Nasze Miśki - Galant V6 Juiceman'a
Juiceman - 12-10-2008, 18:35
A o to fotki które Kmer zrobił :

wichura1 - 12-10-2008, 21:58
Fura super, tylko jak będziesz go mył zrób tuning optyczny i wywal te pedalskie D z tylnej klapy.
londolut - 12-10-2008, 22:04
wichura1 napisał/a: | zrób tuning optyczny i wywal te pedalskie D | Hehehe D jak Dojpa
Juiceman - 12-10-2008, 22:39
wichura1 napisał/a: | Fura super, tylko jak będziesz go mył zrób tuning optyczny i wywal te pedalskie D z tylnej klapy. |
To chyba oczywiste - póki jest "zepsuty" to jak najbardziej należy mu się tak jak Londolut napisal D00pa;]
Cezar - 12-10-2008, 22:41
Przemek jak trafi sie jakis sluzbista to mozna za takie D zarobic 50zl
Juiceman - 12-10-2008, 23:01
Cezar napisał/a: | Przemek jak trafi sie jakis sluzbista to mozna za takie D zarobic 50zl |
Ale trzeba z garażu wyjechać jeszcze
Tu fotki z mini spotu gdzie pojawił się m.in. Roch;]
Soldi - zastanawia się kiedy zmieni swoje 2.0 na 2.5 V6

Po chwili jednak dochodzi do wniosku : (komentować nie muszę wiadomo jaki wniosek)

Tutaj mankamencik, który w późniejszym okresie będzie wymagał zlikwidowania:

A tu w oddali ciekawy paten - oryginalna nakładka/dokładka (podłoga)/wanienka czy jak to tam się zwie do bagażnika ;] ( jestem ciekaw kto wśród Mitsumaniaków posiada takie ustrojstwo):

I parę fotek z nieoficjalnej przedpremierowego pokazu Galanta:

Hugo - 12-10-2008, 23:37
Wnętrze jakie posiadasz w swoim Galu jest najpiękniejsze jakie było produkowane (dwukolorowe i w skórze). Jednak skórka chyba już nie pierwszej młodości. Gdzie zrobiliście spot? W byłych PGR-ach?
Juiceman - 12-10-2008, 23:51
Hugo napisał/a: | Wnętrze jakie posiadasz w swoim Galu jest najpiękniejsze jakie było produkowane (dwukolorowe i w skórze). Jednak skórka chyba już nie pierwszej młodości. Gdzie zrobiliście spot? W byłych PGR-ach? |
No no bez takich mi tu proszę, żadnych PGR-ach tylko tajnej miejscówce
A co do wnętrza to też tak uważam A obiecuje D zniknie z klapy tylko jak odwiedzę miśka ;]
Juiceman - 15-10-2008, 22:27
No i kolejne zastoje jutro się wyjaśni jak długo Misiek będzie stał nie ruszany = (, a wszystko to przez jedną naczelną mendę z UC...... .
3majcie kciuki, a nóż się uda ruszyć w tym tygodniu z robotą!!
Owczar - 15-10-2008, 22:37
Juiceman napisał/a: | No i kolejne zastoje jutro się wyjaśni jak długo Misiek będzie stał nie ruszany = (, a wszystko to przez jedną naczelną mendę z UC...... .
3majcie kciuki, a nóż się uda ruszyć w tym tygodniu z robotą!! |
Ehh ta biurokracja :/ Też się naczekałem na swojego Galanta..
Najpierw czekanie na części, potem prace balachrskie, czekanie na dokumenty, potem naprawa skrzyni i czekanie na części... W tym miesiącu jeszcze rozrząd, a w następnym lakierowanie zderzaka i błotnika.
Juiceman grunt że jesteś już bliżej niż dalej
Juiceman - 16-10-2008, 10:35
Cn.d. walki z Urzędem celnym:
Dziś punkt 8:00 pojawiłem się w urzędzie, aby dopytać się czy mam możliwość indywidualnego (jak koledzy wyżej) wypisania papierku, który stwierdza czemu zapłaciłem tak mało. Otóż w odpowiedzi dostałem, że nie mogę czegoś takiego zrobić bo nie jestem rzeczoznawcą nie wiem ile procent wartości auta ma skrzynia etc. Logiczne z jednej strony, z drugiej jakim sposobem koledzy z forum napisali taki papierek.
Po nocnych przemyśleniach miałem dwa warianty :
Wariant a)
Biorę rzeczoznawce płace mu ok 400zł on wydaje opinie i :
- urząd przyjmuje ją w sumie jestem 300zł do przodu i 2tyg. w plecy z pracą ( no i jeszcze nerwy..... bezcenne...)
- urząd podważa mojego rzeczoznawce i wysyła swojego (a w 99% urząd we Wrocławiu tak robi), ja płace za dwóch rzeczoznawców czyli 400zł + 500-700=+/-1000zł za samych specjalistów plus akcyza.
Wariant b)
Koryguje kwotę akcyzy wpłacam całość.
Z łatwej logiki wychodzi, że łatwiej jest zapłacić całość i nie warto tracić nerwów dla 300zł i ociągać się z doprowadzeniem Galanta do ideału. Prace mam nadzieje ruszą już w tym tygodniu. Z Kmerem będę miał popołudniową naradę - jak będzie wyglądać dalsza walka z naprawą Galanta. Także papierek(potwierdzenie wpłaty akcyzy) odbieram poniedziałek-wtorek.
Dalsze newsy później - jeśli ktoś tu jeszcze zagląda
Owczar - 16-10-2008, 11:27
Ja wybrałem u siebie wariant b. Tylko, że u mnie akcyza była sporo niższa niż u Ciebie..
Też kalkulowałem.. Mam nadzieję, że nie będę musiał potem dopłacać. Wpisałem cenę taką jak zapłaciłem. Więc mniej niż rynkowe. Podobno oni mogą po pół roku podważyć cenę na fakturze?
WOWA - 16-10-2008, 15:29
Juiceman napisał/a: | papierek(potwierdzenie wpłaty akcyzy) odbieram poniedziałek-wtorek. |
Mysle ze troche dluzej, bylem tam wczoraj i musze czekac caly tydzien na ten papierek czyli do srody
Juiceman - 16-10-2008, 19:38
Zobaczymy, kazali mi dzwonić w pon. - a dziś Misiowi kupiłem 2 nowe lampy ; ))
Anonymous - 16-10-2008, 20:26
Gratuluję. Ładne autko,"symboliczna" pojemność. Będzie się działo .
|
|
|