To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [CJxA] Nieprawidłowo działające wycieraczki

mani4c - 24-04-2011, 21:27

No i mam problem - z wycieraczkami. No a jakże by inaczej. ;-) Jak włączam wycieraczki to pójdą może 2-3 cm do góry i na tym koniec - cykl muszę zakończyć ręcznie. Już w wilgotne dni wycieraczki działały jakby chciały a nie mogły, czasami działały normalnie, czasami po prostu w zwolnionym tempie.
Dzisiaj próbowałem zaradzić problemowi, a mianowicie chciałem się dobrać do masy. Ale poległem... dlaczego? Bo nie mam pod ręką NASADOWEJ 12... W okolicy też nikt nie ma, a ja jutro miałem jechać Coltem do Skarżyska, do dziewczyny. How UNCOOL is that? :( ((
No nic, jak się dostać do tej masy? Odkręcam 12 ramiona wycieraczek, później krzyżakiem plastik pod szybą. Czy ten plastik trzyma się na jakichś zatrzaskach? Gdzie znajdę tę masę - drucik wychodzący od silniczka i przykręcony gdzieś do karoserii? Jak oceniacie trudność tego zabiegu? ;-)

Hugo - 25-04-2011, 10:42

zxcvbnm napisał/a:
można w razie czego użyc obecnej taśmy ?
Oczywiście, że tak.
zxcvbnm napisał/a:
można go nie wiem jakoś łatwo wymontować bez zdejmowania kierownicy ?
Niestety nie.
zxcvbnm - 26-04-2011, 23:48

na chwilę obecną wycieraczki na szczęście przestały cały czas działać i wydaje się być wszystko ok.

Jak na razie poznałem dzięki temu jak wygląda przekaźnik od wycieraczek gdzie jest (- mam fotki jeśli ktoś chce ) i że w razie czego to nie można go zamówić w normalnym motoryzacyjnym ;/

zastanawia mnie jeszcze co za wtyczka zwisa sobie jeszcze obok pompek spryskiwaczy - wygląda jak ta od halogenów , wie ktoś może do czego ona może być może spryskiwacze reflektorów ??

baazinga - 17-07-2011, 15:42

po zakupie auta mialem ten sam problem co OP i okazalo sie ze to wina lutow o ktorych pisal amator3nr. Jednak po odebraniu auta od elektryka spryskiwacze dzialaja mi odwrotnie czyli ten od tylnej szyby leje na przednia a ten od przedniej na tylna. Myslicie ze to elektryk cos zle polutowal czy to moze byc wina czegos innego?