To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - j-rules - CB4A czyli miłosc od pierwszego wejrzenia

rosomak1983 - 25-10-2009, 16:14

j-rules, wyminiłbym ta gałke zmiany biegow... :wink:
j-rules - 25-10-2009, 18:15

Rosomak, na jaka? Nie jestem fanem zmieniania kierownicy i gałek, czy nakladek na pedki ale jesli masz cos konkretnego na mysli (cos eleganckiego) to podrzuc ;)
rosomak1983 - 26-10-2009, 14:42

Powiem tak albo na orginał (twoja wyglada na rodem z Volkswagena) albo np na taka...
http://www.allegro.pl/ite...kora_jacky.html
Mam taka i jest bardzo dobrej jakosci, pasuje do wnetrza. Pogrzebiesz w moim temacie to znajdziesz fotki :D :D :D

j-rules - 28-10-2009, 22:22

szczerze mowiąc, nie zwracalem na to uwagi ale faktycznia ta moja wajcha jest inna niz powinna byc.
Taka skórzana mi sie podoba i raczej tylko taka wchodzi w gre (nic innego np z elementami chromowanymi nie bedzie pasowac)

j-rules - 22-12-2009, 22:37

no i nie ustrzegłem sie pecha i błedu... wciagnelo mnie pod samym domem w zaspe, stracilem kontrole, i pyk... w slupek. Szkody moze i niewielkie, pekniety zderzak, rozbity przeciwmglowy, ogolnie male pokrzywienia... ale zal :(
Wkleje fotki jak zejdzie ze mnie zlosc

mkm - 22-12-2009, 22:39

j-rules, zawsze zal, ale zawsze trzeba tez dziekowac, ze tylko tyle sie stalo.
j-rules - 23-12-2009, 16:33

a oto i ziaziu :

No i teraz hydrozagadka - czy lepiej od razu kupic zderzak z miejscem na halogeny (jest na allegro w moim kolorze za 160 z wysylka) i potem piescic sie z ta zaslepka/obudowa/ramka halogenu czy kupic calosc (zderzak z halogenami) gotowa tylko w innym kolorze (jest na allegro z mojego miasta cena 340 - ale moze starguje? +lakierowanko)
Doradzcie..

PS Zle mi z tym na sercu, po 4 latach bez absolutnie zadnej kolizji w przeroznych autach (no, nie liczac lusterka w transicie) i teraz ucierpial moj wlasny misiek :(

Hugo - 23-12-2009, 16:38

j-rules zależy jak z kasą stoisz. Z takimi uszkodzeniami to wolałbym nawet do wiosny pojeździć i przez ten zcas odłożyć na zderzaczek z halogenami.
rosomak1983 - 23-12-2009, 21:08

j-rules, kurde tak jak Ci pisałem zdobycie tych oslon na halogeny plastikowych to trudne zadanie. Ja szukałem jednego i po poł roku kupiłem za 50zł... Jesli chcesz koniecznie te zaslepki (ja bym chciał koniecznie) to kup ten z halogenami... Albo zderzak z EVO III :twisted: :wink: . Pomysłem byłoby zrobienie odlewu z laminatu, w koncu to bardzo deficytowy towar. PS jak bedziesz zmieniał zderzak łykam spryskiwacze reflektorów jak dasz w dobrej cenie :D :D :D
idas - 23-12-2009, 21:20

Przecież spryskiwacze reflektorów to kompletnie niepotrzebna rzecz:P jeśli idą w parze z wycieraczkami to mają szanse coś zdziałać, ale same to nic nie dają... Przynajmniej nie w naszej toyocie avensis:) Ale rozumiem Rosomak, że chcesz maksymalny full wypas, więc na Twoim miejscu poszukałbym jednak klimy:) A co do Twojego uszkodzenia j-rules to nie ma tragedii, chociaż reflektor wydaje się trochę przekrzywiony, lampa Ci nie świeci za bardzo na pobocze teraz? Poza tym chyba 70 procent lancerów jakie są sprzedawane mają albo jedną, albo dwie te osłony przeciwmgielnych, więc faktycznie chyba jest problem z ich dostaniem. Uszy do góry! 8)
j-rules - 24-12-2009, 02:00

heh, dzieki za wsparcie. Faktycznie dorwac te ramki to jest jakis kosmos, nawet jak se niby kompletne zderzaki to z powyłamywanymi zaslepkami. Dzieki rosomak, ale jakos evo III mi nie podchodzi. Chce go takim jak kupilem..
Faktycznie, swiatla sie troche przekrzywily - zlamane plastikwoe zaczepy ;/ nie wem co z tym fantem zrobic.. Styczen bedzie pod znakiem splukania sie na miski, no ale ja to uczynilem i ja go musze doprowadzic do stanu sprzed zdarzenia i nie ma dyskusji.
Przycisne goscia co oferuje drogo ten zderzak... Jakos nie wydaje mi sie zeby mu mial zejsc ten zderzak kompletny w szybkim tempie. Moze uda sie cos wytargowac.
A z reflektorem i kierunkiem to nie wiem co bedzie - ale chocbym mial przez miesiac o suchym chlebie i wodzie to misiek wroci do swojej swietnej kondycji, nie ma bata

Wesolych koledzy :) Ciesze sie, ze was mam i jest to forum

rosomak1983 - 24-12-2009, 11:18

j-rules, wyciagnij reflektor i kierunek sklej zaczepy i bedzie git
j-rules - 24-12-2009, 13:55

Cytat:
j-rules, wyciagnij reflektor i kierunek sklej zaczepy i bedzie git
Jak je posklejac? Z tych zaczepów na kierunku nic nie zostało ;/ chyba musze kupic nowy kierunek i reflektor
pawela - 24-12-2009, 14:00

Hugo napisał/a:
ależy jak z kasą stoisz. Z takimi uszkodzeniami to wolałbym nawet do wiosny pojeździć i przez ten zcas odłożyć na zderzaczek z halogenami.

jestem tego samego zdania, zwłaszcza, że zima to kwintesencja sezonu stłuczkowców...

j-rules - 25-12-2009, 16:30

Tylko czy potem uda sie dorwac taki zderzak ladny? Po za tym mialem w planach oddac autko do lakiernika (usuwanko rudej) w styczniu, przy okazji mozna by sie zajac tymi bliznami..
Po swietach ogarne budzet..
Wesolych :)