To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Opony zimowe i felgi

piomic - 14-02-2009, 09:50

Poprzymierzałem różne modele na tej stronie (jest przymierzalnia) i jakoś żadne nie wyglądają lepiej od seryjnych 18''. Ale to tylko moje zdanie, gdyby wszyscy myśleli tak samo na drogach byłoby bardzo monotonnie.
basik - 14-02-2009, 10:31

filippoz napisał/a:
basik napisał/a:
wezmę 17" dotz hanzo.

też chce te felgi, tylko kwestia 18" czy 17" ;) jak już będziesz miał to poproszę o zdjęcia na miala :D

Felgi będę miał gdzieś w połowie marca (w zależności jak długa będzie zima). Jak będą na samochodzie to wrzucę gdzieś fotki i dam linka. Na razie mam dobre zdjęcia "na żywo felg" z jednego sklepu jakby ktoś chciał zobaczyć to wrzucę na stronę.

filippoz - 14-02-2009, 11:16

basik napisał/a:
jakby ktoś chciał zobaczyć to wrzucę na stronę

to wrzuć proszę :D

basik - 14-02-2009, 11:22

filippoz napisał/a:
basik napisał/a:

Mówisz masz 8)
http://str.nazwa.pl/hanzo/

Jak dla mnie te felgi wyglądają dobrze zwłaszcza do ciemnego auta. Decyzja zapadła i na 99% jej nie zmienię.

rochas40 - 14-02-2009, 15:04

ja zdecydowałem się do swojego miśka na fele 16 denzet V dark są moim zdaniem OK na lato nadają sportowy klimat cena znośna tylo szukam z ET 46 ale są dostępne tylko ET 40-43 a orginał będzie jeździć na zimie a co do fel hanzo sa bezkonkurencyjne
basik - 14-02-2009, 15:08

Co do ET to nie wiem czy dobierzesz ale przecież producent felg daje odpowiedni komplet montażowy (pierścienie centrujące) w zależności od modelu samochodu do którego mają być felgi
krzychu - 14-02-2009, 15:15

basik napisał/a:
Co do ET to nie wiem czy dobierzesz ale przecież producent felg daje odpowiedni komplet montażowy (pierścienie centrujące) w zależności od modelu samochodu do którego mają być felgi

Ale pierścień centrujący centruje średnicę otworu centrującego. A nie osadzenie czyli ET (odsunięcie). Ogólnie producenci podchodzą do tego parametry po macoszemu jest albo 40 albo 48. Ewentualnie niektóre firmy 45 ale tych modeli jest już mało.

Krzychu

rochas40 - 14-02-2009, 15:17

w serwisie opon i felg sprawdzali że wejdzie nawet ET40 ale czytałem gdzieś na forum żeby zbytnio nie odchodzić od orginału z ET46 tylko wejść w jak najminiejszy odstęp
filippoz - 14-02-2009, 22:18

basik napisał/a:
filippoz napisał/a:
basik napisał/a:

Mówisz masz 8)
http://str.nazwa.pl/hanzo/

Jak dla mnie te felgi wyglądają dobrze zwłaszcza do ciemnego auta. Decyzja zapadła i na 99% jej nie zmienię.

dlaczego mi to robisz :D hehehe nie no cudne są :D

basik - 15-02-2009, 13:23

Pomału rozglądam się już za oponami na lato. Znalazłem w Poznaniu FIRESTONE Firehawk TZ 200 FS w dobrej cenie w sklepie http://interopony.pl zna ktoś ten sklep? Może ktoś się wypowie czy warto robić tam zakupy?

filippoz Ty jesteś z Poznania może coś wiesz?

filippoz - 15-02-2009, 15:01

Co do tego sklepu to jest to sklep firmy J&J (Juszczak & Juszczak), firma jest na rynku już bardzo długo więc wg mnie można od nich kupić, szczerze już o nich zapomniałem a kiedyś kupowałem u nich opony do dwóch aut, co prawda nie przez internet ale wg mnie są OK - ręki nie dam obciąć ale wydaje mi się że nie będzie problemów.
Lindinho - 15-02-2009, 18:42

rochas40 napisał/a:
ja zdecydowałem się do swojego miśka na fele 16 denzet V dark są moim zdaniem OK na lato nadają sportowy klimat cena znośna tylo szukam z ET 46 ale są dostępne tylko ET 40-43 a orginał będzie jeździć na zimie a co do fel hanzo sa bezkonkurencyjne

Też poluję na Dezent V Dark rozmiar 16". Tylko jest problem z dostępnością (i ceną). W październiku można je było wyrwać nawet po 350 za sztukę, teraz jest kiepsko. Masz jakiś namiar na sklep?

rochas40 - 15-02-2009, 19:51

na allegro Dezent V Dark chyba 1648 ale z ET 40
Uwex - 15-02-2009, 19:53

Ja kupuję ( w zasadzie czekam na dostawę ) takie . Podobne do tych Dezentów . I z ET nie ma problemu - robią 45 .
rochas40 - 15-02-2009, 19:59

bardzo dobra cena są OK fakt podobne do Dezentów