Nasze Miśki - Droga do idealu.
rosomak1983 - 11-09-2008, 23:14
Czerwien napisał/a: | Grozi utratą dowodu oczywiście...przeglądu nie powinno przejść |
szkoda...
mkm - 12-09-2008, 00:14
rosomak1983, przeczytaj dokladnie post, ktory cytujesz, a potem cytuj albo cale zdanie, albo fragment, ktory nie zmienia sensu wypowiedzi cytowanego. Z gory dzieki.
PS. Chodzi mi o strumienice i katalizator z poprzedniej strony...
londolut - 12-09-2008, 01:30
Czerwien napisał/a: | Robisz mu przelot? |
puntspusy napisał/a: | wow to brzmi jak jakis misternie kosmiczny plan | A ja wiem, widziałem na czym mkm będzie bazował ale nie powiem
Marcin-Krak - 12-09-2008, 10:53
londolut napisał/a: | A ja wiem, widziałem na czym mkm będzie bazował ale nie powiem |
Mówisz jak Jarosław Kaczyński w ostatnim wywiadzie w sprawie Rosji
EOT
pawela - 12-09-2008, 11:24
Panowie, zawsze można schować rurę przelotową w obudowie katalizatora. Nikt na przeglądzie nie będzie wam podłączał auta pod analizator spalin.
Z resztą nie wtrącam się, czekam na efekty pracy mkm
rosomak1983 - 12-09-2008, 11:36
mkm napisał/a: | Moge jedynie napisac, ze buduje kompletny uklad wydechowy, ktorego modyfikacje nie ograniczaja sie do montazu strumienicy, wywaleniu katalizatora i przyspawania koncowki do koncowego. |
Nie twierdze wcale ze ty chcesz tak zrobic ale ze ja bym chtenie zrobił...
puntspusy - 12-09-2008, 11:46
ja bym tam wrzucil zwykla strumienice ktora ma imitowac kata albo sciagnal ze stanow cos co sie nazywa cat converter albo mial to gdzies i dal rure od kolektora as u wish
ja mam kolek 4-2-1 w bandazu, potem 2,25" z nierdzewki na dwoch przelotach + cat converter na koncu silencer zdejmowalny i jest pieknie
a tu dwa zdjecia slabej jakosci bo zrobione telefonem, tak sie to swiecilo gdy nowe bylo
londolut - 12-09-2008, 12:35
puntspusy, masz go w Hani czy w Lancerku? How much za taką imprezę i czy dało to jakiś przyrost mocy (z dolotem oczywiście jeśli masz)?
puntspusy - 12-09-2008, 13:32
na seryjnym dolocie i tym wyzej opisanym wydechu przyrost 14koni i 15Niutow
a w hondzie go mam,... koszt ? jakies 500zl ale mozna drozej i nie sugerowalbym sie ta cena bo to naprawde malo
poza tym nie wiem czy mitsu tez tak dobrze zareaguje na ten wydech moj to chinszczyzna wzorowana na skunk2 czyli na juz dawno sprawdzonej konstrukcji
rosomak1983 - 13-09-2008, 15:23
londolut napisał/a: | puntspusy, masz go w Hani czy w Lancerku? |
Lancer ma wydech po drugiej stronie
Rafal_Szczecin - 13-09-2008, 15:48
i podobno miski nie reaguja tak bardzo na ww zmiany w porownaniu do hondy, w ktorej przyrost KM jest na dobrym poziomie .
Koton - 14-09-2008, 00:54
puntspusy napisał/a: | na seryjnym dolocie i tym wyzej opisanym wydechu przyrost 14koni i 15Niutow
a w hondzie go mam,... koszt ? jakies 500zl ale mozna drozej i nie sugerowalbym sie ta cena bo to naprawde malo
poza tym nie wiem czy mitsu tez tak dobrze zareaguje na ten wydech moj to chinszczyzna wzorowana na skunk2 czyli na juz dawno sprawdzonej konstrukcji |
o żesz Ty.... To chyba najtańszy tunning na świecie.500 zł za 14KM 15Nm w silniku 1.6
BRAVO za wielkie przyrosty. Gdybyś to jesze zrobił w miśku połowa colciarzy by Cie pewnie nosiła na rękach.
puntspusy - 15-09-2008, 07:49
no wlasnie o to cho ze miski to srednio lubia tuning (dlatego kupilem honde)
mkm - 26-09-2008, 15:13
Misiek po dluuugim czasie znow ma nadkole. Koniec z woda w kierunku, piaskiem w zawiasach i innych nieprzyjemnosci. Nadkole lekko „przytyrane” i stawiajace opor przy montazu, ale jest i to kompletne.

Zmienione zostalo takze kompletne zawieszenie silnika z belka wlacznie. Czesci z trzech „dawcow” pozwolily przywrocic „fabryke”.

Nowa oslaona na maglownicy (tym razem „dobierana”) moze wytrzyma troche dluzej niz poprzednia, ktora pekla po pol roku. Zmieniona guma wahacza z prawej strony.

Wymieniony mechanizm zamka, ktory zablokowal drzwi kierowcy i gdyby nie zakup z „dawcy” kompletnego mechanizmu, bylyby dalej zablokowane. Zalatanie koncowego tlumika po ostatnich eksperymentach.
Stara belka, ktora wielokrotnie uratowala silnik i skrzynie Miska.

Z czynnosci serwisowych wymiana oleju - tym razem polsyntetyczny Castrol Magnatec.
londolut - 26-09-2008, 16:33
mkm napisał/a: | Zalatanie koncowego tlumika po ostatnich eksperymentach. | Czyżbyś go otwarł?!
|
|
|