Nasze Miśki - Miśki KaWu
Rafal_Szczecin - 24-07-2009, 09:47
widze, ze zapoczatkowalem mikodo manie
Owczar - 24-07-2009, 09:52
Rafal_Szczecin, chyba tak Na podstawie Twojej opinii poelcam te tarcze Jakby coś bedzie na Ciebie
KaWu - 24-07-2009, 10:20
NO czas pokaże jak się sprawują.
Owczar, niestety ja fotki cykalem tylko telefonem i nie wyszły za dobrze. A ta fotka to jest podeslana od znajomego.
Rafal_Szczecin, też czytałem że sprawują sie u Ciebie dobrze i zachęciło mnie to spróbować. Stare już po rozgrzaniu miały bicie podczas hamowania - to przypadlość przedliftowych. Będzie porównanie do Mikody.
Rafal_Szczecin - 24-07-2009, 12:01
Owczar napisał/a: | _Szczecin, chyba tak Na podstawie Twojej opinii poelcam te tarcze Jakby coś bedzie na Ciebie |
KaWu napisał/a: | Rafal_Szczecin, też czytałem że sprawują sie u Ciebie dobrze i zachęciło mnie to spróbować. Stare już po rozgrzaniu miały bicie podczas hamowania - to przypadlość przedliftowych. Będzie porównanie do Mikody. |
chlopaki, ja mowie ( pisze ) jak jest, jestem strasznie zadowolony z mikody, i to w kazdym aucie w jakim ona jezdzila .tak wiec nic ,tylko polecam .
wazne jest tylko, zeby do tarczy byl dobry/twardy klocek hamulcowy a nie jakies najtansze scierwo . ja polecam zestaw MIKODA / ATE
Owczar - 24-07-2009, 12:06
Wiem Rafał, spoko jak u mnie nie dadzą rady to nie będę miał do niko pretensji
Zgadzam się, że lepszy bedzie twardy klocek i ATE jak najbardziej. Szybko się zużywa, ale tarcza nie dostaje tak w kość. Kupiłem kiedyś Kashiyamę. Ciche klocki, nie pyliły praktycznie wcale i ile km natrzaskały. Ale tarcze nie dały rady. Zdarzało się, że jak przyjechałem w nocy to tarcza świeciła się na czerwono...
Ostatecznie miała czarno fiolteowy nalot i była popękana w kilku miejscach, a to wszystko w lancerze
KaWu, jesteś naszym testerem jeśli chodzi o 256mm. Jak dotrzesz to daj im w kość
Rafal_Szczecin - 24-07-2009, 12:12
Owczar napisał/a: | KaWu, jesteś naszym testerem jeśli chodzi o 256mm |
dokladnie, Krzysiek jest testerem 256mm natomiast ja 276mm, ciekaw jestem jak bedzie sie miala sprawa z wichrowaniem tarczy, bo jak wiadomo, seryjne tarcze w galu z 256mm krzywily sie .
KaWu - 24-07-2009, 12:33
Ok na pewno je przetestuje, narazie są na dotarciu.
Co do klocków - mam jeszcze ich sporo i zostały TRW.
Jak będę wrzucał kiedyś i maja być twarde, to lepsze moim zdaniem będą Textary, są twardsze niż ATE.
Z doświadczenia sprawdziły się twarde klocki Textar na tarczach ATE. Na tym najlepiej mi się jeździło.
KaWu - 17-08-2009, 13:52
Odświeżam...
Galant machnął w ostatnim czasie trochę km i spisał się rewelacyjnie.
Nowe tarcze ham. także zdały egzamin.
Ale żeby nie było tak kolorowo-to przed wyjazdem na urlop (po 20 min pobycie na cmentarzu) zobaczyłem taki oto widok misia.
Był to parking gdzie dość często parkują także Tiry-i obstawiam, że jeden z nich zawinił.
Bo na osobówkę-dość wysoko są uszkodzenia.
mouseman - 17-08-2009, 17:40
Krzyś ty to masz pecha do tego lewego tyłu. Widze że w tym przypadku znacząco może pomóc pasta polerska koloryzująca.
KaWu - 18-08-2009, 09:43
mouseman, masz racje. Ta sama strona co w Lancerze.
Próbowałem pastą tempo-ale niestety sobie nie poradziła z tym.
mouseman - 18-08-2009, 09:47
To powalczymy na zlocie, mam troche tej chemii
KaWu - 23-09-2009, 11:09
No to odświeżam temat. Miśkowi stuknęło dziś właśnie u mnie równo 11000 km. Jako, że spisuje się dzilenie to ostatnio (05-09-2009, 196670km) dostal nową uszczelkę pokrywy zaworów wraz z nowymi gumkami na świece. Stare już puszczały olej na świece.
Do tego doszły świeczki NGK, które były jeszcze kupione do Lancera.
Jeszcze musze troszkę pojeździć i sprawdzić w trasie-ale widać że jak narazie spalanie na pewno z 0,5L spadło.
KaWu - 22-10-2009, 13:13
Wczoraj wymienilem oponki letnie na zimowe. Zakupilem tez 2 nowe zimowki Danlopa Sp Winter Sport 3D. Zobaczymy jak się będą sprawować.
mkm - 22-10-2009, 13:22
KaWu napisał/a: | Wczoraj wymienilem oponki letnie na zimowe. Zakupilem tez 2 nowe zimowki Danlopa Sp Winter Sport 3D. Zobaczymy jak się będą sprawować. |
Literowka czy chinski zamiennik? (zarcik)
KaWu mozesz wkleic fote oponki na kole? Sam musze w tym sezonie zmienic i juz dwoch wulkanizatorow polecalo mi wlasnie ta opone.
KaWu - 22-10-2009, 13:40
Literówka -Dunlop.
|
|
|