Nasze Miśki - projekt lancer
Juiceman - 08-06-2008, 21:43
Blotniki aluminiowe jak w oryginale czy z tworzywa?
londolut - 08-06-2008, 22:04
Juiceman napisał/a: | Blotniki aluminiowe jak w oryginale czy z tworzywa? | Z plastiksu Czekam na tego EVOlutiona Ciekawe jak po swapie się będzie zachowywał
Juiceman - 08-06-2008, 23:05
Niom przy swap'ie bedzie trzeba sporo kasy wsadzic.... a tak z innej beczki ile ten 2.0 pali ? miasto oraz trasa?
mkm - 08-06-2008, 23:33
Rafal_Szczecin napisał/a: |
przymierzalismy blotniki do mojego colta ( CJO ) i byly "troszke" przydlugawe hehe |
Czytasz mi w myslach... Tylko "przydlugawe"?
Rafal_Szczecin - 08-06-2008, 23:53
Juiceman napisał/a: | Blotniki aluminiowe jak w oryginale czy z tworzywa? |
blotniki sa z maty szklanej ( nie jest to plastik )
Juiceman napisał/a: | Niom przy swap'ie bedzie trzeba sporo kasy wsadzic.... a tak z innej beczki ile ten 2.0 pali ? miasto oraz trasa? |
juz teraz trzeba wsadzic naprawde duuuza kase ( prawie drugie tyle, co kosztowal samochod ) a swap niestety na szaaaarym koncu ( czytaj : dlugo po body kicie )
2,0 w sensie galant ? ile zalejesz tyle pali a tak na serio to z tym juz do Dominika . mkm napisał/a: | Czytasz mi w myslach... Tylko "przydlugawe"? |
tak z tego co przymierzalismy byly " tylko " przydlugawe. lecz nie byla to jakas taka "profesionalna" przymiarka,bo nawet nie otwieralem maski .
Juiceman - 09-06-2008, 00:41
Rafal_Szczecin napisał/a: |
Juiceman napisał/a: | Niom przy swap'ie bedzie trzeba sporo kasy wsadzic.... a tak z innej beczki ile ten 2.0 pali ? miasto oraz trasa? |
juz teraz trzeba wsadzic naprawde duuuza kase ( prawie drugie tyle, co kosztowal samochod ) a swap niestety na szaaaarym koncu ( czytaj : dlugo po body kicie )
2,0 w sensie galant ? ile zalejesz tyle pali a tak na serio to z tym juz do Dominika . |
hmmm tak z obliczen wynika ze bodykit i malowanie to 4k chyba ze cos jeszcze na obecna chwile jest zmieniane.... A co do silniczka nie lepiej 1.8 z Carismy '(oczywiscie nie mowie o GDI)
Rafal_Szczecin - 09-06-2008, 07:26
Juiceman napisał/a: | hmmm tak z obliczen wynika ze bodykit i malowanie to 4k chyba ze cos jeszcze na obecna chwile jest zmieniane.... A co do silniczka nie lepiej 1.8 z Carismy '(oczywiscie nie mowie o GDI) |
zle masz obliczenia ...
sam bodykit kosztowal ponad 3000 zl ( bo do tego jeszcze przesylka )
do tego lampy 422 zl
to juz mamy 3500 zl .
do tego malowanie i skladanie do calosci, ok 5 tysi . to juz sie robi 8500
co do silnika, to podobno "rownie" latwo wchodzi 2,5 V6
Anonymous - 09-06-2008, 14:18
Juiceman napisał/a: | a tak z innej beczki ile ten 2.0 pali |
sprecyzuj o kóry 2.0 Ci chodzi ?
jeżeli mówisz o galancie to mi w mieście w przedziale od 13 do 15 L gazu ale ja lekkiej nogi nie mam.
co do kosztów sama przeróbka z zewnątrz napewno przekroczy wartość auta. bo do ceny body kity, malowania, trzeba doliczyć jeszcze felgi i opony + parę złoty na nieprzewidziane wydatki, do tego chciałbym obić deske na czarno tak aby miała ona kolor z orginalnego evo, a przy obecnie drożejacych cenach benzynki ten silniczek z kosiarki narazie mi nie przeszkadza
Juiceman - 09-06-2008, 14:28
Chodzi mi oryginalny silniczek z EVO, jestem Ciekaw ile bedzie palic w tak lekkim aucie.
Bo Twój lancerek jest/bedzie ciut ciezszy niz? Niz Lancer V
londolut - 09-06-2008, 14:59
Juiceman napisał/a: | z obliczen wynika ze bodykit i malowanie to 4k | Daj mi namiar na taką firmę, ja się piszę na taką kase za kompleks
Juiceman napisał/a: | Chodzi mi oryginalny silniczek z EVO, jestem Ciekaw ile bedzie palic w tak lekkim aucie.
Bo Twój lancerek jest/bedzie ciut ciezszy niz? Niz Lancer V | Tu nie chodzi o wagę w tak wielkim stopniu. W EVO V jest MIVEC i powyżej jakiegoś zakresu obrotów staję się spijaczem oktanów Zmienne fazy rozrządu mają to do siebie, że są paliwożerne.
Anonymous - 09-06-2008, 19:36
nie wiem ile pali silnik w 2.0 w evo VI pytajcie Jackiego On takiego miał....
ale jeżeli stać Cię na takie auto to nie zadajesz takich pytań bo wtedy cena benzyny nie jest istotna a liczy się frajda z jazdy ale wątpie, że zejdziesz poniżej 14 L w mieście, a na torze to pewnie bez limitu jest... przecież takie autko kupuje sie po to żeby słuchać jak pracuje ten silniczek.. a nie żeby jeździć ekonomicznie... dla ekonomi można sobie zbudować replike z silnikiem 1.3
aha lancer będzie replika EVO VI TME a nie V...
silnika od evo raczej nie włoże główne powody to $$$... i jeszcze kilka innych ;p
londolut - 09-06-2008, 23:34
Derpin napisał/a: | jeżeli stać Cię na takie auto to nie zadajesz takich pytań bo wtedy cena benzyny nie jest istotna a liczy się frajda z jazdy | I na tym bym zakończył móżdżenie na temat spalania EVO
Derpin napisał/a: | lancer będzie replika EVO VI TME a nie V. | Wiem ale Przemo pytał o V więc napisałem choć tyczy sie to każdego MIVECa
Anonymous - 10-06-2008, 19:33
Derpin napisał/a: |
aha lancer będzie replika EVO VI TME a nie V...
|
Więc ja widzę tylko głęboką perłową czerń i czerwone dodatki
Rafal_Szczecin - 07-07-2008, 21:20
mkm - 07-07-2008, 21:32
Widze, ze prace ida do przodu. Jak z jakoscia elementow. Duzo pasowania?
|
|
|