To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] CB radio w galancie, antena do CB

Owczar - 17-07-2009, 18:58

A nie lepiej było pociągnąć zasilanie ze skrzynki bezpieczników albo z jakiegoś innego źródła?
Szkoda gniazdka. Mi było mało 2 gniazdka ;) Teraz korzystam z rozgałęziacza na 4 plus USB 5V.

Nev-X - 17-07-2009, 19:06

Wiesz można by wtedy na pewno gniazdko było by wolne ale mi jest ono potrzebne sporadycznie, przeważnie jak jadę w miasto i nie bardzo sie orientuje w terenie to podłączam nawigacje ale to rozgałęziacz i jest ok :) Ale widzę że Ty sporo rzeczy masz do podłączania :)
costa brawa - 18-07-2009, 20:30

ja mam w schowku i teraz kupilem sobie radyjko Lafayete ERMES - powiem tyle ze jest super !! i najlepsze ze kosztuje 350 zl ... nie widze lepszego radia - juz troche pojezdzilem z nim i jest elegancko Auto SQ gruszka z przyciskami kanalow i ASQ
jedynie glosnik tak jakby troszke skrzeczal ( moze tylko akurat ten egzemplarz) - napewno porownywalne z presidentem albo i lepsze bo tansze

a prad polecam pociagnac z istalacji audio - u mnie zero jakichkolwiek szumow z samochodu - podpialem takze ze sie wlacza po przekreceniu kluczyka

Tomek - 19-04-2010, 23:03

proponuje ten temat dodać do FAQ
Owczar - 19-04-2010, 23:27

tomek84 napisał/a:
proponuje ten temat dodać do FAQ

Zrobione :)

Nev-X - 21-04-2010, 20:46

To jak już temat odświeżony to się pochwalę że podłączyłem radyjko bezpośrednio pod akumulator :) wtyczka gniazda zapalniczki wolna, a jedyny minus to taki że trzeba pamiętać o wyłączaniu radia. Co do podłączania pod instalacje audio to nie jestem do końca przekonany, kiedyś sporo siedziałem na forum związanym z cb i wiem że wiele osób narzekało na takie rozwiązanie bo potrafiły iść całkiem spore zakłócenia. Ale widać że nie u każdego tak jest i jeśli ktoś chce próbować niech próbuje :) może akurat będzie dobrze działać :) pozdrawiam
MacFly - 21-04-2010, 22:36

A ja mam pytanie, stałem się na chwilę obecną posiadaczem TTI 880, pożyczyłem od kolegi na próbę bo sprzedaję i tak myślę nad zamontowanie na stałem, jak widziałem już wcześniej fajny patenty wymyśliliście z tym schowkiem na okulary ale mam małą obawę czy te TTI tam wejdzie, czy ktoś może próbował tam upchnąć ??
Anonymous - 09-05-2010, 13:37

Witam!
Ja też się wypowiem w tym temacie.
Jak kupiłem samochód CB juz było zamontowane w schowku przed pasażerem CB - mam President Walker, czyli mam sterowanie w gruszce - radia nie widać - Antene mam magnetyczna Floride tej samej firmy - idealnie pasuje i super działa. Chowam w kufrze.
Radia nie widać - a słychać super gdyż jest poprowadzony głośnik pod kierowce. - POLECAM taki montaż gdyż jest naprawdę bardzo dobrze schowane przed złodziejami.
Pozdrawiam serdecznie

Anonymous - 09-05-2010, 15:59

Umiejscowione mam jak slonio88 z tą róznicą, że słucham przez zamknięty schowek. Głosnik jest kupiony ale po zamontowaniu spróbowałem bez głosnika i okazało się całkiem fajnie.
zbir - 03-08-2010, 11:34

koledzy mam trzy pytania:

1. Czy relingi galanta są metalowe? będzie tam dobra masa dla anteny CB?

2. Którędy najprościej przedostać sie z kabiny do silnika (chce podłaczyć radio bezpośrednio pod aku)

3. Czy otwór po oryginalnej antenie w dachu pasuje średnicą pod CB?

A radyjko zamontowane mam tak:

miejsca jest na styk, kolanem nie uderzam.

Pozdrawiam

jogi_08521 - 03-08-2010, 21:15

Witam. Relingi są aluminiowe i będzie masa bo sam mam zamontowaną tak antenę. Jeśli chodzi o otwór w dachu to jest problem bo tam jest duży otwór na antenę i po obu stronach mniejsze otwory do jej mocowania więc jest ich trzy. A co do podłączenia radia to ja przylutowałem kabel przy zapalniczce i nie muszę pamiętać o wyłączaniu tylko jak gaszę zapłon to i radio się wyłącza i nie łapię żadnych zakłóceń przez takie podłączenie.
zbir - 04-08-2010, 14:37

dzięki jogi, robiłeś jakąś dodatkową mase? jaką masz antene i jak odbiera? jak mozesz to cyknij fote...

pozdrawiam!

Nev-X - 04-08-2010, 15:04

zbir napisał/a:
2. Którędy najprościej przedostać sie z kabiny do silnika (chce podłaczyć radio bezpośrednio pod aku)

Pod pedałami masz wyjście kabli z wnętrza samochodu do komory silnika, lepiej widać to gdy otworzysz maskę, kable te wychodzą z takiej gumowej osłony. Ja wziąłem kawałek druta takiego żeby się nie zginał, wepchnąłem go od strony silnika do wnętrza, tam przywiązałem kabel do druta i razem z nim go wyciągnąłem.

jogi_08521 - 04-08-2010, 21:40

Ja żadnej dodatkowej masy nie dawałem. A antenę mam sunker elite 115 1.5m jak dobrze pamiętam. A z zasięgiem nie narzekam ok 10km napewno ściąga. Jak na antenę za 120zł to jest całkiem dobrze. Zdjęcia zrobię jak będę miał więcej czasu wolnego.
wojtas JDM - 12-02-2011, 13:24

podziękowania dla irekkczeka :!:
skusiłem się na myk ze schowkiem i jestem bardzo zadowolony z efektu. Antenkę na stałe przymocowałem do karoserii analogicznie do fmki tylko po odwrotnej stronie bagażnika.