To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MitsuManiaki.com - INTER-CARS ... Ogólnopolski Dystrybutor części zamiennych

Student - 19-06-2008, 13:45

Inter Cars to dobra firma, nie mówię o częściach bo każdy może mieć inne zdanie ale na podstawie zdarzeń losowych mogę powiedzieć że wychodzą z twarzą.
Radzę trzymać paragony nawet do 2 lat, firma wymienia wadliwe części nawet eksploatowane.

Np. sprężyny które siadły po 1.5r. w Astrze II.
Łączniki drążków z VW PASKA po 1 roku. itd.

Anonymous - 19-06-2008, 15:45

cuuube napisał/a:
jade na zakupy zobaczymy czy sprawdzaja karte klubowa

no i sie :shock: zdziwilem bo zapytali zdarzalo mi sie kupowac klamoty np opony do golfa3 bez mowienia o numerze klienta z ktorego korzystam a zamiast zaplacic 2000 za 4 szt placilem 1600 bo zyczliwy sprzedawca wpisywal na jakas firme towar i bylo mu to obojetne bo przeciez robil obroty dla firmy...

Student napisał/a:
Łączniki drążków z VW PASKA po 1 roku. itd.
takie czesci rowniez :?: przciez mogli sie tlumaczyc ze to zuzycie mechaniczne a nie wada elementu :!: :!: jaki jest okres gwarancji na takie klamoty ?
siwek - 19-06-2008, 17:30

Sam u nich już kupowałem szczęki do Cari i też się pytali o karte, ale mimo ze jej nie miałem to i tak sprzedali za zniżka na mitsumaniaków,

Tak przy okazji to dzieki raddex bo właśnie dziś dostałem karte :D

Anonymous - 19-06-2008, 22:20

widac to zalezy od sprzedawcy bo ja tak jak pisalem wyzej trafialem tez na spoko gosci ktorym bylo to obojetne bo zapewne mieli od ilosci sprzedanego towaru prowizje...
gulgulq - 08-07-2008, 10:17

no ja jzu tez przetestowałem :) rabacik. konkretnie piasto-łozysko do tylnego koła w mojej Cari, katalogowa cena ok. 350 zeta, zapłaciłem 257 zł ;) :), jak policze ze dostane jeszcze zwrot vatu i zapłace mniejszy podatek :) ;) to opłacalność duża :) ,

z drugiej strony jakby popatzezeć obiektywnie (kupujac bez rabatu) to nieźle nas rzeźbią - marża pewnie koło 50% jak jeszcze przy takim rabacie zarabiają

karty mitsumaniaka nie sprawdzali, podałem tylko numer klienta :) , trik z paragonem i fakturą działa - zamawiasz część na mitsumaniaków, prosisz o paragon, na podstawie paragonu prosisz fakture imienna na siebie ;) (gdy ktos ma działalność), trzeba tylko w kasie ładnie sie do pani uśmiechnąc i wytłumaczyć że fanklub ;) i jesteś pasjonatem :P :P ,

[ Dodano: 08-07-2008, 10:18 ]
czy nie lepiej ten temat przenieśc do działu klubowego mitsumaniaków?? bo tam przecierz sa tematy z rabatami !!!!

mkm - 16-07-2008, 12:03

Polecam. Trafilem na goscia dobrze orientujacego sie w temacie. Szybko konkretnie z duzym wyborem. Kupowalem akumulator. Kupowalem na "swoich" znizkach, ale cena wyjsciowa takze w porzadku.
bartolini55 - 27-08-2008, 17:00

Rafal_Szczecin napisał/a:
tomusn napisał/a:
pamiętajmy że IC przejął JCAuto i jest tam jeszcze więcej towaru do wschodnich aut

niestety nie moge sie z tym zgodzic ,
po pierwsze IC nie przejal JCAuto, tylko te dwie firmy polaczyly sie, to jako pierwsze, po drugie, raczej nie ma podzialu na auta wschodnie i zachodnie . naprawde jezeli chcemy to dostaniemy tam WSZYSTKO. jezeli nie ma tego na miejscu, mozna sciagnac na zamowienie ( np. ostatnio sciagalem dla Mateusza oryginalna tulejke w naparwde przyzwoitej cenie czy tez oryginalna uszczelke aparatu zaplonowego dla Starego Alfera i czesc ta byla na drugi dzien od zamowienia )

Witam wszystkich, tutaj sie musze odezwac po przestudiowaniu tematu ze Rafal_Szczecin ma racje - firmy JC AUTO i IC polaczyly sie a nie zostaly przejete
Co do czesci to jesli ktos potrzebuje porady jakie czesci z oferty IC wybrac to sluze pomoca na gg lub pw. Tez jestem pracownikiem IC a bylem JC tyle ze w IC w centrali.
Pozdrawiam

akbi - 01-09-2008, 12:16

Jedna drobna uwaga ... bo już parę takich przypadków się zdarzyło ...

W InterCarsie podajemy Mitsumaniakowy numer klienta, którym jest: 230948

... a nie Numer klubowicza ..np 00167/KMM ....który to dla IntarCars NIC nie znaczy!!!

Robson86 - 01-09-2008, 12:32

Nie wiem czy moge pytac o takie sprawy w tym temacie jesli nie prosze o skasowanie postu ale wg Was oplaca sie bardziej kupic jakies dobre tarcze + klocki w inter-car'ie czy np. poprzez Allegro . Glownie chodzi mi o jakies bardzo dobre jakosciowo tarcze nie wiem np. Brembo, Ate :?:
Z gory dziekuje za odp :)
Pozdroo

mlun - 01-09-2008, 12:50

No musisz sobie zobaczyć w cenniku IC i na allegro wi wyciągnąć wnioski:P
bartolini55 - 01-09-2008, 14:18

no allegro moze sie zdarzyc ze cos bedzie tansze, ale nie masz pewnosci ze w pudelku nie ma czegos innego, dochodzi tez kwestia gwarancji co w przypadku allegrowiczow nie zawsze jest proste do wyegzekwowania
Robson86 - 01-09-2008, 16:55

bartolini55 napisał/a:
no allegro moze sie zdarzyc ze cos bedzie tansze, ale nie masz pewnosci ze w pudelku nie ma czegos innego, dochodzi tez kwestia gwarancji co w przypadku allegrowiczow nie zawsze jest proste do wyegzekwowania

wlasnie... tzw pozorne oszczednosci :?
Musze w takim razie podjechac do Inter-caru i zapoznac sie z cennikiem :)
Dzieki bardzo :)
Pozdroo

mlun - 01-09-2008, 17:41

JAk sprzedawca ma sporo komentary to bardzo male szanse są(a wręcz ich nie ma według mnie) żeby Ci włożyli co innego do paczki. Pamiętam że jak nie było jeszcze tej klubowej zniżki to na allegro o wiele taniej wychodziło kupić.
bartolini55 - 01-09-2008, 17:45

zgoda - innej czesci Ci nie wloza
ale jaka jest na przyklad pewnosc ze kupujac klocki dajmy na to akebono albo ate nie dostaniesz w srodku jc albo tomex :?:

ja tez pewne rzeczy kupuje z allegro co nie zmienia faktu ze trzeba uwazac

Ursus - 01-09-2008, 20:14

W przypadku allegro dobrym sposobem jest szukanie sklepów na tyle blisko, aby można było odebrać coś osobiście, ja zawsze tak robię, gdy zależy mi na PEWNYM zakupie lub kupuje coś drogiego. Nie ma co ukrywać, można tu znaleźć te same rzeczy dużo taniej niż w sklepach, ale można też kupić szajs w ładnym opakowaniu. Jakby na to nie patrzeć do robienia poważnych zakupów na allegro jakieś rozeznanie w temacie trzeba mieć.