To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Podgrzewane fotele

czerwony88 - 09-05-2011, 00:36

piotrkor1 napisał/a:
Jak zgram zdjęcia z aparatu tel. to pokarzę w którą kostkę należy się wpiąć z tą instalacją.

Mam ten sam problem z podłączeniem przełączników do podgrzewania foteli.Pod siedzeniami wszystko jest, a w tunelu nie.Nie chciałbym u siebie narobić takiego bigosu jak opisywałeś.Mógłbyś wysłać to zdjęcie lub opisać gdzie się podpiąć z tymi przełącznikami?

piotrkor1 - 09-05-2011, 21:21

Cześć oto obiecane zdjęcia.Ta właściwa wtyczka to pierwsza od prawej patrząc od przodu w miejscu panela przedniego.Kable dochodzą do niej od drugiej strony nie od frontu.Instalację zakładano w serwisie i nie bardzo wiem jak te kable doprowadzili.Muszą być chyba odpowiednie piny do końcówek kabli.Chyba wykorzystali moje przewody tylko je trochę przedłużyli.Piny miałem od kostki od radia.Niedługo będę miał na sprzedaż taki zestaw czyli kostkę i 2 grzane fotele z wymienionymi matami grzewczymi.
Teraz zdjęcia
http://imageshack.us/phot...jcie0020ha.jpg/
http://imageshack.us/phot...djcie0021b.jpg/
http://imageshack.us/phot...djcie0024u.jpg/

Kojec - 04-08-2011, 23:08

A mógłbys powiedzieć które to kable poprowadzili do kostki od sterowania?? Tam jest ok 10 pinów, który odpowiada za low-of-high??

I pytanie, ile skasowali Cię za podłączenie tych kabelków do wtyczki??

piotrkor1 - 05-08-2011, 12:03

Kojec napisał/a:
A mógłbys powiedzieć które to kable poprowadzili do kostki od sterowania?? Tam jest ok 10 pinów, który odpowiada za low-of-high??

Poszukaj w elektrycznym manualu tam powinno to być.Skasowali 300zł.

Kojec - 05-08-2011, 13:19

piotrkor1 napisał/a:
Kojec napisał/a:

Elektrycznym manualu?? Tzn??

piotrkor1 - 06-08-2011, 17:33

Kojec napisał/a:
piotrkor1 napisał/a:
Kojec napisał/a:

Elektrycznym manualu?? Tzn??

To jest taka książka ze schematami elektrycznymi.Poszukaj w dziale donload.Mam takie siedzenia z nowymi matami, które założono w salonie Mitsubishi.Jakby co to priv.

Kojec - 25-08-2011, 15:31

czesc, byłem własnie u mechanika, pojechałem do niego z instrukcją do galanta z działu download ale z jej pomocą podgrzewania mi nie podłączą, proszę o jakieś konkretne foto wtyczki za radiem i od sterowanie podgrzewane,
pozdrawiam

[ Dodano: 25-10-2011, 20:33 ]
Siema, mam pytanie odnośnie foteli.
Czy w fotelach jest jakaś kontorlka by fotel się nie stopił od temperatury?? Podobno takie czujniki muszę być przy podgrzewanych fotelach??

Zolar - 19-11-2011, 19:57

Jakies 3 miesiące temu wylałem na włączniki ogrzewania trochę coli. Od razu to wytarłem, ale jednak cos tam do srodka wleciało i przycisk od kierowcy chodzi ciężko. Ponadto teraz w te zimniejsze dni zauważyłem że włącza się tylko ogrzewanie pasażera. Przycisk od kierowcy włącza się (zapala się lampka), ale nic nie czuc pod tykiem.

Demontowac to samemu czy oddac fochowcom?

Juiceman - 19-11-2011, 20:46

EE to nie problem wyjmij przyciski (cała kostka) rozłóż ją i przeczyść =) Tylko uważaj na sprężynki! które podtrzymują przyciski. Jak będziesz czyścił to zdejmij od góry przyciski, a później kostkę rozłóż na 2 części :wink:
fj_mike - 19-11-2011, 21:11

Zolar, otwórz podłokietnik i wyjmij plastikowe korytko. Wsuń rękę i wypchnij przyciski grzania foteli.
Rozłącz kostkę. Gotowe.
Tak jak pisał Juiceman, uważaj na sprężynki. Najlepiej weź ze sobą do domu i kombinuj :wink:

motke - 19-11-2011, 21:12

uważaj na sprężynki i te małe kuleczki. Rozebranie i złożenie tego to jest pikuś
Zolar - 20-11-2011, 01:17

Dzięki za wskazówki. Oczywiście kuleczki i sprężynki mi powypadały, ale dzięki ostrzeżeniom wiedziałem czego szukać na podłodze ;)

Czy przez ten zaciek mogło zrobić się zwarcie czy coś w tym stylu i dlatego nie działa podgrzewanie jednego fotela?

Juiceman - 20-11-2011, 01:19

Jakby padło to raczej dla obu.
m6riano - 20-11-2011, 08:49

Zolar napisał/a:
Demontowac to samemu czy oddac fochowcom?

Tak, daj mi to ci to sprawdze..;-)

debluko - 02-09-2014, 16:56

Witam,
po długich poszukiwaniach w samochodzie rozwiązania, muszę prosić Was o pomoc dlatego odświeżam temat.

Jak większość osób w tym temacie jestem w trakcie zmiany tapicerki na skórzaną i niestety nie wiem jak podłączyć przełączniki do podgrzewania foteli znalazłem wtyczki ale są inne niż ta do tego panelu ( nawet by nie doszły do panelu). Czy to do nich trzeba się wpiąć ?