To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Co sądzicie o tej SIGMIE ????

zuku19 - 26-11-2008, 00:34

Dobre pytanie. Tam gdzie jestem jest 1 audi 100, trochę fordów, po prostu we francji 95% to auta francuskie. Kolega przyjechał w odwiedziny fiatem brawa za wymianę wentylka w kole w servisie cytryny zapłacił 75euro czujesz to. Ja też mam awersie do "F". Myślałem żeby zagazować sigmę ale nie jestem zwolennikiem gazu w takich autach, po za tym zdania są podzielone przy przebiegu ponad 200tyś. sam nie wiem co robić heh.Jak się skończy aukcja i nie sprzedam to zostaje i zaryzykuję, po za tym jedyna w tamtym rejonie sigma,francuzom gały by wyleciały. :biggrin:
lukasz12 - 26-11-2008, 00:42

zuku19 napisał/a:
Dobre pytanie. Tam gdzie jestem jest 1 audi 100 trochę fordów, poprostu we francji 95% to auta francuskie. Kolega przyjechał w odwiedziny fiatem brawa za wymianę wentylka w kole w servisie cytryny zapłacił 75euro czujesz to. Ja też mam awersie do "F". Myślałem żeby zagazować sigmę ale nie jestem zwolennikiem gazu w takich autach, po za tym zdania są podzielone przy przebiegu ponad 200tyś. sam nie wiem co robić heh.Jak się skończy aukcja i nie sprzedam to zostaje i zaryzykuję, po za tym jedyna w tamtym rejonie sigma,francuzom gały by wyleciały. :biggrin:

Niech im kurcze wylatują :)
Myślą cwaniaki że są najlepsi - za to ich nie znoszę - za tą ich dwulicową bezczelność - jak czegoś chcą to się łaszą a jak już maja przewagę to ci wbiją nóż w plecy. Co do gazu - jeśli masz coś montować to sekwencja - ja u siebie zamontowałem, majac 241 tysięcy - i jak na razie jest OKI. Tylko przypilnuj gazownika - co prawda masz 12V ale uświadom mu że w 1991 można było z 12V V6 wycisnąć "aż" 177 koni. Nie każdy gazownik to wie (mój na przykład zdziwił się ze moje ma "aż" 205 - mimo że 205 koni miała Omega 3.0 24V, Volvo 960, Nissan Maxima i kilka innych autek) i mi zamontował reduktor za słaby przez co auto trochę przymula - ale trochę go ochrzaniłem i mi ma wymienić. Dobry gaz nie jest zły. "Zbuka" (czyli mieszalnik) sobie podaruj. Poszukaj firmy ALSA z Siedlec - u nich za 2400 masz sekwencje do 6 garów - kolega Pi@st ma to w swojej 12V i chyba mu to śmiga - zapytaj o szczegóły

A i jeszcze trochę w ramach frankofobii - klasyka :)
http://www.youtube.com/watch?v=8euYQXBuDqU

Pi@ST - 26-11-2008, 07:37

powiem tak ja juz na gazie strzelilem 10 tys km i jest miodzio, dostalem jakis trefny komputer od gazu ale spoko wymienili mi na nowy, a powod uszkodzenia - na wskazniku gazu elektrycznym -pokazywalo full jak bylo low i na odwrot albo zawieszal sie, zaiechalem i wymiana. wiec jest ok i nie narzekam, jak dobrze Ci ustawi wszytsko to naprawde ciekawie chodzi, przelacza na gaz jak uzyska 30 st C, a w lecie 1000 obr/min, spalanie u mnie wynosi 13-15l /100km a jak sie bawie to i nawet potrafi 20/100km, po trasie okolo 10-11/100km

Pozdrawiam. teraz to tylko zanim bede jechal to odpale i postoje na parkingu zeby sie troszeczke nagrzal silnik, i ruszam.

Anonymous - 26-11-2008, 10:34

Ja mam instalację DT Gas System, sekwencja. Kilka punktów serwisowych na całą Polskę. Silnik "zagazowany" około trzy latka temu. Ja sam zrobiłem na nim 20 tyś km. Ostatnio byłem w Poznaniu, to pojechałem na przegląd instalacji. Wymienione filtry, jeden wąż bo się przecierał. I jest ok. spalanie około 15 l po mieście, w trasie spada do około 11 l. No teraz może trochę więcej, bo zimniej. Tylko ponoć mi sonda Lambda pada. Teraz pytanie jaką kupić?
zuku19 - 26-11-2008, 21:27

Noritsu napisał/a:
Ja mam instalację DT Gas System, sekwencja. Kilka punktów serwisowych na całą Polskę. Silnik "zagazowany" około trzy latka temu. Ja sam zrobiłem na nim 20 tyś km. Ostatnio byłem w Poznaniu, to pojechałem na przegląd instalacji. Wymienione filtry, jeden wąż bo się przecierał. I jest ok. spalanie około 15 l po mieście, w trasie spada do około 11 l. No teraz może trochę więcej, bo zimniej. Tylko ponoć mi sonda Lambda pada. Teraz pytanie jaką kupić?

Boscha sonda w intercarsie kosztuje ponad 273zł, a zmiennik 132,70 http://sklep.intercars.com.pl/

[ Dodano: 28-11-2008, 13:53 ]
lukasz12 napisał/a:
zuku19 napisał/a:
Dobre pytanie. Tam gdzie jestem jest 1 audi 100 trochę fordów, poprostu we francji 95% to auta francuskie. Kolega przyjechał w odwiedziny fiatem brawa za wymianę wentylka w kole w servisie cytryny zapłacił 75euro czujesz to. Ja też mam awersie do "F". Myślałem żeby zagazować sigmę ale nie jestem zwolennikiem gazu w takich autach, po za tym zdania są podzielone przy przebiegu ponad 200tyś. sam nie wiem co robić heh.Jak się skończy aukcja i nie sprzedam to zostaje i zaryzykuję, po za tym jedyna w tamtym rejonie sigma,francuzom gały by wyleciały. :biggrin:

Niech im kurcze wylatują :)
Myślą cwaniaki że są najlepsi - za to ich nie znoszę - za tą ich dwulicową bezczelność - jak czegoś chcą to się łaszą a jak już maja przewagę to ci wbiją nóż w plecy. Co do gazu - jeśli masz coś montować to sekwencja - ja u siebie zamontowałem, majac 241 tysięcy - i jak na razie jest OKI. Tylko przypilnuj gazownika - co prawda masz 12V ale uświadom mu że w 1991 można było z 12V V6 wycisnąć "aż" 177 koni. Nie każdy gazownik to wie (mój na przykład zdziwił się ze moje ma "aż" 205 - mimo że 205 koni miała Omega 3.0 24V, Volvo 960, Nissan Maxima i kilka innych autek) i mi zamontował reduktor za słaby przez co auto trochę przymula - ale trochę go ochrzaniłem i mi ma wymienić. Dobry gaz nie jest zły. "Zbuka" (czyli mieszalnik) sobie podaruj. Poszukaj firmy ALSA z Siedlec - u nich za 2400 masz sekwencje do 6 garów - kolega Pi@st ma to w swojej 12V i chyba mu to śmiga - zapytaj o szczegóły

A i jeszcze trochę w ramach frankofobii - klasyka :)
http://www.youtube.com/watch?v=8euYQXBuDqU

Dzwoniłem do ALSA , Faktycznie 2300 zł LPG . Poczekam jeszcze do końca aukcji jak nie sprzedam, montuję gaz i brykam do Francji. AAA co mi tam. :biggrin:

Anonymous - 01-12-2008, 18:59
Temat postu: pytanie odnośie sigmy:)
Witam, na allegro pojawiła sie dosyć ciekawa sigma http://moto.allegro.pl/it...zwypadkowy.html
czy ktoś może coś o niej powiedzieć? Rozmawiałem z facetem i sprawa wygląda następująco, kolega zostawił mu ja w Polsce, zabrał tablice i wyrejestrował ja w Niemczech, no i teraz czeka aż mu przyśle papiery itp tak więc chwilowo nie bardzo można z nią cokolwiek zrobić, cena jest niska a auto z tego co widać w niezłym stanie(ale to tylko zdjęcia...) jest podobno książka serwisowa, no i przebieg tez podobno prawdziwy, właściciel mówił jeszcze ze ona była uderzona w hak no i, że teraz wewnątrz jest dosć głośno, (może to być uszkodzony tłumik?)czy raczej coś poważniejszego?) Ja jestem spod Wa-wy i do Gliwic jednak kawałek jest, chciałbym sie dowiedzieć czy jest ktoś na forum z tamtych okolic i czy znalazłby chwile aby obejrzeć ta sigmę? pozdrawiam:)

Anonymous - 01-12-2008, 19:39

Identyczna jak moja. Moja też miała strzał w tył. Widać to szczególnie po podłodze wewnątrz. Z tymi papierami byłbym uważny, bo znajomy tak motor kupił i stoi w garażu bez papierów od ponad poł roku!
lukasz12 - 01-12-2008, 22:36
Temat postu: Re: pytanie odnośie sigmy:)
Jeśli tylko jest z legalnego źródła i będa papiery do rejestracji to w tym stanie warto brać, oczywiscie trzeba się przyjrzeć temu z bliska ale na mój gust rzeczywiscie nie była zbyt mocno uderzona, a nawet jeśli była troche mocniej to jest poskładana należycie. Jeśli spełnia oba warunki tzn. sa papiery i rzeczywiście nie była mocno walnięta to za tą cene to okazja. Sam bym wziął dla manuala :)
sebi629 - 02-12-2008, 17:33

Tak jestem ciekawy co znaczy to " exe " na tylniej klapie???
lukasz12 - 02-12-2008, 17:50

sebi629 napisał/a:
Tak jestem ciekawy co znaczy to " exe " na tylniej klapie???

skrót od EXECUTIVE ;-) . Takie ładne określenie modelu "popularnego". W niemczech dużo egzemplarzy 12V ma to oznaczenie choć w sumie oficjalnie rozróżnienie na EXE i 24 było dopiero od liftingu (model 94) (wczesniej było tylko 3.0 V6 dla 12v albo 3.0 V6 24 dla 24V).

szpala85 - 06-12-2008, 00:24

Witam Panów

po krótkiej przerwie wracam do tematu kupna sigmy ....( niestety w colcie miałem małą awarię która zadecydowała o tym że czas zmienić auto ) ...

będę szukał sigmy albo galanta e5xa , jakbyście przypadkowo zobaczyli jakąś ciekawą propozycję na naszym cudnym internecie to bardzo proszę informację ...

Pozdrawiam

lukasz12 - 06-12-2008, 00:29

Teraz to dość ciężko bo mało ofert na alledrogo :)
http://www.allegro.pl/ite...3_0_v6_12v.html
Ta jest niezła jeśli Cie 12V zadowoli. Ale max cena jak dla mnie to 10 tysięcy (może sobie zabrać alusy jak chce). Za 11 były i 24V z gazem sekwencyjnym więc 12V bez gazu to max 10 tysięcy. Zresztą wg ALLIANZ właśnie na tyle są wyceniane egzemplarze z rocznika 1995 (między 9000 a 10000 zł)

Anonymous - 06-12-2008, 07:55

Witam

Jeśli jesteś nadal zainteresowany Sigmą, to moja czeka cierpliwie na nowego właściciela.
Jako że kupiłem inne autko Sigma jest nieużywana już od ponad miesiąca (nie licząc niedzielnych wycieczek na poprawę humoru). Nie jest to jakiś parch tylko normalny samochód oczywiście wymagający poprawek a sprzedaje dlatego, że obecnie mój portfel nie wytrzymywał 3000 - 4000 tyś km miesięcznie zrobionych sigmą (zmieniłem na diesla niestety)
Samochód jest u nas już kawał czasu i wiem że to dobry sprzęt, nie mam w nim nic do ukrycia. Cena myślę, że również Cię zadowoli gdyż obecnie chce za samochodzik 7000tyś zł.

W chwili obecnej nie mam aukcji na allegro ponieważ zakupem interesowały się same niewyżyte małolaty i już mnie męczyły pytania w stylu "Panie a toto daje rade? Bo ja mam lanosa i nie wiem czy będzie lepiej szła!" Wtedy mi witki opadły i postanowiłem olać chwilowo ogłoszenia w necie. Ale szkoda z drugiej strony żeby samochodzik stał i niszczył się na dworze.

Jeśli jesteś zainteresowany to służę pomocą i zdjęciami.

Pozdrawiam Paweł

szpala85 - 07-12-2008, 15:12

cena przyzwoita i ogólnie technicznie wszystko ok :) ale kolor mi się nie podoba :wink: .... jakoś tak biały do mnie nie przemawia :wink:

na necie jest bardzo mało ogłoszeń jeżeli chodzi o sigme (2 miechy temu było tego dużo :roll: )

Dzieki za propozycje będe miał to na uwadze 8)
Pozdr.

lukasz12 - 07-12-2008, 17:50

szpala85 napisał/a:
cena przyzwoita i ogólnie technicznie wszystko ok :) ale kolor mi się nie podoba :wink: .... jakoś tak biały do mnie nie przemawia :wink:
Pozdr.

Ale teraz podobno w modzie - ileż to nowych Audi/BMW/VW widuje sie ostatnio w białym kolorze :>