To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Co wybrać - Lancer 1.5 - 1.6, czy 1.8 - silnik benzynowy ?

Anonymous - 08-04-2008, 13:22

leser napisał/a:
PiotrekDK napisał/a:

leser, jak juz jestesmy przy hondzie to civic 1.8 ma do stki 9.0s :mrgreen:

civic ma sie nijak do gabarytów i masy lancera,
a colt 1,5T o podobnej mocy ma 8s i co z tego... nic :)

oj mozesz rozwinac dlaczego civic 4d ma sie nijak gabarytowo do lancera?
ok jest 100kg lzejszy (za co zreszta trza im pogratulowac )
co tu robi colt to juz nie wiem i nie komentuje :mrgreen:

karolgt - 08-04-2008, 14:53

PiotrekDK napisał/a:

karolgt, tak oczywiscie kazdy na autostradzie jak ma ograniczenie do 110 to redukuje i piluje na 3 :notworthy:

pisałeś ze sprawdzałes jak samochód przyspiesza, pisałeś ze ciągnąłes go do odcinki, a jednoczesnie piszesz ze wrzucasz przy 110km/h 5 bieg. O to mi chodzilo.

Anonymous - 08-04-2008, 20:03

Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Fajnie że odpowiedzieliście. :) Sam nie myślałem że tak się rozwinie mój wątek.
Robson86 - 08-04-2008, 23:15

PiotrekDK napisał/a:
Jak dla mnie accord 2.0 to nie smiga dopiero 2.4 smiga

wiesz dla mnie to smiga corvetta 7litrowa a nie Accorad 2,4 :P hehe tam mozna bez konca :)
Pozdroo

kotakot - 09-04-2008, 00:32

Robson86 napisał/a:
PiotrekDK napisał/a:
Jak dla mnie accord 2.0 to nie smiga dopiero 2.4 smiga

wiesz dla mnie to smiga corvetta 7litrowa a nie Accorad 2,4 :P hehe tam mozna bez konca :)
Pozdroo

A dla mnie śmiga Lancer 1,5 i możecie się śmiać ale spod świateł rzadko kto rusza wcześniej :D I to mimo docierania silnika a staram się jak mogę... Podobnie zresztą było moim ex Seatem Ibizą 1,4 ala tamten zdychał na 5 powyżej 90 km/h a lancerek dopiero wtedy nabiera ochoty do jazdy :D Wszystko zależy od odpowiedniego dobierania biegów jak to juz wyżej zostało napisane :d

Pzdr

Anonymous - 10-04-2008, 11:02

PiotrekDK napisał/a:
oj mozesz rozwinac dlaczego civic 4d ma sie nijak gabarytowo do lancera?
ok jest 100kg lzejszy (za co zreszta trza im pogratulowac )
co tu robi colt to juz nie wiem i nie komentuje :mrgreen:

myślałem raczej o 5d który ma niecałe 4,25 długosci,
jest jeszcze lżejszy i bardziej odpowiada CZ-towi...
4d rzeczywiście ma niezłe osiągi ale co z tego,
jak bym się wstydził wsiaść do tak paskudnego auta :badgrin:

Koton - 10-04-2008, 13:01

leser napisał/a:
myślałem raczej o 5d który ma niecałe 4,25 długosci,
jest jeszcze lżejszy i bardziej odpowiada CZ-towi...
4d rzeczywiście ma niezłe osiągi ale co z tego,
jak bym się wstydził wsiaść do tak paskudnego auta

Kwestia gustu.

Za nic nie chciałbym civica "UFO" który wygląda jak po tuninku :mrgreen:
Za to wersja sedan wygląda nowocześnie ale nie jest aż tak krzykliwa.

Wybór między civicikeim 4d a nowym lancerem 1.8 jest dobrą sprawą. Jakby nie wybierać wybierze się dobrze 8) . Aczkolwiek wolałbym czarnego lancera z kompletem ospojlerowania i dużą felgą tj. 17 cali bo 18 raczej nie na polskie drogi.

arekp - 12-04-2008, 23:02

Dzis od osoby, ktora miala okazje pojezdzic sobie zarowno 1.5 jak i 1.8 uslyszalem, ze 1.8 super sie kula do przodu a komfort jazdy jest duzo wiekszy, bo w aucie jest mniej halasu.
Trik - 12-04-2008, 23:27

Witka Wszystkim.

Parę dni temu gawożyłem z kolesiem co by ciszej zrobić w wydechu mojego misia.
Jegomość pomyślał i coś by pewnie zdziałał ale niestety gwarancyja by poszszszłaaaaa.

Mniemam że się chłopak zna trochę na robocie ale szczegułów nie wyjawił. Chodziło mu coś o tym że cały impet z wydechu na ostatnim wielgaśnym tłumiku leży.
Pozatym to rozpurki kielichów mi zrobi za jakieś max 150PLN

tomekrvf - 13-04-2008, 00:09

Trik napisał/a:
Jegomość pomyślał i coś by pewnie zdziałał ale niestety gwarancyja by poszszszłaaaaa.

Niemiałbyś gwarancji tylko na wydech. Na resztę zostaje

arekp - 13-04-2008, 11:17

Tak, w Bialymstoku Jacek jezdzil najpierw 1.5 a teraz jezdzi 1.8 i mowi ze samochodz jezdzi super jesli chodzi o osiagi ale dodatkowo zaskoczylo go to, ze jest o wiele cichszy niz 1.5.
Anonymous - 16-04-2008, 21:21

Witam wszystkich na poczatku bo jestem tutaj nowy

Dwa dni temu sie zakochalem, wczoraj sie oswiadczylem, dzis slub, niestety konsumpcja malzenstwa niby pod koniec miesiaca ale cos czuje przez nos ze jak bedzie na polowe maja to bedzie i tak dobrze :(

Przed podjeciem decyzji mialem jazde testowa wersja 1.8 INVITE
Przesiadka z diesla jest chwilowym problemem, ale info od handlowca ze aby poczuc moc trzeba krecic min do 6 tys. zrobila swoje, poczulem ;-)
Jesli ktos potrzebuje rakiety to niewatpliwie musi poczekac na EVO X. Moje oczekiwania zaspokojone, bardzo elastyczny i przy wysokich obrotach glosny (jak dla uzytkownika diesla) ale to popiera slusznosc opcji wyposazenia z naglosnieniem Rockworda.
Zawieszenie jak dla mnie idealne, ale pewnie moje oczekiwania mniejsze :-)
Wybor nalezy do kazdego z nas, ja sie ciesze ze tak wybralem bo moglm miec paszteta focusa i zazdrosnie ogladalbym sie na inne ;-) )))
pozdr
Boro

Anonymous - 16-04-2008, 22:55

co nie ma aut, ze musisz czekac do maja, nie martw się jeszcze z jedna dostawa i będzie ich zatrzęsienie
McDoune - 16-04-2008, 22:56

boro napisał/a:
Wybor nalezy do kazdego z nas, ja sie ciesze ze tak wybralem bo moglm miec paszteta focusa i zazdrosnie ogladalbym sie na inne ;-) )))

a tak my będziemy zazdrośnie oglądać się za Tobą ;) Gratulacje fajnego autka

Anonymous - 16-04-2008, 23:34

martin344 napisał/a:
co nie ma aut, ze musisz czekac do maja, nie martw się jeszcze z jedna dostawa i będzie ich zatrzęsienie

czerwone w tej wersji maja byc tylko dwa w tej dostawie
kazdy z trzech pozostalych dealerow w tym wojewodztwie najblizszy termin podalal na lipiec
to tak jakby sie ktos jeszcze decydowal ;-)
pozdr