To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Radio w Outku II

Anonymous - 04-07-2009, 13:41

U mnie radyjko super :D :D :D
Klaar - 07-07-2009, 09:08

tomekrvf napisał/a:
Są dwa:
-zakleić krańcówkę żeby sie nie wysuwała
-odkręcić krańcówkę i odłączyć od niej przewód

Dzieki za pomoc, ale miałem nadzieję na mniej drastyczne rozwiązania

Mont - 22-09-2009, 12:27

Nie zdążyłem w ASO kawy dopić, a już nowe radio zagościło w moim Outlanderze.
Bez najmniejszego problemu wymienili na gwarancji. Pierwsze wrażenia są pozytywne, przynajmniej nie gubi już tak często ustawionej częstotliwości.

Martens - 25-09-2009, 21:05

Mi radyjko działa perfect - zarówno w aglomeracjach jak i w przysłowiowych dziurach.
Mam natomiast inny problem - związany z jego sterowaniem z kierownicy. Czy szanowni forumowicze mogli by podpowiedzieć nowemu koledze jak zmusić "kierownicze sterowanie" by przełaczało zaprogramowane stacje przyciskiem z kierownicy, a nie tylko przelatywalo kolejne czestotliwosci ? Jest to w ogole mozliwe ?

Mariusz4 - 25-09-2009, 21:11

Martens napisał/a:
Mi radyjko działa perfect - zarówno w aglomeracjach jak i w przysłowiowych dziurach.
Mam natomiast inny problem - związany z jego sterowaniem z kierownicy. Czy szanowni forumowicze mogli by podpowiedzieć nowemu koledze jak zmusić "kierownicze sterowanie" by przełaczało zaprogramowane stacje przyciskiem z kierownicy, a nie tylko przelatywalo kolejne czestotliwosci ? Jest to w ogole mozliwe ?

nie jest to możliwe :|

Hiszpan - 26-09-2009, 23:12

Martens, potwierdzam wypowiedź Mariusz4
Niestety Outek nie posiada tej funkcji (a powinien) i żeby zmienić na inną zaprogramowaną stację trzeba wyciągnąć rękę w stronę radia. :doubt:

mk - 26-09-2009, 23:44

rozwiązaniem problemu pozostaje .... instalacja MMCS ;)
przyznaję, że byłem pozytywnie zaskoczony, kiedy po instalacji MMCS przyciski na kierownicy zaczęły zachowywać się w jedyny sensowny sposób,
a więc przełączać pomiędzy zaprogramowanymi stacjami.

pozdrawiam
mk

dab - 28-09-2009, 19:26

Mont napisał/a:
Nie zdążyłem w ASO kawy dopić, a już nowe radio zagościło w moim Outlanderze.
Bez najmniejszego problemu wymienili na gwarancji. Pierwsze wrażenia są pozytywne, przynajmniej nie gubi już tak często ustawionej częstotliwości.

tAK Z ULICY PODJECHALes i tak bez uprzedniego umawiania sie wymienili ci radio??
To by bylo nieco dziwne, bo nie dosc ze naprawy gwarancyjne zawsze ustalane/wysylane sa do centrali to przeciez raczej nie trzymaja na magazynie tych radyjek tylko je sprowadzaja gdy jest potrzeba... :roll:

Mont - 28-09-2009, 20:22

dab napisał/a:
tAK Z ULICY PODJECHALes i tak bez uprzedniego umawiania sie wymienili ci radio??

oczywiście, że nie,najpierw musieli przecież "organoleptycznie" stwierdzić usterkę :mrgreen: ale już dwa dni robocze po takich oględzinach miałem zaproszenie do ASO.

mitsu00 - 28-09-2009, 22:01

No to w koncu wıdze ze MMC PL wreszcıe zamowılo do magazynu wıecej radyjek bo ja musıalem czekac w zeszlym roku ze 3 mıesıace na wymıane :(
wowo - 19-01-2010, 09:19

Byłem ostatnio w RM Filipowicz pytając o losy mojego radia. Uzyskałem odpowiedź, że MMC w końcu przyznało, że problem nie dotyczy wyłącznie samochodów z 2007 roku ale nawet tych z 2009, więc problematyczne radia mają być wymianiane.
Mont - 19-01-2010, 12:36

Częściej Outkiem jeździ teraz żona ale wczoraj miałem okazję i stwierdzam, że wymienione radio jest o d... "rozstrzaść" :roll:
Jednym słowem wymiana, moim skromnym zdaniem, niewiele pomaga.

rezon - 19-01-2010, 12:41

Mont napisał/a:
Jednym słowem wymiana, moim skromnym zdaniem, niewiele pomaga
chyba że wymienisz np. na ROF1701 :) prezentuje się w pudełku super.
mitsu00 - 19-01-2010, 12:49

rezon napisał/a:
Mont napisał/a:
Jednym słowem wymiana, moim skromnym zdaniem, niewiele pomaga
chyba że wymienisz np. na ROF1701 :) prezentuje się w pudełku super.

Od razu Panowie uprzedzam że RDS jest kiepawy w tej stacji. W mieście i wokoło działa superancko, ale jak byliśmy na sylwka w górach to nie umiał czasami za dobrze dostroić frekwencji na nową danej stacji. Trzeba bylo to robić ręcznie. Ale jest wiele więcej plusów niż minusów tej stacji więc to zaakceptowałem.

Pozdr.

[ Dodano: 19-01-2010, 12:52 ]
Mont napisał/a:
Częściej Outkiem jeździ teraz żona ale wczoraj miałem okazję i stwierdzam, że wymienione radio jest o d... "rozstrzaść" :roll:
Jednym słowem wymiana, moim skromnym zdaniem, niewiele pomaga.

Mnie wymiana w ramach gwarancji pomogła. Radyjko działało poprawnie. Teraz to radyjko RF ze zmieniarką leży w garaży i zbiera kurz :wink:

Pozdr.

rezon - 19-01-2010, 13:10

mitsu00 napisał/a:
jak byliśmy na sylwka w górach to nie umiał czasami za dobrze dostroić frekwencji na nową danej stacji
w tych warunkach ori nie ma problemów z RDS - wyświetla czasami napis WAIT ;)