Nasze Miśki - Moja pierwsza Carisma.
Cezar - 27-11-2008, 12:53
t_a_s napisał/a: | Poza tym nic się nie dzieje, wszystko w porządku, nawet jakoś spalanie jakby spadło. |
no to tylko sie cieszyc i dalej smigac cari
t_a_s - 10-12-2008, 14:44
Coś mi stuka z tyłu, choć nie brzmi to jak stukot, wydaje się, jakby to była tylna klapa, była zdejmowana i malowana, mogli ją jakoś źle zamocować?
Hugo - 10-12-2008, 16:46
t_a_s napisał/a: | Coś mi stuka z tyłu, choć nie brzmi to jak stukot, wydaje się, jakby to była tylna klapa, była zdejmowana i malowana, mogli ją jakoś źle zamocować? | Mogli pousuwać do malowania i nie założyć z powrotem jakichś gumek itp., które ustalają położenie klapy jak również przeciwdziałają stukom i innym nieporządanym dźwiękom. Przyjrzyj się dobrze klapie od spodu (po otwarciu).
t_a_s - 12-12-2008, 13:40
Zerkałam, zdaje się, że wszystko jest, ale to dziwny zbieg okoliczności, bo wcześniej nie było tego problemu, a oprócz tej klapy, tylko koła mi zmienili.
I na pewno to nie skrzypią sprężyny, bo wcześniej tak miałam i wiem, jak brzmią. A z kolei wymiana amortyzatorów na razie w grę nie wchodzi, bo są ok.
wichura1 - 13-12-2008, 01:11
A było mokro, czy sucho na zewnątrz? Bo misie podczas deszczowej aury lubią stukać, pukać, brzęczeć i co tam jeszcze., zwłaszcza, że Mitsubishi zapomina w nich zamontować tylnych, plastikowych osłon nadkoli.
mlun - 15-12-2008, 13:30
Jak masz oryginalne amoryto nawet jakby dobrey były to będą tłuc. Ja się o tym przekonałem jak miesiąc temu robiliśmy zawieszenia.Wymienione co trzeba a tył dalej stuka(choc troche inaczej) i wychodzi na to że to amorki. Mam nadzieje że na wiosne pójdą nowe przynajmniej na tył(najlepiej byłby komplet ale wiadomo kasa).
t_a_s - 12-02-2009, 20:21
I stało się, mój misiek się zbuntował i dzisiaj nie zapalił A właściwie mężowi.
W sumie ostatnio jakoś rzadziej nią jeździłam, bo jestem w trakcie wymiany prawa jazdy, ale czy tygodniowy postój może zaowocować wyładowaniem sie akumulatora? Wymieniany był z 5 lat temu.
Morfi - 12-02-2009, 21:00
W takie zimno na dworze to akum moze paść.
t_a_s - 12-02-2009, 21:06
Ech, to pewnie padł, no nic, jutro podłączę go i naładuję, mam nadzieję, że pomoże.
Jeszcze drzwi mi tylko chyba przymarzły Nie mogę ich otworzyć, myślę, że to przez uszczelkę, bo jest troszkę jakby oderwana od drzwi, czy można jakąś ją przykleić, albo wymienić?
pawliku - 12-02-2009, 21:34
t_a_s napisał/a: | Jeszcze drzwi mi tylko chyba przymarzły | To musisz sobie czymś tlustym posmarować uszczelki np Olej, krem do rąk, wazelina i.t.p żeby ci drzwi nie przymarzały
rosomak1983 - 12-02-2009, 21:34
t_a_s napisał/a: | jutro podłączę go i naładuję, mam nadzieję, że pomoże. |
na jakis czas pomoze
t_a_s napisał/a: | czy można jakąś ją przykleić, |
da rade ale mysle ze wystarczy dobrze załozyc z powrotem sa odpowiednie wciacia.
Posmaruj ja silikonem najlepiej w spray ! Wtedy nie przymarznie.
t_a_s - 09-03-2009, 20:35
Skończyło się jednak na kupnie nowego akumulatora po tym, jak się drugi raz rozładował, także na jakiś czas spokój
t_a_s - 14-09-2009, 09:35
Ech, nie zdążyłam zrobić zdjęcia po naprawie klapy, tym razem mąż wjechał w wózki koło hipermarketu i teraz mam wgniecenie z drugiej strony.
Tylko zarysował mi też, są 2 rysy do blachy, jak to można zabezpieczyć, żeby nie weszła rdza?
|
|
|