[97-04]Galant EAxA/W - Zywotnosc automatycznej skrzyni F4A42
RoveR - 30-06-2008, 23:44
Właśnie się zastanawiam czy nie kupić tego castrola transmaxa, tylko tak jak pisze Bartek, dobrze by było z kimś się zgadać i wziąć na pół bo jeżeli to ma przedłużyć życie mej skrzyni to jestem za taką opcją więc czekam na oferty, oczywiście najlepiej jak by to był ktoś z okolic Łodzi.
Anonymous - 02-07-2008, 21:59
Zapytaj w serwisie, czy ci nie sprowadzą go. Ja się dogadałem w Hyundai'u (bliżej mnie i taniej robota, a niektóre modele Hyundaia mają taką samą skrzynie) i mi gość sprowadził beczkę, bo cenowo wychodzilo mu tyle samo co za te oryginalne.Zalali ile trzeba, a resztę sobie zostawili. Teraz kilka następnych Hultaji będzie śmigało na lepsiejszym
Anonymous - 03-07-2008, 12:04
Mozesz uzyc takze BP Autran SP3.To odpowiednik Mitsubishi SP3 na europejskim rynku.
Kmer - 06-07-2008, 19:47
W Intercarsie bańka Transmax-z kosztuje ok. 800 zł za 20L, więc chyba lepiej zrzucić się w 2 osoby niż kupować beczkowy niewiadomego pochodzenia.
Tak jak napisał Bartek Transman-z do skrzynki wlewamy albo Dia Queen jak zaleca producent,właśnie tokowa bańkę zakupiłem z kolega na wspolke za 800pln 20l bo mniejszych nie ma,na dwie osoby to nie duży wydatek i można spać spokojnie ze nic się nie rozsypie
Dzieki Bartek za rady w składaniu skrzynki bardzo mi pomogły,mam nadzieje ze lada dzien mój Galancik wyjedzie o własnych silach z kanału,konwerter od 3 litrówki pasuje na frezach idealnie jeszcze raz wielkie dzięki POZDRAWIAM Arek.
RoveR - 06-07-2008, 22:05
Jutro albo po jutrze prawdopodobnie moja będzie rozbierana, postaram się dowiedzieć co tam padło dokładnie i zdam jakieś relacje, ewentualnie będę się radził, oprócz tego cały czas poszukuję kogoś chętnego do złożenia się na zakup oleju tak jak to udało się Kmerowi.
Zhan - 11-07-2008, 21:09
ja sie moge zrzucic ale jestem z okolic wawy, moge miec transmaxa z intercarsu za 760,-
Kmer - 12-07-2008, 10:40
Zhan napisał/a: | ja sie moge zrzucic ale jestem z okolic wawy, moge miec transmaxa z intercarsu za 760,- |
To dobra cena Zhan,ja zaplacilem rowne 800pln
RoveR - 12-07-2008, 11:05
Znalazłem już osobę do zrzuty brodzky też potrzebuje wymienić u siebie i szukamy teraz gdzie można dostać lepszą cene.
[ Dodano: 12-07-2008, 11:08 ]
Kmer mógł byś podać dokładny opis tego oleju który kupiłeś, bo będę zamawiał i słyszałem że jest kilka rodzai. Jeszcze jedno mechanik mi mówił żebym najlepiej wziął półsyntetyk czy ktoś wie jakie on będzie miał oznaczenia.
Kmer - 12-07-2008, 13:54
RoveR,
Masz dwa rodzaje tego castrola transmax Z to jest pelen syntetyk,i transmax J to polsyntetyk,tylko nie wiem czy ten jest do dostania u nas,bo trawkins znalazl go w Malezji,fakt ze jest tanszy i jest w bankach po 4-5 L,my z trawkinsem mamy pelen syntetyk czyli Z
[ Dodano: 12-07-2008, 13:56 ]
Wszelkie namiary na ta hurtownie co ja bralem olej podalem Ci na pw.
Anonymous - 12-07-2008, 15:18
coś pokręciłeś znalazłem ale Diaqueen SP3 w przeliczeniu wychodzi około 20 euro za 4 litry.
RoveR - 12-07-2008, 17:16
Kmer dzięki za namiary, ale okazało się że kumpel ma rabaty w inter carsie Łódzkim i załatwi mi chyba jeszcze taniej.
Kmer - 12-07-2008, 17:59
RoveR,
No to zajefajnie kolego,zawsze trzeba szukac w paru miejscach,ale bynajmniej wiesz juz czego masz szukac,jak cos to pisz do mnie albo do trawkinsa,ja do poniedzialku jestem uziemiony z wymiana,czekam na nowy konwenter,Pozdrawiam
win_p - 15-07-2008, 22:07
Witam wszystkich
W moim galu jak odpale silnik i wrzuce drążek na poz. D lub R to z pod maski dochodzi dziwny dzwiek jakby jakies łożysko popiskiwało czy coś Nie jest to głośny i jednostajny pisk ale brzmi jak by piszczało razem z obrotami. Jak dam w pozycje P lub N obroty silnika rosna troszkę co raczej jest normalne a dziwny dzwięk znika.Jak myślicie czy to moja skrzynia umiera czy może to byc odglos silnika który jest w jakiś sposób przez skrzynie obciążony.A jak ruszam to słysze dzwięk jak bym był przyklejony do ziemi i właśnie sie oderwał czy to chamulce puszczają czy też coś ze skrzynią. 126000km przejechane, kolor oleju niby czerwonawy niby brązowawy ,poziom ok,skrzynia z filtrem u górynie.
POMOCY!
swinks_UK - 16-07-2008, 09:04
A masz jeszcze olej w tej skrzyni?? Sprawdzałeś?? Brzmi jakby konwerter chodził niemal na sucho.
win_p - 16-07-2008, 17:35
Tak, poziom oleju jest raczej dobry sprawdzałem go na cieplej skrzyni po wrzuceniu po kolei wszystkich pozycji, silnik był wyłączony w trakcie kontroli. Poziom oleju był OK tylko nie wiem jak jest z tym kolorem ma byc bursztynowy czyli jaki? Moj jest cos miedzy czerwonym a brązowym jednak ze wskazaniem na czerwień.
A tak po za tym, to jest mój pierwszy automat wiec nie znam się na tym, co to jest konwerter? I czy jeśli to on się popsuł to ile taki kosztuje? A może wystarczy wymiana oleju i będzie cacy.
|
|
|