[97-04]Galant EAxA/W - [EA5W 2.5] Szarpanie, cewka, fajki, filtr paliwa
Krzyzak - 27-01-2013, 23:31
major napisał/a: | Po wymianie kopułki i cewki wszystko wróciło do normy? | no właśnie nie do końca - zdarzały się jeszcze szarpania np. tydzień temu, ale nie ciągłe (np. kilka x podczas jazdy) no i w ogóle dało się auto odpalić...
możliwe, że u mnie była to kwestia trefnego paliwa - auto postało w garażu przez ten tydzień, potem zatankowałem sprawdzonej 98 z Auchan i obecnie 95 z tej samej stacji i ostatnio nie szarpie
ale zaraz po wymianie aparatu to nawet zdarzyło mu się zgasnąć - jednak odpalił i dalej jeździł już w miarę normalnie
pawik - 28-01-2013, 19:50
Panowie a to szarpanie podczas przyspieszania , nie równa praca występuje u was na rozgrzanym silniku u mnie na zimnym idzie jak złoto a jak się rozgrzeje na maxa to szarpie nie miłosiernie do 3 tysięcy
pozostała mi tylko cewka do wymiany ewentualnie cały aparat zapłonowy
tylko jeśli to nie bedzie to to wtopie pare stówek w błoto i się zdenerwuje a tego nie chce
macie jeszcze jakiś pomysł na to szarpanie
Bartek - 29-01-2013, 17:16
pawik napisał/a: | cewka do wymiany |
na 99%
pawik - 31-01-2013, 15:19
witam podmieniłem aparat zapłonowy kupiony na allegro i chyba żle trafiłem ze sprawnością tego aparatu jest lekka poprawa już tak mocno nie szarpie ale jednak jutro jeszcze podmieniam kompa od lpg może w nim tkwi problem bo występuje szarpanie szczególnie na lpg na pb prawie nie czuć tego szarpania . czasy wtrysków na lpg i pb są takie same jest taka możliwość że zle dawkuje lpg choć pokazuje te same czasy wtrysków w sekwencji jest jakiś modulator wtrysków czy coś takiego
major - 31-01-2013, 15:34
Jakie masz wtryski LPG?
pawik - 31-01-2013, 15:38
hana czarne mam przelatane 35 tysi na lpg i zero problemów do tej pory chyba że komputer od lpg szwankuje albo ciągle wina leży po stronie cewki
Owczar - 01-02-2013, 13:27
pawik napisał/a: | hana czarne mam przelatane 35 tysi na lpg i zero problemów do tej pory chyba że komputer |
A reduktor? Hana czarne w V6 nie zdają egzaminu.
Jakie masz świece?
pawik - 01-02-2013, 18:21
dzisiaj byłem u gazownika podmieniliśmy kompy i sprawdziliśmy instalke i wszystko ok z instalacją , swiece ngk platynki . przewody ngk kopułka nowa stara była wypalona zapłon też podmieniłam ale może też jest felerny problem występuje u mnie tylko na rozgrzanym silniku na pb lekko szrpie prawie nie odczuwalnie a na lpg szaleje może cewka nie daje rady na lpg już nie mam pomysłu czy ryzykować i nową cewke kupować
komarsnk - 01-02-2013, 18:45
pawik, używaj jakiś znaków przestankowych bo czytać się tego nie da...
Skoro już wszystko jest wykluczone to tylko aparat do regeneracji i tyle.
Owczar - 01-02-2013, 21:56
Ale aparat podmieniony przecież i jest to samo. Możliwe że też trefny... Zrób jeszcze analize spalin na LPG i PB.
pawik - 01-02-2013, 23:34
ten aparat co kupiłem podmieniłem też miał całkowicie wypalony grafit tak jak było w moim wiec możliwe że też jest z nim coś nie tak tylko dziwne to że na zimnym silniku jest ok zarówno na pb jak i lpg
deejay - 01-02-2013, 23:47
pawik napisał/a: | dziwne to że na zimnym silniku jest ok zarówno na pb jak i lpg |
Podstawowy parametr jakim jest ciś. sprężania sprawdziłeś ?
pawik - 01-02-2013, 23:55
a sprawdziłem 200 psi czyli jakieś 14 barów na wszystkich równo
deejay - 02-02-2013, 00:06
Swiece ok nowe nie znaczy dobre , moze mają jakieś przebicia itp , bedzie widoczne na porcelance w postaci czarnych mikro nalotów . Trzeba zacząć eliminować pierwszych podejrzanych , a nie odrazu aparat wymieniać .
pawik - 02-02-2013, 00:14
zacząłem od świece ngk patynki nowe przewody też nowe kopułka nowa stara miała wypalony grafit tak jak szarpał na rozgrzanym tak szarpie po tych wszystkich wymianach ale jakaś tam różnica jest miedzy tymi dwoma aparatami szarpią w innym zakresie obrotów
|
|
|