To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lancerek EVO 16 :)))

Anonymous - 17-11-2008, 17:19

Piwor napisał/a:
Chyba tworzy nam się kolejny godny pozazdroszczenia samochód. :)

Panowie, starczy offtopu, skorzystajcie z opcji PW.

Pozdrawiam. ;)

miejmy nadzieje :P Ale zanim do tego dojdzie to minie trochę czasu gdyż to auto musi cały czas jeździć i ciężko robić tak aby można było poskładać w 10min :)

obiecałem fotkę kierni
p.s. uwaga bo bomba wybuchła :D
a Dokładniej przerabiam konsolę środkową
radio zamiast nawiewu (W przyszłości z 7" wyświetlaczem)
przełączniki (światła, zapłon, odcięcia prądu, start/stop, włącznik pompy i chyba wycieraczki) zamiast radia
zamiast popiołki i schowków coś fajnego, ale nie umiem tego opisać i nazwać narazie szalony pomysł w mej głowie powstał :D

a teraz fota

Hubeeert - 17-11-2008, 18:26

ictus napisał/a:
Hubeeert, no widzisz... ty czytasz GT, powolojesz sie na opinie "kogos"
a ja to wszystko odczulem na wlasnej skorze....
wiec podaj troche faktow bo narazie to ty opierasz swoja dyskusje na "wiem ale nie powiem"

Ostrzegałem.

rosomak1983 - 17-11-2008, 20:44

Deo napisał/a:

a teraz fota

skad wytrzasnąłes taka kiernie???
Przy okazji ujawniles plany tuningu wnętrza hehe

Anonymous - 17-11-2008, 20:59

kiere zdobyłem dawno dawno temu kiedy krasnoludki walczyły z małym zorro z bajki o czerwonym kapturku :D
a tak na serio nie wiem skąd ją mam :D ale ciii
tak się złożyło, że na jednej fotce wszystko się zmieściło :)
jak te mozolne race będą się posuwały będę informował :) tylko najpierw naprawie bo elektryka mi się popaliła przez radio jeden bezpiecznik wymieniłem ale dalej brak mi podświetlenia deski, lewej tylnej lampy (tylko stop i kierunek są) i przedniej pozycji lewej :D reszta bezpieczników ok więc zgłupiałem i czas zasięgnąć do schematu :D

Hubeeert - 17-11-2008, 22:09

Deo w dziale Downloads masz service manual elektryczny do swojego samochodu zeskanowany osobiście przeze mnie :D
Anonymous - 17-11-2008, 22:17

wiem już dawno go znalazłem i Ci bardzo serdecznie dziękuję za umieszczenie go akurat tam ;]
Problem tkwi w 3 rzeczach :D
1. nigdy nie wiem kiedy autem będę musiał pojechać (a to po części, a to gdzieś odpalić auto albo coś innego)
2. muszę znaleźć motkę na to by go przegrać na pendrive'a lub wydrukować
3. nienawidzę kabelków i tych schematów a co rusz muszę jakiś schemat by kompa w jakimś aucie naprawić jeśli duperela jeśli nie to zawożę go do kumpla :P

Anonymous - 21-11-2008, 08:12

No i stało się...
misiek chce wyprowadzić mnie z równowagi :?
Cytat:
tylko najpierw naprawie bo elektryka mi się popaliła przez radio jeden bezpiecznik wymieniłem ale dalej brak mi podświetlenia deski, lewej tylnej lampy (tylko stop i kierunek są) i przedniej pozycji lewej :D reszta bezpieczników ok więc zgłupiałem i czas zasięgnąć do schematu :D

patrzę na ten schemat i jak sobie myślę, że muszę to zrobić to szlak mnie trafia wiem wiem planowałem zmianę deski rozdzielczej na cyfrową, ale nie chciałem tak szybko :P
p.s. czy ktoś ma jakiś pomysł co mogło pizgnąć, że misiek ma takowe problemy? aha i jeszcze jedno po tym jak się spalił bezpiecznik (odziwo nie ten opisany radio) to przy dodawaniu gazu słyszę w głośnikach takie piski i to tylko jak dodaję gazu :?

Anonymous - 09-12-2008, 17:29

Wiadomości wieczorno-poranne:
dziś po powrocie na warsztat z budowy stadionu na maślicach okazało się, że nie mam żadnych obowiązków na dzień dzisiejszy więc szybko postanowiłem, że popsuję lancerka :)
Którejś pamiętnej nocy jak sobie piłem piwko w łóżku spędzając wieczór na przemyśleniach w mej głowie szybciorem ukazał się widok projektu przebudowy konsoli środkowej :)
projekt polegał na tym, iż postanowiłem zlikwidować wloty powietrza skierowane na twarz z deski rozdzielczej zarówno na środku jak i po bokach oraz rur doprowadzających i w miejsce środkowego wlotu zamontować radio LCD7" zaś w miejsce radia, schowka i popielniczki zamontować tablice rozdzielczą z przyciskami od świateł, główny wyłącznik prądu, zapłon, start/stop, stroboskopy i parę innych których jeszcze nie wymyśliłem :)
jakiś czas temu spaliła mi się elektryka (przedni postój, podświetlenie deski i tylna lampa) pali się non stop bezpiecznik pod maską :( :-X raz to naprawiłem powód? kostka w haku robiła zwarcie a, że była podłączona pod tylną lewą lampę to paliła bezpiecznik odłączyłem hak i było ok :) do krótkiego czasu, bo niebawem zaledwie po kilku godzinach znów się spalił :( niestety tak mnie to zirytowało, że postanowiłem się wyżyć oczywiście nie obyło się bez krwi w walce LANCER vs Deo :)
poniżej wrzucam małą foto relację z dzisiejszej wojny

zawszę jest tak, że coś musi być kosztem czegoś ofiarą dziś były te o to elementy

jeszcze nie doprowadzona elektryka ale poczciwego kenwooda zastąpi LCD :)

Hugo - 09-12-2008, 17:59

Deo napisał/a:
postanowiłem zlikwidować wloty powietrza skierowane na twarz z deski rozdzielczej
Zrobiłeś głupstwo, bo to jedna z najfajniejszych rzeczy we wnętrzu tego auta.
A radio wygląda tam jakby za karę.

Anonymous - 09-12-2008, 22:56

Hugo napisał/a:
Deo napisał/a:
postanowiłem zlikwidować wloty powietrza skierowane na twarz z deski rozdzielczej
Zrobiłeś głupstwo, bo to jedna z najfajniejszych rzeczy we wnętrzu tego auta.
A radio wygląda tam jakby za karę.

mi tam to akurat na rękę bo nigdy nie używam ich gdyż nie lubię jak mi wieje suche ciepłe powietrze na twarz zaraz się duszę a chcę tam włożyć radyjko z dvd navi lcd 7" a na dole podświetlaną deskę przełączników a radio na górze będzie widoczne i mi się tak podoba a to najważniejsze :)

mkm - 21-03-2010, 18:35

Jako, że sporo czasu upłynęło, w dniu dzisiejszym go zamykam.