008, 20:22

Mhhh Miód malina :mrgreen:
McDoune - 27-10-2008, 01:59

ładniutki, gratki 8)
londolut - 27-10-2008, 07:13

A ja już wiedziałem wcześniej :D Tak czy siak graty Piotruś ;)
roch_27 - 27-10-2008, 07:40

Gratulacje Maniaku GTi :twisted: :hello1:

pozdro

pawela - 27-10-2008, 11:22

to czym się teraz będziesz harp poruszał? :)
GRATKI!

harpagan - 27-10-2008, 12:39

Dzieki dzieki :)

pawela napisał/a:
to czym się teraz będziesz harp poruszał?

Autobusem bo w obydwu opary a portfel schudl :)

pawela - 27-10-2008, 13:57

harpagan napisał/a:

pawela napisał/a:
to czym się teraz będziesz harp poruszał?

Autobusem bo w obydwu opary a portfel schudl :)

o to tak ja ja ostatnio :P

harpagan - 29-10-2008, 11:40

Kolejny raz Mateusz okazal sie mistrzem
Wczoraj dostarczyl mi do rak wlasnych:
C50
- kompletny rozrzad (pasek, napinacz, 2 rolki), uszczelniacze walu i walka, pompe wody i uszczelke dekla
CA0
- przewody WN

harpagan - 10-11-2008, 21:19

W koncu przyszedl dlugi i co wazne cieply weekend i w koncu moglem zabrac sie za samochodowa dlubaninke :)
Obiecałem sobie ze graty lezace w domu oraz te ktore zamontowane sa byle jak zostana w te piekne dni ulozone w miejscach docelowych.
Zaczne w takim razie chronologicznie.
Plus minus miesiąc temu w moje rece wpadła calkiem ladna kierka.
Model wyciągniety z Evo V sygnowany logiem Momo. (dzieeeeekuuuuujeeee Matejko)
Zamontowana zostala wlasciwie odrazu, ale nie dosc ze stala krzywo to jeszcze nie dzialal poganiacz, a jak wiadomo bez poganiacza zadna przyjemnosc :)
Teraz juz wszystko jest jak nalezy i prezentuje sie o tak:

Drugi i zarazem ostatni gadzet ktory w tej chwili grzecznie siedzi we franku to wymarzone od dawien dawna kubelki. Przyznam, że nie mam zielonego pojecia z czego zostaly wyjete, jedyne dane jakie dostalem od sprzedajacego to ze przyjechaly z Niemiec :axe: .
Tak więc troche w ciemno bojąc się ze ich nie upchne do takiej pchly jak colt zdecydowalem sie na zakup. Dwa dni pozniej odebralem wielka paczke z poczty.
Rozpakowalem w domu i wielki usmiech pojawil sie na mojej twarzy. Zaden wałek prawdziwe RECARO. Przyznam szczerze, ze dokladnie czegos takiego szukalem. Zakochalem sie w nich od pierwszego wejrzenia i nie zrazala mnie nawet kilkudniowa walka z rzezbieniem mocowan. Tutaj duze podziekowania dla Trawora za ori prowadnice od starych foteli!
Foteliki sa wygodne a zarazem dosc twarde. Swietnie trzymaja i dla takiego chudego zadu jak moj pozwalaja nawet na minimalne odwrocenie po wrzuceniu wstecznego. Posiadaja wbudowana regulacje pochylenia oparcia i mozliwosc szybkiego ugiecia je na maxa w przod. Przerobka mocowan od orginalnych siedzen pozwolila mi na zostawienie suwnic wiec kazdy z kublow mozna w cywilizowany sposob zarowno zlozyc jak i przesunac.
Oczywiscie sa tez minusy tego montazu.
Przez zachowanie regulacji kubly sa ciut wyzej niz standardowe fotele, ale od poczatku do konca to ma byc w pelni uzyteczny samochod i nie chcialem sobie pozwolic na montowanie ich na stale.
No i drugi o ktorym chyba nie powinienem pisac. Testuje je na prawie kazdym zakrecie ... :rolleyes:

Kilka amatorskich zdjec zupelnie nie oddajacych uroku ani kolorystyki tych foteli:

Dodatkowo udalo mi sie wyciszyc pare pierdol irytujacych moje ucho w pewnym zakresie obrotow. Miedzy innymi wibrujace lusterko wstecznego (Wyrzezbiony kołnierz z tertytki prawie jak z fabryki by Bartek :D )

Nie jest jeszcze idealnie, ale musze przyznac ze tych pare zmian jeszcze bardziej przyblizylo mnie do franka ( w morde jak to zabrzmi :D ) i ostatnio nie wiele rzeczy sprawia mi taka przyjemnosc jak przemieszczanie sie nim.

pawela - 10-11-2008, 22:12

:shock:
jestem pod naprawdę wielkim wrażeniem! I kierownica i fotele wyglądają jak fabryczne! Wspaniałe! Zamawiam 'posiedzenie z polataniem w zakręcie' :D

McDoune - 10-11-2008, 22:18

zajefajnie to wszystko razem wygląda :)
londolut - 10-11-2008, 23:17

:shock: Super kiernia i super kubły. Pozazdrościć :mrgreen:
harpagan napisał/a:
Testuje je na prawie kazdym zakrecie ... :rolleyes:
W końcu po to one są ;)
pawela napisał/a:
Zamawiam 'posiedzenie z polataniem w zakręcie' :D
A ja zaraz za Pawłem :mrgreen:
McDoune - 11-11-2008, 00:52

a i jeszcze dodam że mam nadzieję iż w grudniu zgłosisz Franka do wyborów Mitsu miesiąca, mój głos za masz 8)
Anonymous - 11-11-2008, 01:22

Cieszę się razem z Tobą :D
Matejko - 11-11-2008, 01:34

Piotrek tylko uwazaj zeby ci jasiek nie wystrzelil jak zatrabisz :P
zdecydowanie lepiej w colcie ta kierownica wyglada niz w cari, mnie sie zupelnie nie podobala :mrgreen: