Forum ogólne - Motostat.pl
krzychu - 05-02-2009, 11:00
Ale jeszcze tam można mieć kilka samochodów więc może po prostu pole gdzie się wpisze linka do obrazka?
Krzychu
Hubeeert - 05-02-2009, 15:09
krzychu napisał/a: | Ale jeszcze tam można mieć kilka samochodów |
To trzeba będzie się zdecydować na jeden - nie mam zamiaru umożliwiac wstawiania dowolnej ilosci obrazkow. krzychu napisał/a: | może po prostu pole gdzie się wpisze linka do obrazka? | to nie dziala w ten sposób.
Kris1980_147 - 05-02-2009, 21:16
Ja od początku używam Excel-a, sam go sobie stworzyłem i wylicza mi wszystko co chce
lipa40 - 05-02-2009, 21:31
Kris1980_147 napisał/a: | wylicza mi wszystko co chce | a przypominajkę też masz
Kris1980_147 - 06-02-2009, 20:59
Przypominajkę czego ... ???
Grześku - 06-02-2009, 22:15
Kris1980_147 napisał/a: | Przypominajkę czego ... ??? |
przeglądów, zmiany oleju, etc.
Kris1980_147 - 07-02-2009, 11:09
A to mam w osobnym arkuszu zrobione.
Zawsze spisuję sobie co wymieniam, kiedy, przy jakim stanie licznika, gdzie kupione i za ile.
Ewentualnie jeszcze jakieś "Inne" uwagi czy informacje.
Na podstawie tego wiem co i kiedy mam znowu wymienić.
jaca71 - 07-02-2009, 11:48
Kris1980_147 napisał/a: | A to mam w osobnym arkuszu zrobione.
Zawsze spisuję sobie co wymieniam, kiedy, przy jakim stanie licznika, gdzie kupione i za ile.
Ewentualnie jeszcze jakieś "Inne" uwagi czy informacje.
Na podstawie tego wiem co i kiedy mam znowu wymienić. |
Brawo, brawo.
Słyszałem że są tacy ludzie, ale jeszcze ich nie spotkałem...
krzychu - 07-02-2009, 18:25
Człowiek ma zawsze takie zapędy zapisze sobie ważne daty urodzin, imienin, wymiany oleju, przeglądu technicznego auta. A wychodzi jak zawsze zaprasza nas ktoś na impreze i potem się pytamy z jakiej okazji albo policjant nas oświeca że w sumie to tydzien temu skończył się przegląd techniczny. Tak że jestem pełen podziwu. Chodź ostatnio kalendarze w nokii są coraz bardziej user friendly szczególnie te modele z aktywnym trybem gotowości.
Krzychu
Kris1980_147 - 07-02-2009, 20:38
jaca71 napisał/a: |
Brawo, brawo.
Słyszałem że są tacy ludzie, ale jeszcze ich nie spotkałem... |
Spoko, może będzie okazja na jakimś zlocie
Wkońcu Katowice i Kraków nie dzieli duża odległość.
wizard - 09-02-2009, 10:42
Funkcjonalność Exela faktycznie jest ogromna i można praktycznie wszystko ustawić jak na Motostat.pl, problem zaczyna się gdy ktoś chce mieć dostęp do swoich danych z każdego miejsca na świecie i na każdym komputerku, nie koniecznie z zainstalowanym Exelem, nie trzeba się martwić o jakiegoś wrednego wirusa który zniszczy naszą skrzętnie budowana bazę danych i skrypt wyliczający, nie trzeba się martwić o backup danych by przypadkiem (żona, siostra, wredny koleś) nie skasował wszystkich wyliczeń , no i oczywiście potężny Exel nie pokaże innych aut, by porównać czy oby na pewno wszystko jest w porządku z własnym cudem.
sruba - 09-02-2009, 21:29
wizard, a ja mam pytanie dotyczące kosztów paliwa - z racji tego, że użytkuje m.in także pojazd służbowy, chciałbym móc w jego przypadku wprowadzać wartość zatankowanego paliwa "0", niestety program na to nie pozwala...
kartę mam na 150 litrów PB95 miesięcznie, a po przekroczeniu tej wartości tankuję za swoje, więc chciałbym mieć takie rozgraniczenie - służbowe "darmowe" - własne...
da się coś zmienić ?
wizard - 10-02-2009, 21:07
sruba napisał/a: | wizard, a ja mam pytanie dotyczące kosztów paliwa - z racji tego, że użytkuje m.in także pojazd służbowy, chciałbym móc w jego przypadku wprowadzać wartość zatankowanego paliwa "0", niestety program na to nie pozwala...
kartę mam na 150 litrów PB95 miesięcznie, a po przekroczeniu tej wartości tankuję za swoje, więc chciałbym mieć takie rozgraniczenie - służbowe "darmowe" - własne...
da się coś zmienić ? |
Sądzę że jest możliwe by wprowadzić taka opcję, wpisałem w zakres projektu takie zadanie wiec jest to kwestia czasu, lecz będzie trzeba chwile na to poczekać gdyż pracujemy nad innymi opcjami w serwisie które niebawem się pokarzą.
Anonymous - 15-02-2009, 22:49
wizard dodałem przed chwilą trzecie tankowanie i nadal nie pokazuje mi się średnie spalanie paliwa dlaczego???
JCH - 16-02-2009, 09:10
Dzidas napisał/a: | wizard dodałem przed chwilą trzecie tankowanie i nadal nie pokazuje mi się średnie spalanie paliwa dlaczego??? | Może dlatego, że nie zatankowałeś do pełna.
|
|
|