To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Dywaniki gumowe do galanta

jAZZMAN - 16-10-2011, 22:21

Nie mam doświadczenia, ale po ilu dniach Wam się przelewało?:)
Torp12 - 16-10-2011, 22:25

Jak dla mnie tez za niskie i do tego nie dopasowane przy dzwigniach bagaznika i wlewu na czym mi zalezy.
m6riano - 17-10-2011, 07:59

Jak dla mnie badziew nie wart 30 zł... U mnie nie sprawdza sie w ogóle...
Marcino - 17-10-2011, 09:35

Ja jeżdzę cały czas na gumowych z carismy, nie sa złę, mi nie przeszkadza małe niedopasowanie, aczkolwiek ten od kierowcy sie zniszczył, tzn złamał mi sie na połaczeniu z kawałekiem weluru taka wkąłdka pod buty pod pedałemi sprzegła, hamulca i gazu. Rozgladam sie za czymś wiec co bvy zastąpić ten pękniety. Moze faktycznie ten motgum?
deejay - 17-10-2011, 19:45

Dla przypomnienia tak wygladają oryginalne gumowe dywaniki do Galanta .

Strona kierowcy

Torp12 - 17-10-2011, 19:55

deejay napisał/a:
Dla przypomnienia tak wygladają oryginalne gumowe dywaniki do Galanta .

Strona kierowcy

[url=http://img11.imagesh...80a.jpg]Obrazek[/URL]

Jak dla mnie to przedni dywanik jest od strony pasazera;) Na dole nie po tej stronie jest to wciecie;)

deejay - 17-10-2011, 20:02

Juz takie mi zostały :wink:
mastach - 17-10-2011, 22:19

kkriss napisał/a:
Dzięki za info, a możesz zrobić jakieś zdjęcia? Ale tak w miare dokładne jak przylegają do boków.
Zabezpieczyłeś czymś te dywaniki żeby się nie ruszały?

Oto zdjęcia dywaników MatGum o których pisałem na poprzedniej stronie.
Wybaczcie ogólnie bałagan w aucie i brudne dywaniki ale nie miałem na to czasu :)
Dywaniki się nie przesuwają, są (jak widać na zdjęciach) troszkę podoginane ale ogólnie naprawdę ładnie leżą i zachowują się jak wpasowane - stabilnie i solidnie.
Najważniejsze, że rant jest wysoki i zeszłej zimy nie zawiódł mnie wcale :)
Dywaniki są miękkie i nie sztywnieją na mrozie na kamień.
Jeszcze może informacja dla posiadaczy Galantów w automacie: te korytka gumowe bez problemu "radzą" sobie ze znajdującym się pod pedałem gazu przyciskiem tzw. kickdown'em.
Mam na myśli to, że korytka nie przeszkadzają i nie czuć ich obecności przy wciskaniu kickdown'a.

- przód kierowca:

- przód pasażer:

-tył:

SPIDER-ek - 17-10-2011, 23:23

mastach, :) właśnie na to czekałem:) a Ty mi to na tacy (fotkach) pokazałeś. Ja właśnie nad takimi cały czas się zastanawiam i zastanawiam się jak będą pasowały. A tu masz, Ty foteczki wystawiłeś. Szkoda że nie ma tutaj jak, ale + byś dostał odemnie:)
polaff - 18-10-2011, 05:53

mastach napisał/a:
dywaników MatGum

ja też je kupiłem. Przyszły w ubiegłym tygodniu i jestem zadowolony, choć myślałem, że będą lepiej dopasowane. Generalnie nie jest źle.

Co do kikcdown to ja u siebie wyciąłem kawałek dywanika w okolicach przycisku i też jest ok.

KaWu - 19-10-2011, 09:55

Jak znajde foto, to zaraz wysle jak wygladaja dywaniki , ktore co jakis czas wystepuja w Brico Marche.
Przednie sa do przycinania i bardzo dobrze, bo w automacie jest tak jak ma byc.

fergul11 - 19-10-2011, 12:06

kiedys praktykowalem z taka gabka z mopa , gdy jest sucha, jest bardzo twarda i mala , po wchlonieciu wody gabaryty gabki zwiekszaja sie i mieknie , mozna ja wtedy wykrecic/wyzac , ale woda nie przelewa sie po dywanikach .Oczywiscie gumowych .
ps; takie tam taxowkarskie praktyki :D

KaWu - 19-10-2011, 13:24

Będzie już ich 3 zima i spisują się bdb.

yaro1976 - 19-10-2011, 15:58

mam takie same jak mastach i niestety nie mogę ich ze szczerym sercem polecić, wg mnie średnio leżą, przy wysiadaniu pasażerów latają pod nogami, co pasażer to musze poprawiać, aby następny nie deptał mi po wykładzinie, wodę w zimie trzymają dobrze, raczej taka dobra trójka w generalnej ocenie, chociaż służą mi już 3 lata :P
kkriss - 20-10-2011, 18:56

yaro1976 napisał/a:
mam takie same jak mastachprzy wysiadaniu pasażerów latają pod nogami, co pasażer to musze poprawiać, aby następny nie deptał mi po wykładzinie:P

Rzepy kolego, ja dywaników jeszcze nie mam, ale już kupiłem rzepy które podkleję pod dywanikami aby się nie ściągały.