To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] Sprężyny w Galancie EA

bieniak - 01-03-2010, 18:38

a zapomniałem juz mniej więcej wygląda to tak może trochę terenowo ale bynajmniej sztywno i lepiej się prowadzi:)
Anonymous - 02-03-2010, 07:45

Ojej faktycznie troszkę wysoko, ja mam zamontowane amorki KONI Sport i sprężyny Eibacha i jest elegancko.

Juiceman - 08-03-2010, 19:50

No i dziś poszło zamówienie na Suplexy wzmacniane ;) Teraz zamiast nivomatu wskoczy zwykły amorek, powiedźcie mi proszę co jeszcze potrzebuje do takiej zmiany. Tzn jakieś gumy/uchwyt górny ? : )
fj_mike - 08-03-2010, 21:17

Juiceman napisał/a:
powiedźcie mi proszę co jeszcze potrzebuje do takiej zmiany. Tzn jakieś gumy/uchwyt górny ? : )

U mnie wymiana podeszła plug&play. Ja wymieniałem na KILENy. Powinno być to samo u ciebie. Różni się tylko osadzenie sprężyny na kielichu amorka, powinno być mniejsze (czyli na zwykły amor, nie nivo).

Juiceman - 08-03-2010, 22:07

Hmm tzn mam kupić górne mocowanie amorka czy jak to się nazywa ; )
fj_mike - 08-03-2010, 22:11

Amorki z nivo są grubsze, sprężyny mają większą średnicę na osadzenia kielicha amorka. Jak zakładasz zwykłe amorki na zwykłe sprężyny to wszystko pasuje plug&play. Górne mocowanie jest takie same :wink:
Juiceman - 08-03-2010, 22:14

Reasumując zakładając zwykłe amorki na miejsce nivomatów, muszę tylko mieć sprężyny i amorki nic więcej nie potrzeba ? :)
fj_mike - 08-03-2010, 22:16

Juiceman napisał/a:
muszę tylko mieć sprężyny i amorki nic więcej nie potrzeba ?

Dokładnie. Zwykłe amorki nie podejdą pod sprężyny po nivomatach (trochę się zdziwiłem jak się okazało, że miałem nivomaty w sedanie :mrgreen: )

Juiceman - 08-03-2010, 22:47

No to podziękował za info :) bym kliknął pomógł jakbym mógł :)

[ Dodano: 10-03-2010, 15:31 ]
robertdg napisał/a:
Juiceman, żaden problem, wystarczy wygoglować http://www.egaraz.com/off...ao)_09.96-.html mówisz i masz ;-) Niestey brak wzmianek o dostępności do wersji nadwozia kombi.

Właśnie u nich kupiłem te sprężyny 8 marca, przysłali po 2h wycene ile będzie to kosztować z rabatem i przesyłką. Od wczoraj nie odbierają telefonu, na telefonie mają skrzynkę zapełnioną i nie można zostawić wiadomości, na maile nie odpisują. Co raz mniej zaczyna mi się to podobywać :?

Marcino - 11-03-2010, 15:19

Juceman, jak bedziesz miał zwykłe amorki to jeszcze gumy osłonowe na nie kup, bo te z nivo maja wiekszą średnice. Są tam też takie odboje gumowe - ja bym to tez wymienił.
Pozdrawiam

Anonymous - 12-03-2010, 19:17

Witam.
Kupiłem niedawno od kolegi Marexi sprężynki od kombiaka.
Dziś byłem je wymienić i okazało się, że moje sprężyny mają mocno zmniejszoną średnicę przy amortyzatorze, a zakupione praktycznie mają przez całą długość taką samą średnicę.
Pytanko:
Czy u mnie jest coś grzebane, czy jest więcej rodzajów sprężyn i amorków?
I ew. pytanko czy ktoś ma sprężynki w dobrym stanie po niskiej cenie, bo mój misiu to już praktycznie szura podwoziem.
Pzdr

robertdg - 12-03-2010, 19:27

AnoniM79, spręzyny od kombiaka do sedana nie beda pasowac bo jak juz było wspomniane wielokrotnie kombiak ma grube amory, a sedan cienkie, ostatnio widziałem na alledrogo komplet uzywek Eibach'a na tył do Galanta EA za 100zł, gosc z katowic sprzedawał
fj_mike - 12-03-2010, 19:40

robertdg napisał/a:
bo jak juz było wspomniane wielokrotnie kombiak ma grube amory, a sedan cienkie

Sedan także posiadał nivo. Mój misiek jest tego najlepszym przykładem.

robertdg - 12-03-2010, 19:47

fj_mike napisał/a:
:( :oops: :( :oops: :( Ehhh to ja się nie znam, wybaczcie mój bład :roll:
xor - 12-03-2010, 20:05

fj_mike napisał/a:

:shock:
masz może jakieś fotki ?
Jesteś pewien, że to nie jakaś 'rzeźba' poprzedniego właściciela ?