To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Podgrzewane lusterka Out II

didku - 03-03-2010, 10:09

A u mnie składają się pilotem po 3. naciśnięciu przycisku zamknij
jorzyk1976 - 03-03-2010, 14:22

witam a jak sie przepali bezpiecznik to pali sie jakas kontrolka
Adamlock - 03-05-2011, 22:06
Temat postu: Re: Podgrzewane lusterka Out II
kyru napisał/a:
cześc,
chcę sobie sprawic ( taki prezent na mikołaja :) ) podgrzewane wkłady lusterek do mojego Outlandera - http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=476234263
i tu moja prosba do podzielenia sie informacjami z Waszej strony czy ktoś to może przerabiał, jak to podłączyc, moze jakieś schematy, podpowiedzi, itp. - pomóżcie jak możecie :)

pozdrawiam

Odświeżam ten temat. Przegladałem service manual i jest tam napisane, że jest to opcja do uruchomienia przez odpowiednie kodowanie (zapewne tylko poprzez MUT III, czyli serwis). Wynika z tego że lusterka sa juz przygotowane do tej opcji - czy ktoś z Was juz je rozbierał? Czy na wkładach jest mata podgrzewająca?

Pozdrawiam

Student - 04-05-2011, 07:58

Na wkładach pewnie nie ma ale są pewnie kable, więc jak kupisz szkła z matami , podłączysz kable do maty to po włączeniu ogrzewania szyby będą także grzały lusterka.
Wkład do lusterka ok. 40zł.

Adamlock - 04-05-2011, 12:23

Student napisał/a:
Na wkładach pewnie nie ma ale są pewnie kable, więc jak kupisz szkła z matami , podłączysz kable do maty to po włączeniu ogrzewania szyby będą także grzały lusterka.
Wkład do lusterka ok. 40zł.

Jeśłi jest to tylko funkcją która włącza się za pośrednictwem komputera to lusterka powinny byc gotowe do jej uruchomienia, czyli razem z matą/elementem grzejnym.
Tak mi sie wydaje, dlatego warto aby ktos to potwierdzil kto rozbierał lusterka w aucie bez tej opcji.

Podobnie ma się chyba temat z domykaniem szyb na pilota....

Pozdrawiam

Student - 04-05-2011, 12:56

Ale opcja USA nie musi mieć mat grzejnych :lol:
więc nie tylko komputer.

Adamlock - 04-05-2011, 14:07

Student napisał/a:
Ale opcja USA nie musi mieć mat grzejnych

Dlatego zanim sam rozbiorę poczekam może ktos sie juz z tym bawił, jeśli nie to dam znac jak temat wygląda u mnie.

Pozdrawiam :)