To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Zmiana tapicerki na: skóra + elktryka

DMX - 15-09-2010, 12:28

Witam:) Panowie wczoraj zalozyles skorke do swojego gala wszystkie wtyczki ok oczywiscie grzane i elektryczne i wszystko bylo by ok z jednym wyjatkiem mam panel z tunelu z przyciskami do podgrzewania i fotele tez grzane ale nie wiem gdzie i czy wogule jest wtyczna zeby podpiac te sterowanie?? Proze o pomoc aha i mam wersje sport wszystkie inne wtyczki ok
batman - 22-09-2010, 19:56
Temat postu: fotele skóra
No właśnie jak to jest z tym podgrzewaniem foteli gdzie wpiąć kable które ida od przycisków podgrzewania foteli w którym miejscu szukać pod konsolą wtyki i czy w ogóle jest sens szukać.A może da sie jakos inaczej podpiąc ten przełącznik aby zasilić fotele w podgrzewanie ?????????????????? :idea:
Anonymous - 29-12-2010, 20:27

Wiem że to temat o swapie siedzeń, ale nie chcę robić nowych tematów.

Jak działa podgrzewanie siedzeń? Pytam się bo u mnie jakoś dziwnie działa. Nie grzeją się od razu tylko jak się silnik zagrzeje a i tak jakoś szału nie ma.

m6riano - 29-12-2010, 21:25

Widocznie maty masz poprzepalane..u mnie np. tylko na nerki grzeje i to też po 10 min.
Zhan - 29-12-2010, 21:39

Gdyby mial przepalone maty to wcale by nie grzalo.... Oryginalne maty maja niska moc i dla tego dlugo sie nagrzewaja... dodatkowo termostaty dzialaja dziwnie jak dla mnie i stad takie odczucia
m6riano - 29-12-2010, 22:04

To czemu mi siedzisko nie grzeje wcale tylko na nerki?
Zhan - 30-12-2010, 07:50

m6riano, bo pewnie masz spaloną matę na siedzisku a autor pytania przyznał, że jemu grzeje tylko powoli się nagrzewa. BTW jakbyś chciał to mam oryginalną, sprawną matę na siedzisko zdemontowaną z mojego fotela :-) .
Krzyzak - 30-12-2010, 12:24

u siebie naprawiałem matę - spalony kabelek w siedzisku
ciężko się lutuje, bo kabel cienki i z jakimiś włoskami w środku, ale da radę
teraz rozgrzewa się w czasie ok. 5 minut (czyli dystans ok. 800 m, gdy wyjeżdżam z pracy)

sipex - 30-01-2011, 21:39

a ja mam pytanko czy z wersji kombi wszystko pasuje do sedana?i bede tez przeklad caly kokpit na czarny czy bez problemu podejdzie?pzdr
sveno - 31-01-2011, 15:31

sipex, gdzieś już był poruszany ten temat, podobno różnica jest w boczkach tylnych drzwi (nie ylko głośniki ale i kształt) a także tylna kanapa jest inna
sipex - 31-01-2011, 19:16

sveno,

wiem wlasnie ale niemoglem odnalezc;/dzieki za info:)

pompec - 06-03-2011, 14:18

mam pytanie... szukałem usilnie ale nie znalazłem odpowiedzi (co nie znaczy, że jej nie ma)... otóż, czy siedzenia od Legnum 99r Type-S (RECARO) pasują do "Kontynentalnego" cywilnego Gala? I czy jest tam jakas elektryka?
robertdg - 06-03-2011, 14:31

pompec napisał/a:
czy siedzenia od Legnum 99r Type-S (RECARO) pasują do "Kontynentalnego" cywilnego Gala?
Czemu miałyby nie pasowac, raczej ze względu na samo VR-4 nie zmieniali montazu
pompec - 06-03-2011, 14:45

robertdg napisał/a:
Czemu miałyby nie pasowac, raczej ze względu na samo VR-4 nie zmieniali montazu

no wiesz, różnie bywa... przykładem niech będzie tylna klapa do kombi, która nie pasuje do cywilnej wersji... poza tym z anglika fotel pasażera i kierowcy zamieniają się miejscami (w sensie fotel kierowcy staje się fotelem pasażera i odwrotnie) więc zastanawiam się czy nie różnią czymś...

memory - 08-03-2011, 22:22

Chciałbym się zapytać czy występują podgrzewane fotele welurowe? Posiadam przyciski do podgrzewania zamiast miejsca na kubki, ale nie grzeja :/. Poprzedni właściciel mówił ze nie wie dlaczego. Ale jak czytam to każdy posiada skórę , i się zastanawiam czy coś nie było kombinowane z fotelami.
Jest to galant z fin czy ze szwecji.