Forum ogólne - Konkurs na Auto miesiąca...
Jarek90 - 08-11-2008, 15:38
No widzę chłopaki zaczynacie działać - powodzenia z konkursem
Od siebie dodam że lepiej żeby było 5 niż 1 fotka, tak jak napisane jest wyżej - to nie konkurs na fotke a na Mitsu miesiaca, a wiadomo że lepiej wybrać swojego faworyta z 5 fotek niż z 1
akbi - 08-11-2008, 16:59
Sruba napisał/a: | Sruba napisał/a:
mam nadzieje, ze bedzie mozliwe utworzenie w forach tematycznych takowego podforum/dzialu
to zacznijmy dzialac |
a nie można by tego konkursu - w sumie fotograficznego - wstawić do pod-forum "Fotografia i Grafika"
sruba - 08-11-2008, 17:21
Cytat: | a nie można by tego konkursu - w sumie fotograficznego - wstawić do pod-forum "Fotografia i Grafika"
|
mozemy.
jak uwazasz.
daj mi moda i jedziemy z koksem.
akbi - 08-11-2008, 17:33
Sruba napisał/a: | daj mi moda i jedziemy z koksem. |
no to jazda
sruba - 08-11-2008, 18:43
ustalmy jeszcze tylko dwa szczegoly:
ile fotek (ja proponuje min 3)
i ile samochodow w jednym miesiacu (10, czy nieograniczmy) ?
Zhan - 08-11-2008, 19:13
a po co to wymaganie minimum 3 fotek?
stary alfer - 08-11-2008, 19:48
Zhan napisał/a: | a po co to wymaganie minimum 3 fotek? |
Zhan, jak ocenić auto na podstawie 1 fotki?
Ma wygrać samochód, który ma fajny przód? Przykładowo
Zhan - 08-11-2008, 20:08
a po co oceniac auto? lepiej oceniac poziom artystyczny zdjecia
moim skromnym zdaniem jesli to ma byc konkurs fotograficzny to liczy sie zdjecie a nie to jaki kto ma samochod i w jakim jest stanie...
co zrobicie jesli ktos przysle 5 zdjec na ktorych bedzie jakis szrot ale jedna fotka bedzie tak zrobiona, ze kazdy sie nia bedzie zachwycal?
mkm - 08-11-2008, 20:25
Zhan napisał/a: |
co zrobicie jesli ktos przysle 5 zdjec na ktorych bedzie jakis szrot ale jedna fotka bedzie tak zrobiona, ze kazdy sie nia bedzie zachwycal? |
Damy szrotowi 1-wsze miejsce i umiescimy w kalendarzu, zeby nadal wzbudzal zachwyt.
Zeby darowac sobie tego typu "problemy" zrobmy "test-konkurs" z fotek z "Naszych Miskow" i w trakcie wyjdzie uszczegolowienie "regulaminu".
Hubeeert - 08-11-2008, 20:32
Zhan przy okazji przypomnę, że jeżeli ktoś uważa, że szanse są nierówne, itd to może przecież nie pokazywac samochodu. Nie da się zrobić konkursu tak, żeby każdy wygrał.
Ten nie jest wyjątkiem.
A szrot? Pojęcie względne - Przy Twoim Galancie mój Misiek to szrot. Trudno - mi się i tak bardziej podoba
Zhan - 08-11-2008, 20:43
Hubert, alez ja wlasnie wychodze z zalozenia, ze kazdy ma takie same szanse, bez wzgledu na to czy ma odpicowane auto za 50 tys czy starego zloma za 3 tys, jak sie postara i uzyje wyobrazni... dla tego nie rozumiem wymogu minimum 3 fotek. po co pokazywac auto ze wszystkich stron, skoro mozna wyslac jedno fajne zdjecie, ktore bedzia mialo szanse w konkursie? moim zdaniem powinna byc ustalona tylko gorna granica liczby zdjec... ale oczywiscie jestem otwarty na inne argumenty...
oczywiscie, ze szrot to wzgledne pojecie ale nie mialem na mysli zadnych osobistych wycieczek
Hubeeert - 08-11-2008, 20:50
Jak dla mnie powinny być minimum 3 max 10 fotek. Do kalendarza (o ile powstanie) powinny iść w zalezności od późniejszego wyboru - maksimum 3 fotki (oczywiście nie na 3 kolejne strony) bo to konkurs nie na najlepszą fotę a na najładniejszy samochód.
Wysyłanie 10 fotek - ma sens, pozwala ocenić samochód. Jedna nie. Niestety każdy może tak zretuszowac fotę w PS że wyjdzie mistrzostwo świata to raz a dwa, że oceniamy samochó jako całość a nie jako pojedynczą fotkę. No chyba, że komuś uda się na jednej fotce pokazać cały samochód ze wszystkich stron
Bucza - 08-11-2008, 21:18
Mam wrażenie, że mówicie o dwóch różnych konkursach. Na najlepsze zdjęcie i na najlepszy samochód. Myślę, że warto by było określić w którą stronę ma iść ten konkurs. Chociaż z drugiej strony jeżeli trafi się w jednym miesiącu ciekawe zdjęcie przeciętnego samochodu i mniej ciekawe zdjęcie wyjątkowego samochodu to może być zacięta rywalizacja. Tylko ciężko będzie w taki wypadku określić ilość zdjęć. Zrobienie 3 interesujących zdjęć może być trudne, a ocena samochodu na podstawie jednej fotki jest mało realna. Może faktycznie decyzje o ilości zdjęć pozostawić w gestii zgłaszającego (oczywiście narzucając maksymalną ilość). Jeżeli ktoś ma wyjątkowy samochód i zrobi tylko jedną fotkę to sam będzie działał na swoją niekorzyść.
Hubeeert - 08-11-2008, 21:25
Bucza, najładniejszy (na zdjęciu) samochód inaczej najładniejsze zdjęcia samochodu. Dowolnego
Misiek :) - 08-11-2008, 21:39
to zróbmy 2 konkursy..., na najładniejsze zdjęcie z "Misiem" oraz na najładniejszego "Misia"
|
|
|