Off Topic - Wkrętarka akumulatorowa
Marcino - 03-05-2009, 19:26
Piotras
O tym Graphite mówiłeś???
Wyglada ok, ten Ferm tez całkem dobrze jak na tą cenę Jak byłem w Castorami to jedna NoName miała energie uderzenia coś koło 6-7J -koszt 180zł reszta firmówek 2-3J.
Te co podajecie to moc uderzenia mają konkretna, średnice wiercenia również.
Musze troszeczkę to wszystko porównać i pozaglądać tu i tam do sklepów.
Trik - 03-05-2009, 21:19
Witam.
Od roku oblatuję Makitę 8270D dostałem ją z pudełkiem tak jak w tym linku:
http://www.okazje.info.pl...8270d/ceny.html
Bardzo fajna maszynka. Akumulator trwały
Wiertarka z udarem i wkrętarka. Do prac przy domu bardzo sie nadaje. Mam jeszcze wiertarkę z udarem Makity na przewodzie, kupioną na budowę domu 7 lat temu za ok 400PLN. Modelu nie pamiętam, ale co sprzęt to rewelka. 4 panów na budowie nią ganiało, potem ze szwagrem skręciliśmy tą maszynką ogrodzenie (drewniane deszczki co 12 cm obustronnie na stalowej ramie ok 90mb) i żadnych problemów. Polecam
Krzyzak - 04-05-2009, 07:49
Marcino, kupilem rok temu Makite (a jakze ) - mlotowiertarka z workiem na kurz i rura do ssania - szczerze polecam
do amatorskiego wykonczenia domu wystarcza w zupelnosci
cos takiego mam:
http://www.makita.sklep.p...rtel-p-346.html
Student - 04-05-2009, 08:20
Jeżeli ktoś ma spory budżet ok. 1000zł, to polecam młotowiertarki Metabo.
Co prawda moje opinia jest sprzed 10 lat ale swego czasu pracowałem z taką wiertarką która w ciągu 2 godz. robiła 1500 otworów w betonie i cegle, żadna Hilti nie dawała rady przy takim natężeniu pracy.
Co prawda po roku czasu wiertarki szły do kapitalnego remontu ale były najlepsze jakie miałem w ręku.
Wtedy cena naszego modelu była ok. 1700zł. (remont sprzęgła 600-700zł.)
Wiertarka robiła także otwory w betonie 60-80cm, i szła jak w masełko
W użytku domowym na całe życie.
pamar - 04-05-2009, 08:25
Marcino napisał/a: | Mam zamiar używać go na swoje budowie |
DH45MR Hitachi, tym cudem dom można "wykończyć" w parę sekund (15J)
Cezar - 31-08-2009, 16:56
Odgrzeje kotleta
Moze to nie to o co pytal gregorbu, ale temat troche podobny.
Czy taki BOSCH wystarczy do robot przydomowych. Ojciec mial podobnego boscha, ale zniknal po wlamie do garazu, wiec postanowilem kupic mu kolejnego. Cena sie nie sugerujcie, promocja w OBI to 299zl - wiec kusi
Chyba warto kupic?
|
|
|