To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moja pierwsza Carisma.

Cezar - 27-11-2008, 12:53

t_a_s napisał/a:
Poza tym nic się nie dzieje, wszystko w porządku, nawet jakoś spalanie jakby spadło.

no to tylko sie cieszyc i dalej smigac cari :D

t_a_s - 10-12-2008, 14:44

Coś mi stuka z tyłu, choć nie brzmi to jak stukot, wydaje się, jakby to była tylna klapa, była zdejmowana i malowana, mogli ją jakoś źle zamocować?
Hugo - 10-12-2008, 16:46

t_a_s napisał/a:
Coś mi stuka z tyłu, choć nie brzmi to jak stukot, wydaje się, jakby to była tylna klapa, była zdejmowana i malowana, mogli ją jakoś źle zamocować?
Mogli pousuwać do malowania i nie założyć z powrotem jakichś gumek itp., które ustalają położenie klapy jak również przeciwdziałają stukom i innym nieporządanym dźwiękom. Przyjrzyj się dobrze klapie od spodu (po otwarciu).
t_a_s - 12-12-2008, 13:40

Zerkałam, zdaje się, że wszystko jest, ale to dziwny zbieg okoliczności, bo wcześniej nie było tego problemu, a oprócz tej klapy, tylko koła mi zmienili.
I na pewno to nie skrzypią sprężyny, bo wcześniej tak miałam i wiem, jak brzmią. A z kolei wymiana amortyzatorów na razie w grę nie wchodzi, bo są ok.

wichura1 - 13-12-2008, 01:11

A było mokro, czy sucho na zewnątrz? Bo misie podczas deszczowej aury lubią stukać, pukać, brzęczeć i co tam jeszcze., zwłaszcza, że Mitsubishi zapomina w nich zamontować tylnych, plastikowych osłon nadkoli.
mlun - 15-12-2008, 13:30

Jak masz oryginalne amoryto nawet jakby dobrey były to będą tłuc. Ja się o tym przekonałem jak miesiąc temu robiliśmy zawieszenia.Wymienione co trzeba a tył dalej stuka(choc troche inaczej) i wychodzi na to że to amorki. Mam nadzieje że na wiosne pójdą nowe przynajmniej na tył(najlepiej byłby komplet ale wiadomo kasa).
t_a_s - 12-02-2009, 20:21

I stało się, mój misiek się zbuntował i dzisiaj nie zapalił :( A właściwie mężowi.
W sumie ostatnio jakoś rzadziej nią jeździłam, bo jestem w trakcie wymiany prawa jazdy, ale czy tygodniowy postój może zaowocować wyładowaniem sie akumulatora? Wymieniany był z 5 lat temu.

Morfi - 12-02-2009, 21:00

W takie zimno na dworze to akum moze paść.
t_a_s - 12-02-2009, 21:06

Ech, to pewnie padł, no nic, jutro podłączę go i naładuję, mam nadzieję, że pomoże.

Jeszcze drzwi mi tylko chyba przymarzły :) Nie mogę ich otworzyć, myślę, że to przez uszczelkę, bo jest troszkę jakby oderwana od drzwi, czy można jakąś ją przykleić, albo wymienić?

pawliku - 12-02-2009, 21:34

t_a_s napisał/a:
Jeszcze drzwi mi tylko chyba przymarzły
To musisz sobie czymś tlustym posmarować uszczelki np Olej, krem do rąk, wazelina i.t.p żeby ci drzwi nie przymarzały
rosomak1983 - 12-02-2009, 21:34

t_a_s napisał/a:
jutro podłączę go i naładuję, mam nadzieję, że pomoże.

na jakis czas pomoze :wink:
t_a_s napisał/a:
czy można jakąś ją przykleić,

da rade ale mysle ze wystarczy dobrze załozyc z powrotem sa odpowiednie wciacia.
Posmaruj ja silikonem najlepiej w spray ! Wtedy nie przymarznie.

t_a_s - 09-03-2009, 20:35

Skończyło się jednak na kupnie nowego akumulatora po tym, jak się drugi raz rozładował, także na jakiś czas spokój :)
t_a_s - 14-09-2009, 09:35

Ech, nie zdążyłam zrobić zdjęcia po naprawie klapy, tym razem mąż wjechał w wózki koło hipermarketu i teraz mam wgniecenie z drugiej strony.

Tylko zarysował mi też, są 2 rysy do blachy, jak to można zabezpieczyć, żeby nie weszła rdza?