To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - CoJ0t

Rafal_Szczecin - 29-11-2008, 13:23

ale niby skad ona mialaby mi odpasc ??
bo ja mowie o poszpachlowaniu dokladki ,ktora jest z laminatu, i co maja do tego ludzie ktorzy spawaja plastik ?? :D

pawela - 29-11-2008, 13:38

w GTi odpadała płatami, też jestem na to wyczulony :D
Rafal_Szczecin - 29-11-2008, 13:43

ale ze zderzaka ?? :)
panowie zobaczcie ze na zderzaku nie ma ani grama szpachli, na dokladce to co innego bo niby jak inaczej ma sie to wszystko ladnie pozakanczac ??

londolut - 29-11-2008, 13:45

Rafal_Szczecin napisał/a:
ja mowie o poszpachlowaniu dokladki
Ja też. Zahaczysz jakiś krawężnik, lub coś innego, zderzak dostanie naprężeń i szpachel popęka lub odpadnie całkiem. Dokładka jest z laminatu czy plastiku? Nieważne, jeśli plastik to daj do pospawania a jeśli z laminatu to matą i żywicą te miejsca, w które miała trafić szpachla.
Rafal_Szczecin - 29-11-2008, 13:48

z laminatu .
dokladka zostala wzmocniona mata i zywica (jest tak mocna , ze nie mozna jej oderwac , uzywajac przy tym naprawde calej sily jaka sie ma ;) ) , na to naszla szpachla. naprawde wiem co robie ( czlowiek ktory mi to robi wie :D ) don't panic :D

Anonymous - 29-11-2008, 13:57

nie ma opcji nie użycia szpachlówki wykańczającej :P

londolut napisał/a:
jeśli z laminatu to matą i żywicą te miejsca

tylko że później to też trzeba jakoś wygładzić i przygotować pod lakier a więc delikatna warstwa szpachli dochodzi ok 1mm ale inaczej sie nie da!

pawela - 29-11-2008, 14:14

ale ze zderzaka ?? :)

błotników, drzwi, pasa tylnego, progów, dachu, podłogi, wszystkiego co po dywanikami... :evil:

Rafal_Szczecin - 29-11-2008, 14:23

pawela napisał/a:
błotników, drzwi, pasa tylnego, progów, dachu, podłogi, wszystkiego co po dywanikami...

ale to w GTi . w CoJOcie nie ma nawet takiej opcji by cos takiego sie dzialo ;)

londolut - 29-11-2008, 14:30

pawela napisał/a:
błotników, drzwi, pasa tylnego, progów, dachu, podłogi, wszystkiego co po dywanikami... :evil:
Widziałem na filmikach :lol:
Anonymous - 29-11-2008, 15:08

pawela napisał/a:

dużo zależy od sposobu przygotowania podłoża, a następnie zabezpieczenia szpachli żeby nie ciągnęła wody, czyli możliwe najszybsze pomalowanie podkładem a później bazą i klarem (podkład też ciągnie wode....) nie mówie że tak było ale może po prostu w gitiii ktoś o to nie zadbał... ;/

Matejko - 29-11-2008, 17:04

a tam, zahaczy o kraweznik i tak popeka i tak obojetnie czy polaczy czy nie
Anonymous - 29-11-2008, 17:06

Zycze powodzenia w dalszych zmaganiach z Misiem, pamietajcie, nie stawiajcie butelek z piwem na dachu, bo 2 kleksy juz macie. Szkoda by bylo robic nastepnych. ;p Niech sie maluje i dawaj foty jak bedzie gotowy!
rosomak1983 - 29-11-2008, 18:20

Ja bym użył żywicy z mata z takiego zestawu reperacyjnego. Potem papier ścierny... kolejno mniejsze ziarna az do ok 1000. Idealnej gładzi nie bedzie ale podkład to wyrówna i nic nie bedzie widac... Ale jak zrobicie dobrze szpachla tez bedzie. Zywica jednak jest pewniejsza. A jak bedzie malutka nierównosc to nikt tego nie zauwazy GWARANTUJE!!! (za to jak odpadnie szpachla to trzeba bedzie jeszcze raz malowac... Rozważcie to... Tak czy inaczej zycze powodzenia. :wink:
Rafal_Szczecin - 29-11-2008, 18:28

a ja mam uzyta zywice a potem szpachel wykanczajacy . i sorry ale tu nie ma miejsca na mala nierownosc bo jest to robione pod siebie a nie gdzies dalej.
wpadlem na pomysl z letnimi aluskami,ale co z niego wyjdzie zobaczymy jak sie ociepli

londolut - 30-11-2008, 00:42

wpadlem na pomysl z letnimi aluskami,ale co z niego wyjdzie zobaczymy jak sie ociepli
Nie psuj ich :P