To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQ & How to? - Jakie narzędzia lub przedmioty macie zawsze przy sobie ?

Tomek - 26-02-2014, 14:31

przy sobie:
- przynajmniej jeden telefon
- karta płatnicza, czasami trochę gotówki

w aucie:
- scyzoryk wielofunkcyjny
- narzędzie wielofunkcyjne (w formie kombinerek)
- mikro-zestaw śrubokrętów i klucz nasadowych
- to co oczywiste (gaśnica, trójkąt)
- parasol
- okulary przeciwsłoneczne
- w zimie mam mały kocyk (bo mi zimno jak wsiadam do auta) :mrgreen: i rękawiczki
- no i w zimie takie bzdury jak skrobaczka, miotełka, odmrażacz

mjsystem - 26-02-2014, 14:41

tomek84 napisał/a:
w zimie mam mały kocyk (bo mi zimno jak wsiadam do auta) i rękawiczki

Na czy pod nabiał?

Tomek - 26-02-2014, 14:49

mjsystem napisał/a:

Na czy pod nabiał?

NA

POD mam matę grzewczą

hendik11 - 01-09-2014, 09:29

U mnie w aucie zawsze są akcesoria typu scyzoryk uniwersalny, śrubokręt, młotek (zawsze się mogą przydać). Wiadomo telefon też mam zawsze przy sobie.
MmzTattoo - 31-03-2015, 23:53

Przy sobie:
-telefon
-zapalnia zippo
-nóż ratunkowy elf monkey skull tanto (kiedyś zdążyło mi się wyciągać kobietę z palącego się samochodu i po potrzaskaniu rąk przy tłuczeniu szyby kamieniem wiem że naprawdę warto mieć go przy sobie. A i przybywa argumentów w dyskusji)

W samochodzie:
-lewarek
-klucz do kół
-skrzynka z narzędziami (klucze nasadowe, płaskie, śrubokręty, izolacja, bezpieczniki, klej, i "ruski klucz" czyt. Przecinak i młotek)
-gaśnica
-trójkąt
-apteczka
-jakaś ścierka
-rękawiczki
-żarówki
-kable rozruchowe
W poprzednim aucie był pas do holowania nawet raz się przydał jak wyciągałem z zaspy panów w srebrno-niebieskim aucie z takimi światłami na dachu :lol:
Ale eclipse nawet nie ma miejsca żeby go podpiąć
I sporo różnych rzeczy majta się po misiu

voisine - 01-04-2015, 12:22

ZAWSZE młotek. Przydaje się przy upartych zaciskach hamulca ręcznego ;P i zresztą nie tylko.
Skrzynka z narzędziami - klucze, śrubokręty, taśma izolacyjna, nóż introl., WD40, klucze do kół, lewarek, żarówki. Taśma, którą można przykleić wypadający kierunkowskaz po przemiłym spotkaniu z gapowiczem na parkingu.
Poza tym wiadomo: gaśnica, trójkąt, apteczka z kocem i ustnikami i rękawiczkami, latarka, chusteczki dzieciowe, szmatki wszelkiej maści, płyn hamulcowy, olej, odmrażacz do szyb, skrobaczki (3 szt.żeby każdy miał co robić), miotełka. Parasolka, torby na zakupy,
A no i mapy i książkę serwisową ;P
I kilka kaset (ktoś pamięta do czego to? :lol: ) jakby mi się radio znudziło.

lordzul - 02-04-2015, 12:38

Ja tam nigdy nie wiem co mam ;] W sumie to musze sobie kupic fajna torbe na rzepy i przypinana do siedzenia od tylu (taka do bagażnika) używacie czegoś takiego? coś możecie polecić ? :D
Batmanikus - 04-04-2015, 08:48

Mam taką torbę na rzepy - do 2 miesięcy jeszcze nie odpakowana. Wożę podstawowe elementy tylu gaśnica, żarówki, zapasowe koło, elektryczną pomknę (już raz od zera musiałem pompować koło przymocowane do samochodu - dała radę :) )
Mam jakąś podróbkę multitoola, nóż z prętem magnezowym (zestaw)

Tyle w Carismie. Jako, że mam trzy samochody zawsze do aktualnie używanego wrzucam (docelowo będzie w każdym) plecak ucieczkowy. Na razie mam w nim koc, malutką kuchenkę na paliwo stałe, wodę, jedzenie hermetycznie zapakowane, gwizdek, małą siekierę (Fiskars X5), latarki, apteczka, węgiel (tabletki), linki, itp. Czyli zestaw aby w razie klęski przetrwać około 72 godziny. Już raz z dwa lata temu podczas tej ostrej zimy zdarzyło mi się spędzić noc w samochodzie (ciężarówki zablokowały drogę). Od tej pory jestem zawsze przygotowany. A i jak przyjdą bracia rosjanie to będę przygotowany by przygotować się na ich wizytę :butthead: :finga:

wojmi1 - 28-07-2015, 11:49

a ja mam prawie wszystko dwa młotki 3 morsy ściagacze do kół pasowych, gałek itd a brakuje mi zazwyczaj śróbokrętów :P
Anonymous - 05-08-2015, 11:20

Maczetę i duże worki na śmieci.. to zawsze... poza tym zestaw do kół i linkę holowniczą