[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Instalacja xenonów - Lancer CYxA
apikus - 16-01-2009, 15:17
ElemenT napisał/a: | autopoziomowanie chyba działa na takiej samej zasadzie ? tylko ze robi się automatycznie |
niestety nie, autopoziomowanie poziomuje reflektory w czasie rzeczywistym, zgodnie ze zmieniającymi sie warunkami jazdy. Nie tylko podczas zapalenia świateł.
Anonymous - 16-01-2009, 17:05
Juz nie mam kasy na klosze , to rząd kolo 4 tys złotych wole wydac na paliwko
sla - 16-01-2009, 17:22
kila napisał/a: |
Juz nie mam kasy na klosze |
To prowadzisz strasznie hulaszczy tryb życia bo wczoraj pisałeś że masz
W taki razie nie rób nic tak będzie najlepiej dla wszystkich
Anonymous - 16-01-2009, 18:10
arturro napisał/a: | Ali-En napisał/a: | Nie ma takiej mozliwosci. Czynnik ten nie mial wplywu na kolizje i conajwyzej moze dostac mandat od policji, nikt go nie posadzi o wspolwine. Moze niech Ci ktorzy nie maja pojecia o likwidacji szkod komunikacyjnych lepiej sie nie wypowiadaja na ten temat i uzywaja innych argumentow. |
na forum audi jest przypadek gdzie kolesiowi wyjechal gosc z bocznej uliczki i doszlo do stluczki, koles ktory nie ustapil pierwszenstwa powiedzial policji ze ten go oslepil i nie mogl ocenic odleglosci, policja sprawdzila swiatla i okazalo sie ze ten co mial pierwszenstwo mial hidy i dostal wspolwine tak jak pisze wichura.
przypadek opisuje wlasnie ten koles ktory mial hidy.
co do ubezpieczenia to firma ubezpieczeniowa moze tobie odmowic odszkodowania jesli jezdzisz na letnich oponach zima lub z oblodzonymi szybami wiec jesli dojdzie do powaznego wypadku, policja stwierdzi ze kierowca mial niedopuszczoe do ruchu swiatla zaloze sie ze beda problemy z wyplata odszkodowania.
Ubezpieczalnie po to sa zeby jak najmniej wyplacic i zrobic jak najwiecej problemow przy wyplacie dlatego takie hidy to dla nich kolejny argument (mam nadzieje). | Podajesz ekstremalne przyklady. Akurat pracowalem w likwidacji szkod i wiem jak to wyglada. Moga Ci odmowic wyplaty odszkodowania za opony jezeli jest to szkoda z AC i w warunkach bylo napisane ze wymagana jest jazda na zimowkach. W naszym prawie nie ma takiego obowiazku i w szkodzie z OC sprawcy nie ma takiej mozliwosci. Przypadek z hidami ktory podales fakt moze sie przytrafic, tyle ze jest to totalna skrajnosc. Jak podalem w poprzednim poscie, jezeli same swiatla nie mialy wplywu na sama kolizje (czyli najechanie od tylu itd itp) to nie maja podstaw aby odmowic odszkodowania ani okreslenia wspolwiny. Dla przykladu podam kolizje: gosc jechal ciezarowym o DMC powyzej 3,5t a nie mial takich uprawnien, wjechal w niego gosc w tyl. Odszkodowanie zostalo oczywiscie wyplacone z OC sprawcy a poszkodowany dostal mandat za jazde pojazdem bez uprawnien.
Anonymous - 16-01-2009, 18:12
ElemenT napisał/a: | nie wiem, kumpel w mazdzie 3 ma hidy w soczewce i idealnie odcinają światła, przechodzi przeglądy państwowe i nikogo nie oślepia
jeśli wsadzi kogoś na tył to obniża poziom świateł za pomocą pokrętła (które jest teraz w każdym aucie) i światła świecą niżej
autopoziomowanie chyba działa na takiej samej zasadzie ? tylko ze robi się automatycznie |
a co na to mijani kierowcy?
ElemenT - 16-01-2009, 19:04
właśnie pytałem kumpla
mówi, że nikt mu długimi nie walił do tej pory a jeździ od pół roku, czyli nie oślepia
Anonymous - 16-01-2009, 21:09
wlasnie o tym mowie ! po co robic widły z igły
Anonymous - 17-01-2009, 11:54
"widły z igły"!
Jedną z najgorszych rzeczy na naszych drogach są oślepiający kierowcy - wąsko, dziury,brak pobocza a do tego bezmyślni "ulepszacze".
Nie wszyscy wyznają zasadę oko za oko, ale skoro to jest jedyny sposób to może się do niego przekonam!
cns80 - 17-01-2009, 12:14
m4t3us2 napisał/a: | Jedną z najgorszych rzeczy na naszych drogach są oślepiający kierowcy - wąsko, dziury,brak pobocza a do tego bezmyślni "ulepszacze". | Pozwolisz że będzie to moje motto ?
Anonymous - 17-01-2009, 14:26
mnie nikt nie przekona ze dobrze załozone hidy oslepiają... bo widzialem duzo hidów zalozonych do przeroznych aut, i 70% nich oslepia. .. ale bez przesady ze wszyscy.
piomic - 17-01-2009, 19:16
...a pozostali mają niżej ustawione i nie oślepiają, wiemy.
...ale o ile niżej?
...tyle wystarczy?
...czy tyle?
A może na wybojach podskoczy i oślepi...
...to jeszcze niżej...
...aż będą tak nisko ustawione, że bardzo jasno oświetlą drogę tuż przed samochodem.
I nic więcej.
Anonymous - 17-01-2009, 19:32
zobaczcie rzeczywiscie strasznie oslepia jezuz strach sie bac nie przesadzajcie
patrzcie na filmik z hidow do lancerka
http://www.youtube.com/watch?v=NC_PgauiubM
Anonymous - 18-01-2009, 12:46
cns80 napisał/a: | m4t3us2 napisał/a: | Jedną z najgorszych rzeczy na naszych drogach są oślepiający kierowcy - wąsko, dziury,brak pobocza a do tego bezmyślni "ulepszacze". | Pozwolisz że będzie to moje motto ? |
oczywiście
jaca71 - 28-01-2009, 01:19
kila napisał/a: | mnie nikt nie przekona ze dobrze załozone hidy oslepiają... bo widzialem duzo hidów zalozonych do przeroznych aut, i 70% nich oslepia. .. ale bez przesady ze wszyscy. |
A czy ten artykuł Cie przekona?
http://its.home.pl/nsite/?page=dbnews&id=132
Tylko przeczytaj do końca o ksenonach w oprawkach na żarówki H...
Anonymous - 28-01-2009, 08:34
Mnie nie oslepieja xeny wszystkie zalozone przez ludzi, analizatory oswietlenia bez przesady, dla mnei jak nie oslepia to git, weź pod uwage analzaitory spalin ? kazde auto starsze nie ma akatalziatora albo ma zepsuty i co tez tak bedziesz dbal o ochtrone srodowiska ? jak o swoj zwzrok ?
|
|
|