Nasze Miśki - custom COLT by pawela
pawela - 25-06-2008, 12:40
23.06.2006
dzisiejsze popołudnie spędziłem z ojcem na pasowaniu niedoskonałości przodu. Wyszło dużo lepiej niż było, dopasowały się linie maski ze światłami, kierunkami, błotnikami. Musimy jeszcze naciągnąć zderzak, bo na chwile obecna założyliśmy go na 'trytytki'
fotka z pracy:
rosomak1983 - 25-06-2008, 13:20
gdzie ta fotka?
pawela - 25-06-2008, 14:36
już działa
pawela - 19-07-2008, 16:35
17.07.2008 no dobra... pozazdrościłem kolegom i zamówiłem białe boczne kierunkowskazy. Ale nie 'cleary' - te wydają mi się zbyt nowoczesne do CA0. Zamówiłem te tańsze, bo wg mnie wyglądają jak seria z bogatszej wersji.
19.07.2008 HA a jednak się da! Stosując się do zasady: dynamicznie rozpędzać, utrzymywać stałą prędkość i hamować silnikiem wreszcie udało mi się zejść poniżej 9 litrów w mieście. Wynik 8.66/100 przy skrzyni automatycznej i moich krótkich dojazdach do pracy wreszcie uważam za zadowalający
A dziś kolejna niespodzianka pod dystrybutorem - wczorajsza wycieczka do Krasnobrodu na dystansie 231km w obie strony: Colt wypił 12,45 litra czyli 5,39/100km . Jazda spokojna do 110km/h, krótkie, dynamiczne napędzanie do 3500rpm, a po włączeniu overdrive utrzymywanie stałej prędkości
Wszystko na moim spritmonitorze
Anonymous - 19-07-2008, 17:18
Bardzo ładnie Pawełku...auto zaczyna powoli nabierać fabrycznych kształtów:D
londolut - 19-07-2008, 23:05
pawela napisał/a: | pozazdrościłem kolegom i zamówiłem białe boczne kierunkowskazy. |
pawela napisał/a: | wreszcie udało mi się zejść poniżej 9 litrów w mieście. Wynik 8.66/100 |
Paweł, na początku te twoje 11litrów mnie troszkę przerażało ale widzisz, do CA0 trzeba mieć podejście a w szczególności do A/T Jak we wszystkim, trzeba opanować własną technikę i będzie git
Rafal_Szczecin - 20-07-2008, 08:40
pawela napisał/a: | 17.07.2008 no dobra... pozazdrościłem kolegom i zamówiłem białe boczne kierunkowskazy. Ale nie 'cleary' - te wydają mi się zbyt nowoczesne do CA0. Zamówiłem te tańsze, bo wg mnie wyglądają jak seria z bogatszej wersji. |
ktorym to pozazdrosciles ?
wlasnie takie jak Ty zamowiles mialem w lancerze kombiaczku bardzo ladnie sie prezentowaly, wtedy jeszcze nie bylo clear'ow pawela napisał/a: | 19.07.2008 HA a jednak się da! Stosując się do zasady: dynamicznie rozpędzać, utrzymywać stałą prędkość i hamować silnikiem wreszcie udało mi się zejść poniżej 9 litrów w mieście. Wynik 8.66/100 przy skrzyni automatycznej i moich krótkich dojazdach do pracy wreszcie uważam za zadowalający
A dziś kolejna niespodzianka pod dystrybutorem - wczorajsza wycieczka do Krasnobrodu na dystansie 231km w obie strony: Colt wypił 12,45 litra czyli 5,39/100km . Jazda spokojna do 110km/h, krótkie, dynamiczne napędzanie do 3500rpm, a po włączeniu overdrive utrzymywanie stałej prędkości |
eee no braaaawo ! moj ostatnio na trasie spalil 6,4 oraz 6,6 co ciekawe wieksza ilosc spalil przy wolniejszej jezdzie i kreceniu go tylko do 3krpm, mniejsza natomiast gdy utrzymywalo sie wyzsze predkosci zarowno obrotowe jak i te w km/h do tego grzala jeszcze klima. uwazam,ze ten wynik , biorac pod uwage rowniez 16' felgi jest suuuper
jak widzisz, da sie ponizej 9 w miescie ,ale pytanie, czy warto ?
pawela - 20-07-2008, 10:24
Czerwien napisał/a: | Bardzo ładnie Pawełku...auto zaczyna powoli nabierać fabrycznych kształtów:D |
kasa się kończy, ale jeszcze jakieś pierdółki dojdą. Przecież diabeł tkwi w szczegółach
pawela - 20-07-2008, 10:27
londolut napisał/a: | pawela napisał/a: | pozazdrościłem kolegom i zamówiłem białe boczne kierunkowskazy. | |
Rafal_Szczecin napisał/a: | pawela napisał/a: | 17.07.2008 no dobra... pozazdrościłem kolegom i zamówiłem białe boczne kierunkowskazy. Ale nie 'cleary' - te wydają mi się zbyt nowoczesne do CA0. Zamówiłem te tańsze, bo wg mnie wyglądają jak seria z bogatszej wersji. |
ktorym to pozazdrosciles ?
wlasnie takie jak Ty zamowiles mialem w lancerze kombiaczku bardzo ladnie sie prezentowaly, wtedy jeszcze nie bylo clear'ow |
Hehehe no komu Mam nadzieję, że będą ładne, na razie czekam na paczkę
pawela - 20-07-2008, 10:33
londolut napisał/a: | pawela napisał/a: | wreszcie udało mi się zejść poniżej 9 litrów w mieście. Wynik 8.66/100 |
Paweł, na początku te twoje 11litrów mnie troszkę przerażało ale widzisz, do CA0 trzeba mieć podejście a w szczególności do A/T Jak we wszystkim, trzeba opanować własną technikę i będzie git |
Rafal_Szczecin napisał/a: | pawela napisał/a: | 19.07.2008 HA a jednak się da! Stosując się do zasady: dynamicznie rozpędzać, utrzymywać stałą prędkość i hamować silnikiem wreszcie udało mi się zejść poniżej 9 litrów w mieście. Wynik 8.66/100 przy skrzyni automatycznej i moich krótkich dojazdach do pracy wreszcie uważam za zadowalający
A dziś kolejna niespodzianka pod dystrybutorem - wczorajsza wycieczka do Krasnobrodu na dystansie 231km w obie strony: Colt wypił 12,45 litra czyli 5,39/100km . Jazda spokojna do 110km/h, krótkie, dynamiczne napędzanie do 3500rpm, a po włączeniu overdrive utrzymywanie stałej prędkości |
eee no braaaawo ! moj ostatnio na trasie spalil 6,4 oraz 6,6 co ciekawe wieksza ilosc spalil przy wolniejszej jezdzie i kreceniu go tylko do 3krpm, mniejsza natomiast gdy utrzymywalo sie wyzsze predkosci zarowno obrotowe jak i te w km/h do tego grzala jeszcze klima. uwazam,ze ten wynik , biorac pod uwage rowniez 16' felgi jest suuuper
jak widzisz, da sie ponizej 9 w miescie ,ale pytanie, czy warto ? |
Wystarczyło się przełamać, i nie bujać go powoli na obrotach 2000-2500 tylko szybciej, z mocniej wciśniętym gazem do 3500 albo i wyżej Potem odpuszczamy i ecodriving
Czy warto? Teraz po mieście pierwszy ruszam spod świateł, napędzę się i albo puszczam całkiem gaz jak zaraz np następne światła, albo trzymam minimum, dla utrzymania obrotów.
Rafi, jak na włączoną klimę to masz obowiązek się cieszyć Naprawdę mało wypił.
EDIT: yyy 3 ostatnie posty to miał być 1... Pomieszałem Ctrt C i Ctrl V...
Morfi - 20-07-2008, 11:15
http://pl.youtube.com/watch?v=YS7juc5dAy4 to chyba Ty
mkm - 20-07-2008, 11:59
Na tym parkingu bylo pewnie sprawdzane jakie jest max. zuzycie paliwa...
Co to za dodatki jeszcze planujesz i oczywiscie na ktora naklejke na szybe wypadlo?
pawela - 20-07-2008, 12:47
Morfi napisał/a: | http://pl.youtube.com/watch?v=YS7juc5dAy4 to chyba Ty |
mkm napisał/a: | Na tym parkingu bylo pewnie sprawdzane jakie jest max. zuzycie paliwa... |
do było daaaawno i nieprawda
I fakt, wtedy podczas kilku minut zabawy poszło kilka litrów. Dosłownie.
mkm napisał/a: | Co to za dodatki jeszcze planujesz i oczywiscie na ktora naklejke na szybe wypadlo? |
padło na czarną naklejkę. Wycinana okazała się porażką wizualną, a srebrna z napisami podjeżdża mi wioską. Czarna będzie 'a'la seria'.
Jak go kupiłem był totalną serią, zmieniło się w nim już sporo ale na największe wydatki ciągle brakuje nieco $$:
- będzie malowanie, kompletne, jak napisałem kiedyś na pewno 2-odcieniowe.
- w tej chwili szukam drugiego CA0 1.6 ale za max 300 euro. Zebrałem potrzebne info, rozmawiałem z Piotrkiem Masiczem i będziemy przekładali skrzynie na manual. Reszta na części.
Co jeszcze? Napisze skrywaną długo tajemnicę...
Niestety temat bodykitu tymczasowo upadł.
Maklakus zrobił projekt, a ja w zamian za oddanie auta na kilkanaście dni do rozebrania i szczegółowych pomiarów miałem dostać ten bodykit:
w styczniu Niestety wykonawca przeciągał, przeciągał, przeciągał...
Body nie ma na aucie do dziś.
ALE:
Razem z maklakusem rozmawialiśmy z kilkoma forumowiczami. Jeśli zebrała by się grupa chętnych na to body to jest firma która podejmie się wykonania takiego zlecenia. Koszt ok 1500zł za całe body czyli progi, zderzak przód, zderzak tył. Ale to rozmowa na oddzielny temat, jak będziemy mieli 100% chętnych
Matejko - 20-07-2008, 13:02
pawela napisał/a: | w tej chwili szukam drugiego CA0 1.6 ale za max 300 euro. Zebrałem potrzebne info, rozmawiałem z Piotrkiem Masiczem i będziemy przekładali skrzynie na manual. |
wiesz ze jesli masz immobiliser to nie bedzie odpalal z manualna skrzynia ??
pawela - 20-07-2008, 13:09
Matejko napisał/a: | pawela napisał/a: | w tej chwili szukam drugiego CA0 1.6 ale za max 300 euro. Zebrałem potrzebne info, rozmawiałem z Piotrkiem Masiczem i będziemy przekładali skrzynie na manual. |
wiesz ze jesli masz immobiliser to nie bedzie odpalal z manualna skrzynia ?? |
nie mam immobilisera. Zabezpieczam go alarmem i blokowaniem kierownicy
|
|
|