Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Nierowna praca silnika
saphire - 29-01-2010, 08:37
Filtr paliwa wymieniałeś? Mój po 125tys km był w środku już mocno zabity...
Konop44 - 29-01-2010, 15:39
Wymieniony, myślę że wymieniłem już wszystko z wyjątkiem pompy wysokiego ciśnienia.
saphire - 29-01-2010, 17:06
Ostatnio przy wymianie filtra paliwa mój mechanik zeznał że kiedyś rozbierał taką pompę wysokiego ciśnienia z Volvo V40 GDI w drobny mak i mówił że ciśnienia nie dawała ale coś tam wymieniał w sprężynkach zaworków czy coś w ten deseń i po tej operacji wszystko było już z nią OK - nie drążyłem tematu bo mnie nie interesował ale jeśli bardzo chcesz to mogę ci dać na pw do niego komórkę to sobie zadzwoń i pogadaj o szczegółach...
aren195612 - 29-01-2010, 18:08
Rosjanie z wielką pieczołowitością polerują płyty zaworowe pompy na bardzo gładkim papierze ściernym wodnym o ziarnistości 2000.
Podobno po tym zabiegu pompa odzyskuje sprawność.
Schemat pompy WC.:link
Fotki wnętrza pompy WC.:link
Płytki zaworowe- tak wyglądają na foto i o nie właśnie chodzi, a konkretnie o usunięcie, zniwelowanie wygnieceń oznaczonych jako 1 i 2, oni to opisują jako выработки /wyrobione, wypracowane miejsca/.:link
Konop44 - 22-02-2010, 18:18
Saphire, Aren 195612 dzięki za wskazówki. Szukałem jakiegoś "chętnego", który chciałby się tym zająć, bez skutku. Każdy jeden mechanik twierdzi, że nigdy tego nie robił i się tego nie podejmie, zwłaszcza jak usłyszy cenę nowej pompy. Ja z kolei aż tak pewnie się nie czuję żeby robić to samemu. Czyli utknąłem w martwym punkcie, znowu! Wszystkie objawy bez zmian; ani lepiej ani gorzej. Nie mam pojęcia co dalej z tym robić, nie uśmiecha mi się inwestycja w 2gą pompę nie mając pewności co z tą jest nie tak...
matGDI - 09-03-2010, 12:48
za ktos dobrego fachowca w okolicy rzeszowa ktory podlaczyl by im moja cari do kompa?
|
|
|