To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - NARZEKANIA ORGANIZATORA! I PARE UWAG!

Kibloo - 04-09-2008, 10:15

Student napisał/a:
Panowie dajcie sobie na wstrzymanie i cieszcie sie że jest ktoś chętny kto chce was wsz
dokładnie tak, Firek i reszta organizatorów poświęciła swój własny czas i niejednokrotnie własne pieniądze (i to niemałe), a uczestnicy, których jedynym kosztem było tak naprawdę wynajęcie domku (co śmieszniejsze z ceną śmiesznie niską), bo nikt nie miał obowiązku dokładać się finansowo (tu chwała tym co jednak się dołożyli, oraz sponsorom) do organizacji zlotu.
Ludzie!!! poczytajcie siebie!!! Organizatorzy naprawdę stanęli na wysokości zadania i zorganizowali imprezę na poziomie!!! zapraszam tych co najwięcej narzekają do próby zorganizowania czegoś podobnego...
Student napisał/a:
zamówienie koszulki a nie odebranie to już zachowanie pospolitych gówniarzy

Popieram w 100%, ja miałem to szczęście, że nie zamówiłem, ale udało mi się kupić koszulkę z nadwyżek.

P.S. Gene daj znać czy zostały ci jeszcze jakieś koszulki (damskie- L lub XL i męskie L lub XL), może jeszcze jedną kupię.

Pamiętajcie, że zazwyczaj najbardziej narzeka, ten co najmniej dał z siebie...

Firek, Gene, Hubeert- nic do serca, wszystko do głowy.

Pozdrawiam

akbi - 04-09-2008, 11:26

Krzyzak napisał/a:
bo jak my robilismy sobie koszulki Mitsubishi Trojmiasto, to kosztowaly 40 zl, ale kazdy ma inna (z wlasnym nickiem) i do tego wszystko jest wyszywane (nick, M3M i MM - w sumie 3 wszywki)

Darku ... no proszę Cię, tylko nie Ty ... porównywałeś jakość dzianiny tych dwóch koszulek???
M3M robiliśmy koszulki za minimalną cenę - jednak z zachowaniem przyzwoitej jakości.
Koszulki Zlotowe przygotowane przez Gene są SUPER JAKOŚCI !!! a jedynie 20 pln droższe ... i tak powinno być!!

Poza tym do pozostałych narzekających ... czy ktokolwiek z Was zaproponował swoją "alternatywę" dla projektu/wykonania koszulek Gene .... albo chociaż wykonanie jakiegokolwiek innego gadżety upamiętniającego Zlot???

Anonymous - 04-09-2008, 11:29

Student napisał/a:
Panowie dajcie sobie na wstrzymanie i cieszcie sie że jest ktoś chętny kto chce was wszystkich spiąć w jednym terminie i zapewnić atrakcje.

Wpełni się z tobą zgadzam kolego...... Ludeczkowie o czym wy piszecie, jakieś pretensje o braku miejsca na ośrodku, o kilku miejscach noclegowania, o kolorze i cenie koszulek ???
To mój drugi zlot i mogę napisać tylko tak: ja i moje towarzystwo z którym przyjechałem możemy tylko dziękować Firkowi, jego żonie i całej obsłudze zlotu za to że mogliśmy spotkać się ponownie z wami oraz poznać nowych mitsumaniaków, żal mi tylko żę mój przyjaciel Gene wraz z Moniką nie miał zbyt wiele czasu aby bawić się tak jak my wszyscy - dla czego ? to chyba każdy wie, wielkie uznanie i szacunek dla ciebie przyjacielu.
Mieszkałem w domku w którym przez przypadek wypadła szyba, nie dociekałem który z młodych był winny, ważne jest to że z samego rana temat był załatwiony i szyba była na swoim miejscu.
Tradycyjnie już na ryby nie dolazłem choć zapał był wielki ale sił zabrakło :D chyba po tym jak z Hubertem i resztą targaliśmy drewno na ognisko :wink:
Reasumując, cieszę się że mogłem po raz kolejny spotkać grupę fantastycznych ludzi i spędzić razem niezapomniane chwile.

Kibloo - 04-09-2008, 12:13

i za to cie lubie Axer!!!! z resztą nie tylko za to
Morfi - 04-09-2008, 12:19

Nie było mnie ale....
Czytam ten temat od paru dni (na bierząco) i oczy wychodza mi z orbitek :shock:
Jak mozna kogos tak szkalować i marudzić.
Pewne sprawy da sie załatwiac na PW.
Dywagacje na temat ceny trzeba było wczesniej przeprowadzić.
Za drogo to nie kupujesz, proste i jasne.
Co do akcji jazdy pod wpływem, to normalnie takie osoby powinno się wykluczac z naszej "rodziny".
Żałuje, że mnie nie było, za rok bede na 100% choćbym miał jechac do Szczecina czy Gdańska :P .
I wielki szacunek i podziw dla organizatorów, sądząc po fotkach to impreza była mega wypaśna :D

eremita - 04-09-2008, 12:21

mi tez koszulka sie podoba i nie uważamy by cena była wygórowana za ta jakoś :wink: a ci co narzekają niech przygotują koszulki na kolejny zlot i zobaczymy wtedy czy załatwia taniej koszulki tej jakosci. ,
Gene podziękowania dla Ciebie za włożona prace i pomysł

metzger - 04-09-2008, 13:58

przyłączam się do prośby Kibloo, czy zostały jakieś koszulki? Mnie by interesował rozmiar S lub M męski.

Dodam od siebie 3 grosze na temat zlotu. Było rewelacyjnie, nic dodać, nic ująć.
Wielkie podziękowania dla organizatorów. Pozdrawiam

siwek - 04-09-2008, 15:35

może najlepiej ci co tak narzekaja niech zorganizują zlot w przyszłym roku i zobaczymy co wtedy będzie. To był mój pierwszy zlot i jestem bardzo zadowolony, nie przez to że nie mam porównania ale przez to ze poprostu mi i Patrycji sie podobało i za to jeszcze raz wielkie dzieki Firek :wink:

Temat koszulek zakończmy bo nie ma sensu o tym rozmawiać skoro dyskusja o koszulkach i zapisy na nie były przed zlotem!

wojmi1 - 04-09-2008, 17:35

Gene, gratuluje poprostu gratuluje pomysł był przedni i cóż za daleko idąca kalkulacja i jakoś tak się ten temat nazywa "Narzekania"
-- to tak byś wiedział co ja myśle - nie przepraszam
podjąłeś się obowiązku to Twój efekt :P
my nawet wieśniaki /np ja/ z prowincji za rogatkami Warszawki
Gene napisał/a:
Tylko aby wiecie o czym chcecie ze mna rozmawiac? Znacie sie lepiej, orientujecie sie ile co kosztuje i co to znaczy design.

wiemy co to desing a gdy mamy wądpliwości są słowniki, encyklopedie, pisma branżowe /albo ASP/
To ty bracie masz jakiś problem
Gene napisał/a:
Jesli poprawi wam to humor to gwarantuje, ze wiecej nie bede wykonywal a nawet myslal o wykonaniu jakiejkolwiek kreacji dla Mitsumaniakow.

A za to Ci jestem osobiście wdzięczny :P

Hubeeert - 04-09-2008, 17:59

Kibloo napisał/a:
Firek, Gene, Hubeert

Firek, Gene, Akbi - ja z tym miałem tyle wspólnego, że na miejscu trochę usiłowałem pomóc... :oops:

Firebee - 04-09-2008, 20:18

nie mam czasu czytać wszystkiego, ale proszę się odfajkować od Gene!

Zakaz udostępniania logo Zlotowego innym do własnych produkcji - produkt zamówiony przeze mnie na potrzeby Zlotu w firmie projektowej Eugeniusza - Gene ma pełne prawa do władania i udostępniania projektu, do tego również była moja prośba by nie udostępniał swoich projektów do innych produkcji!

Oprawa graficzna do głównej części Zlotu (Rancho) miała być spójna i jednoznacznie kojarzyć się z dzikim zachodem (takie było nasze zamierzenie), dlatego też nie ma koszulek różowych w żółte kwiatki i innych.

Gene sam starał się o sponsorów na produkcję ulotek i plakatów (MITCAR - dziękuję), załatwiał, biegał, choć nie miał w tym żadnego interesu....

Na każdy mój czasem głupi pomysł miał przygotowany wkrótce projekt mimo przeprowadzki firmy i zleceń związanych z jego pracą zarobkową.

Sam wyłożył pieniązki z własnej kieszeni na część produktów (naklejki, itp)

I jak mu się odwdzięczamy? Fajnie, że potraficie odwdzięczyć się człowiekowi w taki sposób..

ODPOWIADAM Z CAłą STANOWCZOśCIą: TO TYLKO DZIęKI GENE OPRAWA ZLOTU BYłA TAK PIęKNA, TO ON WłOżYł W TEN ZLOT NAJWIęCEJ PRACY I CZASU, WIęC PROSZę SIę OD NIEGO ODFAJKOWAć!

Wszelkie końcowe decyzje dotyczące udostępniania bądź nie projektów graficznych Zlotu podejmowałem ja i do mnie proszę mieć pretensje!

Powtarzam po raz kolejny- projekty graficzne VI Zlotu są zastrzeżone prawami autorskimi Eugeniusza i jeśli komuś się to nie podoba to sorry, niech zrobi swój Zlot i swoją oprawę...

Ręce mi opadają..
jakkolwiek byśmy się nie starali macie to w :butthead: (oczywiście niektórzy z Was), więc ja już się nie staram, Gene jak widzieliście powyżej też...

Pozdrawiam

Hubeeert - 04-09-2008, 20:35

Firebee napisał/a:
TO TYLKO DZIęKI GENE OPRAWA ZLOTU BYłA TAK PIęKNA, TO ON WłOżYł W TEN ZLOT NAJWIęCEJ PRACY I CZASU, WIęC PROSZę SIę OD NIEGO ODFAJKOWAć!

Prosze wziąć sobie to do serca bo obiecuję, że nie będę się cackał.

Juiceman - 04-09-2008, 20:55

Tak Firku na pewno też nie wyraziłeś zgody na wykorzystywanie logo dla produkcji Mitsumaniaków z innych regionów SPOKO, OK, ale przy zadanym pytaniu odpowiedział byś dla czego nie, a nie wyjeżdżał Mitsumaniakowi z naruszeniem praw autorskich ehhhh. no ale cóż takie ciekawe podejście niby jak rodzina a podejście jak pies do jeża....

Od groma tu głosów

Student- "jeszcze jedno licytowanie się żę w Pierdziszewie Dolnym to koszulka tyle kosztuje a w Bąkowie tyle to już przesada.
Każdy kto się deklarował miał wszystkie dane na temat wyglądu, kosztów itp. był czas na rezygnację. "

Student ale o co Ci chodzi osoby, które miały zastrzeżenia do koszulki nie kupiły tego gadżetu m.in. z przyczyny jaką jest cena. Więc ocb. z tą rezygnacją?Temat to narzekania i uwagi - to też to robimy.

Akbi -"Poza tym do pozostałych narzekających ... czy ktokolwiek z Was zaproponował swoją "alternatywę" dla projektu/wykonania koszulek Gene .... albo chociaż wykonanie jakiegokolwiek innego gadżety upamiętniającego Zlot???"

Tak - podobnie jak grupa Szczecinska ? Mamy koszulki z Grudziadza - byla to alternatywa dla oficjalnych koszulek. Wszyscy mówią o jakości - zgoda oficjalne koszulki są lepszej jakości, aczkolwiek nie dużo/mega lepszej - miałem nadzieje, że koszulki będą robione co roku w odpowiedniej cenie. Tu pytanie na tyle osób, co było na zlocie czemu tak mało się zapisało na nie?

Osobiście jestem za wojmi1 jak najbardziej!

[ Dodano: 04-09-2008, 20:57 ]
Hubeeert napisał/a:
Firebee napisał/a:
TO TYLKO DZIęKI GENE OPRAWA ZLOTU BYłA TAK PIęKNA, TO ON WłOżYł W TEN ZLOT NAJWIęCEJ PRACY I CZASU, WIęC PROSZę SIę OD NIEGO ODFAJKOWAć!

Prosze wziąć sobie to do serca bo obiecuję, że nie będę się cackał.

Też ciekawe :? :wink:

Marcino - 04-09-2008, 21:01

Mnie tam sie plakat podoba , i wisi na ścianie u juniora w pokoju... a co niech pamięta swój pierwszy zlot.....
Pozdrawiam

swinks_UK - 04-09-2008, 21:24

Dalibyście już spokój z koszulkami bo robi się żałośnie. Nie było przymusu kupna, nie?

Z moich narzekań to tyko jedno, ale chyba nie do organizatora:
- czemu było tak mało EVO (tylko reprezentacyjne X, a gdzie ci z forum z wcześniejszymi wersjami??)?
- czemu tak słabo z GTO?
- i innymi rzadkościami.
Wygląda na to, że 3 razy VR4 to była aż nadreprezentacja... :wink:

Poza tym na "standzie" przed Realem w piątek warto by było poukładać auta modelami. Ale rozumiem, że żywioł zrobił swoje.