Carisma - Techniczne - [Carisma] Programowanie pilota.
Student - 02-06-2009, 14:04
Panowie w temacie programowania pilotów:
Ja robiłem to w serwisie Mitsu i chłopak dostawał się do centrali alarmu i coś tam przełączał albo zwierał,
Ale w innym kontekście:
"Jak/Co zrobić aby szyby się same zamykały po włączeniu alarmu." czyli jestem na zewnątrz i uzbrajam alarm.
Carisma DID 2002r.
loki7777 - 02-06-2009, 14:22
Pakiet komfort w centralnym (tak zowia to na allegro).
http://www.allegro.pl/sea...=domykanie+szyb
Lub dokladniej tu
http://www.allegro.pl/ite...ub_4_szyby.html
Student - 02-06-2009, 14:34
Nie chodzi mi o zewnętrzne urządzenia tylko o programowanie tego co mamy , czy w Cari była taka opcja , może ktoś to ma i działa ?
W Outku jest coś takiego po dwukrotnym przyciśnięciu przycisku LOCK w kluczyku w system domyka szyby.
Jest to proste do zrobienia tylko czy centrala w Cari to obsługuje bo Ja mam jeden duży przycisk do uzbrajania i rozbrajania alarmu.
A dwa są nie wykorzystane.
Centosz - 09-06-2009, 02:06
Panowie czy u was tez po 30 sec auto sie samo zamyka?Mozna jakos zapragramować żeby sie nie zamykał?Oczywiscie pilot jest orginalny.
Anonymous - 09-06-2009, 08:26
Mi też się zamyka po 30s, jeśli nikt nie otworzy drzwi w między czasie.
A czy ktoś może zaznaczyć na zdjęciu gdzie znajdują się zatrzaski na pilocie? Nie chciałbym uszkodzić obudowy podczas rozbierania...
mikall0 - 10-06-2009, 21:52
Andrzej C. napisał/a: | Witam.
Ja gdy wymieniam baterie w pilocie, to po prostu wsiadam do auta, rozbieram pilota, wyciągam stare baterie, zakładam drugie i gdy zatrzaskuje pilota to trzymam wciśnięty przycisk UNLOCK. Bez włączonego zapłonu, ani zakładania jakiejś zworki o której nawet nie słyszałem. Sposób z forum, u mnie zawsze działa.
Pozdrawiam. | Dziala
slawek st - 11-06-2009, 10:44
Jeszcze raz wrócę do mego problemu.Jak i czy można zaprogramować trzeci identyczny pilot (TRW) który działa z inną centralką. Czy to możliwe? Pozdrawiam.
Kris1980_147 - 28-06-2009, 11:54
Ja dzisiaj postanowiłem wymienić baterie w zapasowym pilocie.
Baterie 2xCR2016.
Nie musiałem niczego programować.
Poprostu wsiadłem do samochodu zamknąłem za sobą drzwi, rozkręciłem pilot, wyjąłem stare baterie, założyłem nowe, zatrzasnąłem pilot i gotowe. Siedząc jeszcze w samochodzie sprawdziłem czy działa.
Pilot i CZ działa jak należy.
Napiszcie przy jakim napięciu baterie były u was wymieniane?
Ja wymieniłem swoje i okazało się że niepotrzebnie, bo stare miały jeszcze 3,08V (nowe 3,3V).
Wymieniłem, bo myślałem że zasięg pilota jest już mały (ok. 10m) a po wymianie na nowe jest (15-20m)
vidus19790805 - 28-06-2009, 22:40
u mnie bło tak jak zasieg byl maly postanowilem wymienic baterie i co ? lipa potem nie dzialaly wiec wymienilem alarm teraz pilot łapie mi nawet ze 100 m troche lipa bo siedze w domu a mmi sie autko otwiera jesli ktos sie pobawi pilotem ....ale jest oki ...pozdrawiam
Anonymous - 23-07-2009, 16:42
A ja zrobilem jak pisal MotyF i dzial.
Tylko u mnie pilot sie rozprogramowal po tym jak przy zamknietym aucie zostawilem otwarte szyby i w momencie wciskania otwierania drzwi na pilocie kumpel otworzyl tym dzynglem reką i sie cos zawiesilo.
A drugi zapasowy pilot dzialal ok.
Natomiast ten odprogramowalem tak jak podczas wymiany bateri, czyli wsiadlem do auta (nie wkladalem kluczyka do stacyjki) rozebralem pilot i zlozylem spowrotem podtrzymując jeden z przyciskow i jest OK.
A posiadam Carisme 2004 rok 1.9 DID
johny09990 - 13-01-2010, 14:19
MotyF napisał/a: | Potwierdzam, otwieramy pilota naciskamy guzik zamykania drzwi-trzymamy i składamy pilota. Programowałem tak już kilka razy.
PS. "Składam" - łącze dolną część (platik+płytka z układami) i gumę z guzikami. Jak już zaprogramuje dociskam górny plastik. Inaczej troche trudno. |
j.w. wszystko działa
Posiadam Cari z '99 1.6 100 PH (przydałoby się )) więcej )
walker1980 - 13-01-2010, 18:56
ja mam benzynę 1.6 z 96r. i rozwiązałem sprawę całkiem przypadkowo, zdenerwowany że pilot po wymianie baterii nie działa stanąłem przy aucie przytrzymałem dłuższą chwilę oba przyciski na pilocie naraz, zaświeciła się dioda na pilocie ,zamek zamknął się i otworzył i po sprawie (pilot firmy cobra z takim kupiłem autko)
SHARK1979 - 13-01-2010, 22:07
walker1980 napisał/a: | zytrzymałem dłuższą chwilę oba przyciski na pilocie naraz |
Jak masz dwa to super mam tylko jeden
jacol25 - 04-08-2010, 23:06
Andrzej C. napisał/a: | Witam.
Ja gdy wymieniam baterie w pilocie, to po prostu wsiadam do auta, rozbieram pilota, wyciągam stare baterie, zakładam drugie i gdy zatrzaskuje pilota to trzymam wciśnięty przycisk UNLOCK. Bez włączonego zapłonu, ani zakładania jakiejś zworki o której nawet nie słyszałem. Sposób z forum, u mnie zawsze działa.
Pozdrawiam. |
U mnie w Cari 1.8 GDI 2001 tylko ten sposób zadziałał.
Inny problem, że same przyciski słabo łączą pomimo czyszczenia.
Dzięki Andrzeju!
Apek74 - 05-08-2010, 22:33
Ja też bardzo dziękuję. Dziś mój pilot załapał sygnał z centralki po wymianie baterii. Wciskając przycisk unlock wsunąłem baterię do gniazda. Kontrolka w pilocie mrugała przez jakąś chwilę więc nacisnąłem znów unlock i po pojedynczym dłuższym błyśnięciu zgasła. To wystarczyło. Centralny zamek zadziałał przy kolejnym naciśnięciu.
|
|
|