To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Czy były jakieś limitowane edycje Cari??

Moomin - 11-01-2009, 20:03

Bertuh napisał/a:
brak jedynie podgrzewanych i sterowanych foteli i kontroli trakcji, ale wg. mojej instrukcji występowała jedynie w wersji z automatyczną skrzynią biegów.
.

Też mam Elegance i automatyczną skrzynię, ale kontroli trakcji nie mam. Widać to nie był standard tylko opcja za dopłatą.

Kris1980_147 - 11-01-2009, 20:49

Moomin napisał/a:
Kris1980_147 napisał/a:
Tomashi napisał/a:
Heh, a ja mam wersję z 'drewnem" manualną klimą, wszystkie listwy w kolorze , ale czarne lusterka. Co to za "cudo"-wersja ?

Lusterka w kolorze nadwozia były dopiero po ostatnim liftingu, po 2002 roku.
Ja mam lusterka w kolorze nadwozia.

Nieprawda. Mam wersję Elegance i zarówno lusterka jak i klamki są w kolorze nadwozia.

W takim razie to ja też mam inną wersję (nie najnowszą) bo lusterka co prawda mam w kolorze nadwozia, ale klamki i pasek ochronny na zderzaku w kolorze czarnym. Moja Cari pochodzi z Balgii, może tam były jeszcze inne wersje wyposażenia, ale fakt jest taki, że po 1999r było kilka FL, bo każdy kto się wypowiada ma praktycznie inną wersję

wichura1 - 11-01-2009, 22:52

Moja wersja jest jeszcze bardziej limitowaną wersją EXE, modyfikowaną optycznie, przed 1 sprzedażą przez dealera w Danii: Spojler tylny Mitsubishi od wersji: "MSX", nakładki na progi i zderzaki przód/tył Mitsubishi od wersji: "MSX", krótsze i twardsze niż seryjne sprężyny B&G Suspension (czerwone) przód/tył, felgi aluminiowe ENZO z oponami 15/205/50.

Z bajerów nie mam TCL, elektrycznych szyb, (w Skandynawii widać zbędne), przednich przeciwmgielnych i szyberdachu (nie wiem czy występował przy klimie automatycznej).

Chooper - 11-01-2009, 23:06

wichura1 napisał/a:
nakładki na progi

to ma kazda bogatsza od L/GL
wichura1 napisał/a:
zderzaki przód/tył Mitsubishi od wersji: "MSX"

przód to tylko dokładka, a tył ?? co tam od MSX ??
wichura1 napisał/a:
przednich przeciwmgielnych i szyberdachu

halogeny w skandynawii były bardzo potrzebne, a przy climatronicu nie było okna w dachu.

taki już urok tych EXE ,że niby grzane fotele, climatronic, a szyby kręcone korbką i halogenów brak ;)

Matejko - 12-01-2009, 00:16

Chooper napisał/a:
co tam od MSX ??

sprojrer na klapie ;)
a msx nie mial dokladki tylnego zderzaka !!

wichura1 - 12-01-2009, 08:34

Chooper nie manipuluj nie napisałem: "zderzaki przód/tył Mitsubishi od wersji: "MSX" tylko: "nakładki na progi i zderzaki przód/tył Mitsubishi od wersji: "MSX". Nie napisałem też , że halogeny są zbędne w Skandynawii, tylko szyby elektryczne (bo mają ze 3 miesiące w roku ciepło). Zmieniłeś w ten sposób sens mojej wypowiedzi, więc albo naucz się czytać ze zrozumieniem, albo pomyśl zanim cos napiszesz.
SHARK1979 - 12-01-2009, 17:50

Mam podobne autko do wichura1, ale nie wiem co to za model :?: Napewno nie EXE bo grill normalny

[ Dodano: 12-01-2009, 17:56 ]

[ Dodano: 12-01-2009, 17:58 ]

[ Dodano: 12-01-2009, 17:59 ]
Była goła więc na spoiler klapy i czarne lampy nie patrzcie

demeone - 12-01-2009, 20:12

SHARK1979 Fajne felgi, jakie masz opony?

szkoda ze nie mozna powiekszyc zdjec bo chcialbym obejrzec blizej te felgi.

Moomin - 12-01-2009, 20:23

SHARK1979 napisał/a:
Mam podobne autko do wichura1, ale nie wiem co to za model :?: Napewno nie EXE bo grill normalny
Była goła więc na spoiler klapy i czarne lampy nie patrzcie

Ładna bestia. :)

Chooper - 12-01-2009, 20:24

wichura1 napisał/a:
Chooper nie manipuluj nie napisałem: "zderzaki przód/tył Mitsubishi od wersji: "MSX" tylko: "nakładki na progi i zderzaki przód/tył Mitsubishi od wersji: "MSX"

to jescze raz zapytam gdzie tam dokładka zderzaka tylnego od MSX, bo tak napisałeś i o to pytałem, bo o spojlerze wspomniałeś wczesniej.

wichura1 napisał/a:
Nie napisałem też , że halogeny są zbędne w Skandynawii

tego Ci nie zarzucam, ale zaznaczyłem, że EXE nie ma halogenów, które są w skandynawii potrzebne, bo Ty nawiązałeś do skandynawii, dlatego uważam, że nigdzie nie zmieniłem sensu Twojej wypowiedzi i wypraszam sobie uwagi na temat czytania ze zrozumieniem.

wichura1 - 12-01-2009, 21:17

Wypraszać se możesz, a jak cytujesz to cytuj dokładnie, a nie próbujesz robić z kogoś błazna.
Siukim - 13-01-2009, 14:23

Tyle tych wersji moze by ktos napisał wszystkie modele i czym sie charakteryzuja bo nie bawem kupie Carisme bardzo by sie to przydalo nietylko mi ale pewnie i innym:) pozdro :D
Student - 13-01-2009, 14:33

A po co komu wiedzieć jaką ma wersję.
Ma jeździć i się nie psuć.
A potem mądrale sie wywnętrzają że ten to ma MSX a tamten dreswagena.
Jak dzieci normalnie jak dzieci. :lol:

Tomashi - 13-01-2009, 15:21

Student napisał/a:
A po co komu wiedzieć jaką ma wersję.

No nie do końca - wiedząc co ma jaka wersja, możesz ocenić przy kupnie autka, czy cosik nie było kombinowane...

Chooper - 13-01-2009, 15:49

Siukim napisał/a:
Tyle tych wersji moze by ktos napisał wszystkie modele

jest temat : oznaczenia wersji czy jakoś tak na ogólnym carismy w którym są rozwiane wszystkie skróty GL/GLX/GLS itd.