Carisma - Ogólne - [Cari 1.9TD] nowy użytkownik - ratunku!!!
grzesiopol - 15-05-2008, 17:32
W mojej też włącza się około 1800 a 2000 obrotów, a gdy dolecę obrotami do około 4000 to dalej nic nawet nie przyśpieszy tak jakby moc się skończyła. Ale takie rajdy to tylko robię raz na jakiś czas gdy mnie jakiś benzyniak wkurzy. No ale wtedy wir w baku.
Pozdrowienia dla mitsumaniaków.
Anonymous - 16-05-2008, 23:30
pozdro dla cytryny ale tu jest Mitsu
Anonymous - 21-05-2008, 09:31
witam po dłuższej nieobecności.
znalazło się turbo w mojej carismie - wystarczyło coś tam wyregulować (nie wiem dokładnie jak to isę nazywa) - koszt 70zł:-)
autko nabrało mocy:-)
pojawił się natomiast następny problem - na wyższych biegach (4 i 5) gdy mocno wdpene gaz (np przy wyprzedzaniu) obroty skacza do góry od razu a auto nie zaczyna się rozpędzać. dopiero po chwili zaczyna coś ciągnąć. mechanik mówił że ślizga mi się sprzęgło i że jest do wymiany.
może ktośmiał już podobny problem?
ewentualnie jaki jest koszt wymiany sprzegła gdyby okaząło się że to przwda?
pozdrawiam
saphire - 21-05-2008, 12:35
Zaciąg ręczny na postoju, wpakuj 2jkę i daj gazu dużo a później puść sprzęgło i zobaczysz czy szarpnie i zgaśnie czy się poślizga.
Anonymous - 21-05-2008, 12:37
saphire napisał/a: | Zaciąg ręczny na postoju, wpakuj 2jkę i daj gazu dużo a później puść sprzęgło i zobaczysz czy szarpnie i zgaśnie czy się poślizga. |
albo spróbuj ruszyć z 4 lub 5 biegu..... Jak ruszysz to sprzegło do wymiany...
Pozdr.
grzesiopol - 30-05-2008, 12:50
nowycarisma,
JackD napisał/a: | saphire napisał/a: | Zaciąg ręczny na postoju, wpakuj 2jkę i daj gazu dużo a później puść sprzęgło i zobaczysz czy szarpnie i zgaśnie czy się poślizga. |
albo spróbuj ruszyć z 4 lub 5 biegu..... Jak ruszysz to sprzegło do wymiany...
Pozdr. |
I to jest właśnie to: ręczny, piąty bieg, i ruszasz jak zgasnie to jest dobrze jak będzie wyraźnie wchodził na obroty to ................
Koszt kompletu do sprzęgła to około 900 złotych, i nie oszczędzaj kupując tylko tarczę lub docisk, kup cały komplet, bo może sie okazać, że jeszcze raz będziesz musiał kupować to samo.
|
|
|