To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Kluczyk serwisowy

Hugo - 12-06-2013, 21:41

plecho1 napisał/a:
Fotele też powinny mieć zamki których nie da się otworzyć kluczem serwisowym
Co takiego?
plecho1 - 12-06-2013, 22:44

U mnie w poprzedniej Carismie przyciski od składania oparć tylnej kanapy miały wkładki do których pasował jedynie główny klucz, podobnie z resztą jak do schowka czy do bagażnika. Kluczem serwisowym dało się jedynie otworzyć drzwi i odpalić auto. W obecnej nie pamiętam czy jest tak samo, bo nawet nie zwróciłem na to uwagi, zresztą schowek nie jest zamykany więc siedzenia pewnie też nie.
jajo-m - 13-08-2018, 21:46

Witam.
Odkopię trochę temat, bo widzę, że pojawiał się tu problem z otwieraniem klapy bagażnika kluczykiem. Ja też mam ten problem, odkąd mam galanta nie mogę otworzyć bagażnika kluczykiem (kluczyk w ogóle się nie przekręca) .
Chciałem się zabrać za to, ale nie wiem jak wymontować wkładkę. Ściągnąłem wykładzinę z klapy i widząc śrubkę na płaski śrubokręt na wkładce chciałem ją odkręcić, ale pół główki się odłamało. Śrubka ta trzymała tę wajchę co idzie do zamka.
Czy aby wyjąć wkładkę w ogóle trzeba odkręcić tę śrubkę, a może trzeba ściągnąć blendę (jak tak to jak? Bo odkręciłem wszystkie nakrętki, a blenda nie wychodzi)?

robertdg - 13-08-2018, 23:50

Trzeba zdemontowac blende, a zamek/wkladka skrecona jest nakretkami na klucz 10mm
po srodku blendy jest zaslepka trzeba ja zdemontowac i tam znajduje sie wkret i kolek

jajo-m - 14-08-2018, 00:04

Spoko, dzięki. Właśnie widziałem tą zaślepkę, próbowałem włożyć śrubokręt w te dwa miejsca na zaślepce, ale nie chciało się ruszyć, a bałem się mocno wciskać. Jutro jeszcze sprawdzę.