Nasze nieMiśki ;-) - To mój nowy nabytek
Hugo - 19-02-2009, 09:56
SlaVkoEg napisał/a: | Te fotele pasuja od Xedos bez zadych przerobek?? | Przednie tak, bo to ta sama płyta podłogowa. Tylna kanapa jest o ok. 3 cm węższa, ale jest to do przejścia. Poza tym trzeba opuścić niżej na uchwytach oparcie. Poza tym OK. Na fotkach tylna kanapa jest jeszcze nie skończona.
pawela - 19-02-2009, 10:29
felgi piękne
tapicerka genialna po prostu, napatrzeć się nie mogę
Szacunek, auto wiele zyskało na luksusie!
Hugo - 23-03-2009, 17:53
pawela napisał/a: | felgi piękne
tapicerka genialna po prostu, napatrzeć się nie mogę
Szacunek, auto wiele zyskało na luksusie! | Wielkie dzięki pawela za docenienie wkładu pracy w moje auto.
Oto nowe fotki po montażu dokładek zderzaków i progów z wersji 2.5 V6, po montażu żarówek postojowych 1.2W w przednie kierunkowskazy oraz alu ramek na zegarach:
Ponadto dziś lub jutro zawożę do kuzyna do obszycia boczki drzwi oraz podłokietnik kremową lub czarną skórą. Zobaczymy która będzie lepiej pasować.
CDN...
pawliku - 23-03-2009, 17:57
no no no ! fajnie i jeszcze ta szatańska rejestracja
a tak apropo to ci się lakier łuszczy na masce czy wcześniej auto myłeś ?
Hugo - 23-03-2009, 17:59
pawliku napisał/a: | a tak apropo to ci się lakier łuszczy na masce czy wcześniej auto myłeś ? | Myłem. Nic się nie łuszczy
Anonymous - 23-03-2009, 23:28
kozak... :]
rosomak1983 - 23-03-2009, 23:51
Hugo, niezle niezle... Masz zapał do aut. Szacun
pawela - 24-03-2009, 11:21
Hugo, kurczę, z madzią masz to fajnie, że jednak akcesoria są bardziej dostępne. Naprawde rewelacja, boczki walnij w kremowy, dostosuj do reszty tapicerki.
Teraz to mi tylko jednego brakuje - czarnego nadwozia i gangsta paradajs pełną gębą
Połączenia jasna skóra i ciemne nadwozie - ideał!
rosomak1983 - 24-03-2009, 15:47
Dodam jeszcze ze ładnie lezy na glebie Nie zawadzasz o cos czasem?
Hugo - 24-03-2009, 17:08
rosomak1983 napisał/a: | Hugo, niezle niezle... Masz zapał do aut. Szacun | pawela napisał/a: | Połączenia jasna skóra i ciemne nadwozie - ideał! | Dzięki Panowie po raz kolejny. pawela napisał/a: | boczki walnij w kremowy, dostosuj do reszty tapicerki. | Oczywiście tak bym chciał, ale ta skóra z Xedosa jest co najmniej dziwna W dzień ma kolor po prostu świni dokładnie różowy, a w nocy jest piękna kremowa (taki soczysty kremowy kolor). Dlatego chyba będzie problem z doborem odpowiedniego koloru. A czarne boczki też będą pasowały do kierownicy, mieszka ręcznego hamulca i mieszka gałki zmiany biegów. Do tego podłokietnik obszyłbym czarną skórą i byłoby chyba fajnie. Mało tego dzisiaj zakupiłem podkład oraz lakier czarny mat do plastiku będę malował część plastików z wnętrza auta na czarno. Min. plastiki po bokach konsoli środkowej aż do podłokietnika, cały podłokietnik, listwy plastikowe na progach, plastiki w narożnikach pod deską rozdzielczą, schowek pasażera, plastik pod kierownicą, boki deski rozdzielczej, plastiki na słupkach środkowych go wysokości szyb w drzwiach, plastiki po bokach foteli i plastiki maskujące śruby od przykręcania foteli do podłogi. Słowem-prawie wszystkie twarde i szare plastiki w aucie . Trochę roboty będzie, ale jeśli jeszcze uda mi się kupić czarną wykładzinę podłogi zamiast tej szarej i brudnej to efekt będzie raczej powalający. No i czarna skóra na boczkach drzwi będzie pasować jak ulał.
Poza tym jutro dotrze do mnie regulowana rozpórka przednich kielichów amerykańskiej firmy Megan Racing.
Ponadto na zamontowanie czeka oświetlenie na nogi kierowcy i pasażera z przodu oraz 13 funkcyjny ściemniacz oświetlenia wnętrza.
rosomak1983 - 24-03-2009, 20:42
To obszywaj na czarno bedzie git...
Hubeeert - 18-04-2009, 00:53
Przeniosłem do odpowiedniego działu
sruba - 18-04-2009, 11:38
fiu, fiu - niezła ślicznota
Hugo - 18-04-2009, 22:21
Dzięki za miłe słowa.
Oczywiście modyfikacji ciąg dalszy.
Wspomniane wyzej lakierowanie plastików we wnętrzu zaowocowało podniesieniem nieco jego elegancji poprzez pozbycie się wszędobylskiego koloru mysich pi... Oto fotki:
Ponadto ponadplanowo polakierowana na czarno listwa na podszybiu oraz plastiki na przednich słupkach.
Również ponadplanowo polakierowany plastik przy szyberdachu.
Lakierowanie plastików okazało się super zabawą gdyby nie fakt, że trafiłem jeden spray trefny, który po lakierowaniu płowiał i kilka elementów musiałem poprawiać.
Nie zniechęciło mnie to jednak i zostaną również polakierowane szare plastiki na wysokości szyb na środkowych oraz tylnych słupkach.
Zamontowana regulowana na obu biegunach aluminiowa rozpórka przednich kielichów amerykańskiej firmy Megan Racing. Prezencja nienaganna, podobne wrażenia podczas prowadzenia auta Fotki porobię wkrótce.
Ponadto wyczyściłem Vanish'em tapicerkę podsufitki, która z koloru szarego zmieniła kolor na prawie biały . Również Vanish'em wyczyściłem ten włochaty materiał na dole boczków drzwi. Wyraźnie rozjaśniał i zniknęły plamy.
I na koniec najlepsze: wszystkie boczki drzwi są już obszyte prawdziwą kremową skórą . Efekt jest wspaniały, a jakość wykonania pierwszorzędna. I to za 20 zł/szt. . Również górna pokrywka schowka w podłokietniku jest obszyta z kolei czarną skóra (również pełne zadowolenie z efektu). Niestety na zdjęciach jeszcze to nie jest zrobione. Dopiero dzisiaj montowałem przednie boczki i podłokietnik, bo tylne były już obszyte w ubiegłym tygodniu. Oto fotka tylnego boczka:
I dwie fotki po umyciu auta:
Plany na przyszłość:
- podwójna chromowana końcówka wydechu (powinna dojść w poniedziałek). Oto ona (taką samą zamontowałem w czerwonym Colcie):
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=600861046
Ponadto przyciemnienie szybek i polerka mechaniczna.
CDN...
leon9995 - 18-04-2009, 23:45
Super wygląda ta skóra, a lakierek jak nówka.
A i mam identyczną navi
|
|
|