Nasze Miśki - COLT '89
mkm - 01-02-2009, 15:38
Krzyzak, pytanie za sto punktow. Czy z „zatartej” skrzyni (od trojki bylo cicho) i tej, ktora jest obecnie w aucie zloze jedna dobra?
Nadzieja, ze to jakis „drobiazg” juz prawie zgasla. Czworka wypada coraz czesciej, wiec sadze ze na dniach juz jej nie wloze.
I drugie pytanie. Czy padnie tylko czworka i jej nie bedzie, czy „dzisiaj czworka jutro reszta”?
Owczar - 01-02-2009, 15:42
mkm wdług mnie nie ma co prorokować. U mnie przewidywania były mało obiecujące, a okazało się, że pomogła sama wymiana łożysk. Tak jak napisał Krzyzak, póki nie wyjmiesz, to się nie dowiesz.
mkm - 11-07-2009, 15:43
Ostatnio na spocie chwalilem jak to sie Misiek nie psuje... No i przechwalilem...
Chcialem go zabrac jutro na dalsza przejazdzke, jemu sie to nie spodobalo i trach. Stanal.
Zerwala sie linka od sprzegla. Przy samym mocowaniu do pedalu.
Chwila strachu, ze nie bedzie zamiennika, ale podobno jest. Po niedzieli wymiana.
Coz... urok wiekowych pojazdow...
rafq - 13-07-2009, 01:42
mkm napisał/a: |
Chwila strachu, ze nie bedzie zamiennika, ale podobno jest. |
Jakby była lipa z linką to szukaj zakładu gdzie dorabiają/naprawiają takowe PAweła miał kiedyś yamahę DT i poszła linka sprzęgła, również tuż przy mocowaniu. Gościu dorobił praktycznie na poczekaniu, było to jakieś 3 lata temu i z tego co wiem linka dalej służy
mkm - 17-07-2009, 23:54
rafq, dzieki za rade. Linka "zarobiona" za 10zl, no i dalej jest ori.
Zobaczymy jak dlugo wytrzyma...
mkm - 07-12-2010, 16:08
Ogólnie nuda w temacie (oby jak najdłużej ).
Od ostatniego wpisu tylko sezonowa zmiana opon, wymiana wycieraczek i uzupełnianie oleju.
Skrzynia nadal jeździ. Przełożenia skrzyni silnika 1.5 w 1.3 powodują, że brak czwórki nie jest bardzo męczący (nie licząc spalania ).
Lodowe koleiny zbierają swoje żniwo. Wczoraj jakiegoś dostawczaka „zniosło” i pociągnął po zaparkowanych autach.
Miśkowi chyba urwał tylko lusterko, bo widocznych wgnieceń nie widać.
jacek11 - 07-08-2011, 10:31
mkm napisał/a: | Ogólnie nuda w temacie (oby jak najdłużej ). |
faktycznie nudno tu jakoś
mkm - 07-08-2011, 10:39
To fakt, ale ostatnio używany jest tylko w sytuacjach awaryjnych, więc więcej stoi niż jeździ.
Mimo tego, niestety chyba nuda sie kończy... Coś się wybiło w zawieszeniu z przodu i stuka, skrzynia nadal bez jednego biegu, listew przy ramkach dalej brak - ogólnie nie dzieje się nic...
Na dniach go umyję i cyknę troche fotek, bo faktycznie fotograficznie Emeryta zaniedbałem strasznie
jacek11 - 07-08-2011, 10:52
mkm napisał/a: | Na dniach go umyję i cyknę troche fotek, |
cykaj,cykaj,bo co raz bardziej podobają mi się mitsu z tamtych lat może kiedyś będzie mnie stać,co by sobie kupić taką fajną skarbonkę
karolgt - 07-08-2011, 12:39
mkm napisał/a: | Na dniach go umyję |
jasne
jacek11 - 25-09-2011, 11:43
karolgt napisał/a: |
mkm napisał/a:
Na dniach go umyję
jasne |
Karol,czyżbyś miał rację?
rosomak1983 - 25-09-2011, 11:54
moze jakies foty (wszystkich razem ) ???
mkm - 30-09-2011, 12:43
Nie jest prosto zestawić wszystkie obok siebie
Mamy mało miejsc na parkingu, więc nie chcę zbytnio drażnić sąsiadów (mnie kilka aut na mieszkanie irytuje bardzo ) i Miśki są rozstrzelone po kilku, ale pracuję nad tym, żeby je wreszcie zestawić, bo też żałuję, że jeszcze takich fot nie mam
mkm - 15-10-2011, 21:27
Mam pierwszą ale lekko nie ma
rosomak1983 - 15-10-2011, 21:29
mkm, wszystkie colty sa twoje? czy np ktos z Twoich bliskich jezdzi któryms.
|
|
|