[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] Sprężyny w Galancie EA
bieniak - 01-03-2010, 18:38
a zapomniałem juz mniej więcej wygląda to tak może trochę terenowo ale bynajmniej sztywno i lepiej się prowadzi:)
Anonymous - 02-03-2010, 07:45
Ojej faktycznie troszkę wysoko, ja mam zamontowane amorki KONI Sport i sprężyny Eibacha i jest elegancko.
Juiceman - 08-03-2010, 19:50
No i dziś poszło zamówienie na Suplexy wzmacniane Teraz zamiast nivomatu wskoczy zwykły amorek, powiedźcie mi proszę co jeszcze potrzebuje do takiej zmiany. Tzn jakieś gumy/uchwyt górny ? : )
fj_mike - 08-03-2010, 21:17
Juiceman napisał/a: | powiedźcie mi proszę co jeszcze potrzebuje do takiej zmiany. Tzn jakieś gumy/uchwyt górny ? : ) |
U mnie wymiana podeszła plug&play. Ja wymieniałem na KILENy. Powinno być to samo u ciebie. Różni się tylko osadzenie sprężyny na kielichu amorka, powinno być mniejsze (czyli na zwykły amor, nie nivo).
Juiceman - 08-03-2010, 22:07
Hmm tzn mam kupić górne mocowanie amorka czy jak to się nazywa ; )
fj_mike - 08-03-2010, 22:11
Amorki z nivo są grubsze, sprężyny mają większą średnicę na osadzenia kielicha amorka. Jak zakładasz zwykłe amorki na zwykłe sprężyny to wszystko pasuje plug&play. Górne mocowanie jest takie same
Juiceman - 08-03-2010, 22:14
Reasumując zakładając zwykłe amorki na miejsce nivomatów, muszę tylko mieć sprężyny i amorki nic więcej nie potrzeba ?
fj_mike - 08-03-2010, 22:16
Juiceman napisał/a: | muszę tylko mieć sprężyny i amorki nic więcej nie potrzeba ? |
Dokładnie. Zwykłe amorki nie podejdą pod sprężyny po nivomatach (trochę się zdziwiłem jak się okazało, że miałem nivomaty w sedanie )
Juiceman - 08-03-2010, 22:47
No to podziękował za info bym kliknął pomógł jakbym mógł
[ Dodano: 10-03-2010, 15:31 ]
Właśnie u nich kupiłem te sprężyny 8 marca, przysłali po 2h wycene ile będzie to kosztować z rabatem i przesyłką. Od wczoraj nie odbierają telefonu, na telefonie mają skrzynkę zapełnioną i nie można zostawić wiadomości, na maile nie odpisują. Co raz mniej zaczyna mi się to podobywać
Marcino - 11-03-2010, 15:19
Juceman, jak bedziesz miał zwykłe amorki to jeszcze gumy osłonowe na nie kup, bo te z nivo maja wiekszą średnice. Są tam też takie odboje gumowe - ja bym to tez wymienił.
Pozdrawiam
Anonymous - 12-03-2010, 19:17
Witam.
Kupiłem niedawno od kolegi Marexi sprężynki od kombiaka.
Dziś byłem je wymienić i okazało się, że moje sprężyny mają mocno zmniejszoną średnicę przy amortyzatorze, a zakupione praktycznie mają przez całą długość taką samą średnicę.
Pytanko:
Czy u mnie jest coś grzebane, czy jest więcej rodzajów sprężyn i amorków?
I ew. pytanko czy ktoś ma sprężynki w dobrym stanie po niskiej cenie, bo mój misiu to już praktycznie szura podwoziem.
Pzdr
robertdg - 12-03-2010, 19:27
AnoniM79, spręzyny od kombiaka do sedana nie beda pasowac bo jak juz było wspomniane wielokrotnie kombiak ma grube amory, a sedan cienkie, ostatnio widziałem na alledrogo komplet uzywek Eibach'a na tył do Galanta EA za 100zł, gosc z katowic sprzedawał
fj_mike - 12-03-2010, 19:40
robertdg napisał/a: | bo jak juz było wspomniane wielokrotnie kombiak ma grube amory, a sedan cienkie |
Sedan także posiadał nivo. Mój misiek jest tego najlepszym przykładem.
robertdg - 12-03-2010, 19:47
fj_mike napisał/a: | Sedan także posiadał nivo. Mój misiek jest tego najlepszym przykładem. | Ehhh to ja się nie znam, wybaczcie mój bład
xor - 12-03-2010, 20:05
fj_mike napisał/a: |
Sedan także posiadał nivo. Mój misiek jest tego najlepszym przykładem. |
masz może jakieś fotki ?
Jesteś pewien, że to nie jakaś 'rzeźba' poprzedniego właściciela ?
|
|
|