To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Inne modele Mitsubishi - Mitsubishi Mirage de Coupe '97

londolut - 05-10-2008, 13:21

funtoy napisał/a:
jaką masz lampe przeciwmgielną w swoim aucie
Dokładnie taka. To oryginalna lampa na twojej fotce? Jeśli tak to brakuje jeszcze ramki ;) Przełącznika szukaj na aukcjach z rozbitków. Nikt nie wystawia takich guzioli ;)

CorTeZzzZ napisał/a:
ja mam chrapke na angel eyes tylko ze dostepne sa tylko w stanach na ebay'u...
... i nie mają homologacji :mrgreen:
funtoy - 05-10-2008, 15:24

CorTeZzzZ niedlugo zapodam fotki na razie muszę załatwić wszystke sprawy związane z zarejestrowaniem, oby sie udało.
Anonymous - 05-10-2008, 15:33

Oznaczenia oryginalnych lamp europejskich (kontynent) do Colta CJX po face liftingu (zintegrowany kierunkowskaz):
02 HC / R;
Koito 100-87277 100-87279
Made in Japan
Oznaczenia znajdują się na kloszach.

CorTeZzzZ - 07-10-2008, 09:46

londolut napisał/a:
... i nie mają homologacji :mrgreen:

a widzi w tym ktoś jakiś problem :?: :mrgreen:

Lampy są poprostu boskie 8)

a na tył chciałbym takie diody :shock: :rr:

funtoy - 07-10-2008, 11:06

CO myslicie o takich numerach na lampach Kolto" i za nim numer 100 - 87150 JAPAN
jest to lampa nie scalona z kierunkowzkazem, przejdzie pomyślnie test na stacji diagnostycznej??????

bardzo proszę o pomoc to te lampy

Anonymous - 07-10-2008, 12:49

funtoy napisał/a:
CO myslicie o takich numerach na lampach Kolto" i za nim numer 100 - 87150 JAPAN
jest to lampa nie scalona z kierunkowzkazem, przejdzie pomyślnie test na stacji diagnostycznej??????

Nie znam oznaczeń lamp CJ-a przed FL, więc w sprawie numerów nie wypowiem się. Weź jednak pod uwagę dwie rzeczy:
1. Lampy musza pochodzić z auta europejskiego (kontynentalnego)
2. Mocowania są nieco inne. Blacharz sobie bez problemów poradzi, ale po co bawić się, skoro można kupić zespolone oryginały?

funtoy - 07-10-2008, 14:14

Uważam że nie mam innego wyjścia, gdyż w moim aucie są właśnie takie same jak te na zdjęciu co zaprezentowałem. nie mam pojęcia czy będą pasowały te zespolone- nie chce kupić a potem sie rozczarować . sam nie wiem :(

[ Dodano: 07-10-2008, 14:23 ]
CorTeZzzZ mam do Ciebie małe pytanko- gdzie zamontowałeś światła przeciwmgielne bo nie mogę sie dopatrzyć na zdjęciu- chyba że wsadziłeś je do lampy z tyłu?

londolut - 07-10-2008, 14:45

funtoy, jeśli masz dzielone lampy to nie kombinuj bo te od FL nie będą pasować. Załóż dzielone, oznaczenia powinny być takie same a jak co to podobne. Na bank lampy muszą mieć różne pręgi na kloszach.
funtoy napisał/a:
gdzie zamontowałeś światła przeciwmgielne
Światło - jedno ;) Oryginalnie w Colcie jest na zderzaku z lewej strony (kierowca).
funtoy - 07-10-2008, 17:43

Oki dzięki za pomoc z tymi lampami najgorzej że w intercarsie ktoś mi je zdmuchnął z przed nosa a dodzwonić sie do nich na infolinnie to graniczy z cudem, a na maile odpisują tak jakby sie w ogole nie znali i olewali zero konatktu, muszę chyba zaryzykować i kupić używane.

a co do świateł przeciwmgielnych to chyba walne sobie inne światełko myśle o czymś małym typu takiego

to z VW NEW BEEATLE he he to chyba nie robi różnicy jakie wstawie aby było - chyba :D

pozdro

CorTeZzzZ - 07-10-2008, 20:12

funtoy, ja nie mam swiateł przeciwmgielnych :P mam tylko na tylnim zderzaku jakieś odblaski :? nie wiem co to... ale na przeciwmgłowe to niw wygląda...

foto poniżej...

londolut czego całe (niedzielone) lampy nie bedą pasować ? przecież mają takie same wymniary tylko są po liftingu... ja mam fotki kilku mirage z tymi lampami...

przykłady:

Anonymous - 07-10-2008, 20:36

CorTeZzzZ, lampy zintegrowane nieco różnią się zaczepami od tych dzielonych. Sprawa jest do przejścia, ale z pomocą blacharza. Temat kiedyś dogłębnie przerobił Mari. Niestety od dłuższego czasu nie zagląda już na forum.
CorTeZzzZ - 07-10-2008, 20:42

gregorbu, aha :D ale najważniejsze że jest to do zrobienia :wink: , ja mam naprawde chęć zamówić te z ebay'u... (foto wyżej) straaaasznie mi się podobają 8) brak homologacji europejskiej mnie nie rusza :D co na ten temat sądzicie :?:
Anonymous - 07-10-2008, 20:50

CorTeZzzZ, trochę się to już wszystko pomieszało. Które w końcu lampy chcesz kupić - przednie czy tylne?
Montaż przednich lamp zintegrowanych jest do przejścia z pomocą blacharza. Nie trzeba szukać poza granicami PL - kupujesz w kraju z rozbitego europejskiego (kontynentalnego) auta i po sprawie. Homologacja europejska jest.
Lampy tylne zapewne homologacji nie posiadają. Na przeglądzie technicznym lub w przypadku z bliższego kontaktu z kontrolą drogową możesz stracić dowód rejestracyjny.

CorTeZzzZ - 07-10-2008, 21:18

gregorbu, narazie nie chce kupowac lamp tylko kolega funtoy, :) ja tylko sie mierze na te angel eyes... a jak mnie "miski" zlapia to powiem ze te lamy sa seryjne :D haha :D przeciez tych samochodow co ja mam za duzo sie po polsce nie kreci :P a nasi kochani panowie mundurowi raczej nie wiedza jak wygladaja wszyskie samochody w seryjnym wydaniu :wink:
funtoy - 07-10-2008, 22:25

Ale jaja to Ty w końcu nie masz tych przeciwmgielnych bo takie obrysówki to i ja mam :D

nie wiem jak robisz przeglądy techniczne bo jak ja zajechałem to mnie od razu wygonili.

Słuchajcie drodzy mitsumaniacy napiszcie mi pleas gdzie można zamówić częsci do mitsu przez neta lub tel. oprócz intercarsa. thx

bardzo fajne fotki tego mirage-a
pozdro