Nasze Miśki - CoJ0t
Rafal_Szczecin - 29-11-2008, 13:23
ale niby skad ona mialaby mi odpasc ??
bo ja mowie o poszpachlowaniu dokladki ,ktora jest z laminatu, i co maja do tego ludzie ktorzy spawaja plastik ??
pawela - 29-11-2008, 13:38
w GTi odpadała płatami, też jestem na to wyczulony
Rafal_Szczecin - 29-11-2008, 13:43
ale ze zderzaka ??
panowie zobaczcie ze na zderzaku nie ma ani grama szpachli, na dokladce to co innego bo niby jak inaczej ma sie to wszystko ladnie pozakanczac ??
londolut - 29-11-2008, 13:45
Rafal_Szczecin napisał/a: | ja mowie o poszpachlowaniu dokladki | Ja też. Zahaczysz jakiś krawężnik, lub coś innego, zderzak dostanie naprężeń i szpachel popęka lub odpadnie całkiem. Dokładka jest z laminatu czy plastiku? Nieważne, jeśli plastik to daj do pospawania a jeśli z laminatu to matą i żywicą te miejsca, w które miała trafić szpachla.
Rafal_Szczecin - 29-11-2008, 13:48
z laminatu .
dokladka zostala wzmocniona mata i zywica (jest tak mocna , ze nie mozna jej oderwac , uzywajac przy tym naprawde calej sily jaka sie ma ) , na to naszla szpachla. naprawde wiem co robie ( czlowiek ktory mi to robi wie ) don't panic
Anonymous - 29-11-2008, 13:57
nie ma opcji nie użycia szpachlówki wykańczającej
londolut napisał/a: | jeśli z laminatu to matą i żywicą te miejsca |
tylko że później to też trzeba jakoś wygładzić i przygotować pod lakier a więc delikatna warstwa szpachli dochodzi ok 1mm ale inaczej sie nie da!
pawela - 29-11-2008, 14:14
Rafal_Szczecin napisał/a: | ale ze zderzaka ??
|
błotników, drzwi, pasa tylnego, progów, dachu, podłogi, wszystkiego co po dywanikami...
Rafal_Szczecin - 29-11-2008, 14:23
pawela napisał/a: | błotników, drzwi, pasa tylnego, progów, dachu, podłogi, wszystkiego co po dywanikami... |
ale to w GTi . w CoJOcie nie ma nawet takiej opcji by cos takiego sie dzialo
londolut - 29-11-2008, 14:30
pawela napisał/a: | błotników, drzwi, pasa tylnego, progów, dachu, podłogi, wszystkiego co po dywanikami... | Widziałem na filmikach
Anonymous - 29-11-2008, 15:08
pawela napisał/a: | błotników, drzwi, pasa tylnego, progów, dachu, podłogi, wszystkiego co po dywanikami... |
dużo zależy od sposobu przygotowania podłoża, a następnie zabezpieczenia szpachli żeby nie ciągnęła wody, czyli możliwe najszybsze pomalowanie podkładem a później bazą i klarem (podkład też ciągnie wode....) nie mówie że tak było ale może po prostu w gitiii ktoś o to nie zadbał... ;/
Matejko - 29-11-2008, 17:04
a tam, zahaczy o kraweznik i tak popeka i tak obojetnie czy polaczy czy nie
Anonymous - 29-11-2008, 17:06
Zycze powodzenia w dalszych zmaganiach z Misiem, pamietajcie, nie stawiajcie butelek z piwem na dachu, bo 2 kleksy juz macie. Szkoda by bylo robic nastepnych. ;p Niech sie maluje i dawaj foty jak bedzie gotowy!
rosomak1983 - 29-11-2008, 18:20
Ja bym użył żywicy z mata z takiego zestawu reperacyjnego. Potem papier ścierny... kolejno mniejsze ziarna az do ok 1000. Idealnej gładzi nie bedzie ale podkład to wyrówna i nic nie bedzie widac... Ale jak zrobicie dobrze szpachla tez bedzie. Zywica jednak jest pewniejsza. A jak bedzie malutka nierównosc to nikt tego nie zauwazy GWARANTUJE!!! (za to jak odpadnie szpachla to trzeba bedzie jeszcze raz malowac... Rozważcie to... Tak czy inaczej zycze powodzenia.
Rafal_Szczecin - 29-11-2008, 18:28
a ja mam uzyta zywice a potem szpachel wykanczajacy . i sorry ale tu nie ma miejsca na mala nierownosc bo jest to robione pod siebie a nie gdzies dalej.
wpadlem na pomysl z letnimi aluskami,ale co z niego wyjdzie zobaczymy jak sie ociepli
londolut - 30-11-2008, 00:42
Rafal_Szczecin napisał/a: | wpadlem na pomysl z letnimi aluskami,ale co z niego wyjdzie zobaczymy jak sie ociepli | Nie psuj ich
|
|
|