Nasze Miśki - Miśki KaWu 

Rafal_Szczecin - 24-07-2009, 08:47
  widze, ze zapoczatkowalem mikodo manie  
												 Owczar - 24-07-2009, 08:52
  Rafal_Szczecin, chyba tak    Na podstawie Twojej opinii poelcam te tarcze    Jakby coś bedzie na Ciebie  
												 KaWu - 24-07-2009, 09:20
  NO czas pokaże jak się sprawują.

Owczar,  niestety ja fotki cykalem tylko telefonem i nie wyszły za dobrze. A ta fotka to jest podeslana od znajomego.

Rafal_Szczecin, też czytałem że sprawują sie u Ciebie dobrze i zachęciło mnie to spróbować. Stare już po rozgrzaniu miały bicie podczas hamowania - to przypadlość przedliftowych. Będzie porównanie do Mikody.
												 Rafal_Szczecin - 24-07-2009, 11:01

| Owczar napisał/a: | 	 		  | _Szczecin, chyba tak  Na podstawie Twojej opinii poelcam te tarcze  Jakby coś bedzie na Ciebie   | 	 
  	  | KaWu napisał/a: | 	 		  | Rafal_Szczecin, też czytałem że sprawują sie u Ciebie dobrze i zachęciło mnie to spróbować. Stare już po rozgrzaniu miały bicie podczas hamowania - to przypadlość przedliftowych. Będzie porównanie do Mikody. | 	  

chlopaki, ja mowie ( pisze ) jak jest, jestem strasznie zadowolony z mikody, i to w kazdym aucie w jakim ona jezdzila .tak wiec nic ,tylko polecam .

wazne jest tylko, zeby do tarczy byl dobry/twardy klocek hamulcowy a nie jakies najtansze scierwo . ja polecam zestaw MIKODA / ATE
												 Owczar - 24-07-2009, 11:06
  Wiem Rafał, spoko jak u mnie nie dadzą rady to nie będę miał do niko pretensji   

Zgadzam się, że lepszy bedzie twardy klocek i ATE jak najbardziej. Szybko się zużywa, ale tarcza nie dostaje tak w kość. Kupiłem kiedyś Kashiyamę. Ciche klocki, nie pyliły praktycznie wcale i ile km natrzaskały. Ale tarcze nie dały rady. Zdarzało się, że jak przyjechałem w nocy to tarcza świeciła się na czerwono...

Ostatecznie miała czarno fiolteowy nalot i była popękana w kilku miejscach, a to wszystko w lancerze    

KaWu, jesteś naszym testerem jeśli chodzi o 256mm. Jak dotrzesz to daj im w kość  
												 Rafal_Szczecin - 24-07-2009, 11:12

| Owczar napisał/a: | 	 		  | KaWu, jesteś naszym testerem jeśli chodzi o 256mm | 	  

dokladnie, Krzysiek jest testerem 256mm natomiast ja 276mm, ciekaw jestem jak bedzie sie miala sprawa z wichrowaniem tarczy, bo jak wiadomo, seryjne tarcze w galu z 256mm krzywily sie .
												 KaWu - 24-07-2009, 11:33
  Ok na pewno je przetestuje, narazie są na dotarciu.

Co do klocków - mam jeszcze ich sporo i zostały TRW.

Jak będę wrzucał kiedyś i maja być twarde, to lepsze moim zdaniem będą Textary, są twardsze niż ATE.

Z doświadczenia sprawdziły się twarde klocki Textar na tarczach ATE. Na tym najlepiej mi się jeździło.
												 KaWu - 17-08-2009, 12:52
  Odświeżam...

Galant machnął w ostatnim czasie trochę km i spisał się rewelacyjnie.

Nowe tarcze ham. także zdały egzamin.

Ale żeby nie było tak kolorowo-to przed wyjazdem na urlop (po 20 min pobycie na cmentarzu) zobaczyłem taki oto widok misia.

Był to parking gdzie dość często parkują także Tiry-i obstawiam, że jeden z nich zawinił.

Bo na osobówkę-dość wysoko są uszkodzenia.
												 mouseman - 17-08-2009, 16:40
  Krzyś ty to masz pecha do tego lewego tyłu. Widze że w tym przypadku znacząco może pomóc pasta polerska koloryzująca.
												 KaWu - 18-08-2009, 08:43
  mouseman, masz racje. Ta sama strona co w Lancerze.

Próbowałem pastą tempo-ale niestety sobie nie poradziła z tym.
												 mouseman - 18-08-2009, 08:47
  To powalczymy na zlocie, mam troche tej chemii  
												 KaWu - 23-09-2009, 10:09
  No to odświeżam temat. Miśkowi stuknęło dziś właśnie u mnie równo 11000 km. Jako, że spisuje się dzilenie to ostatnio (05-09-2009, 196670km) dostal nową uszczelkę pokrywy zaworów wraz z nowymi gumkami na świece. Stare już puszczały olej na świece. 

Do tego doszły świeczki NGK, które były jeszcze kupione do Lancera.

Jeszcze musze troszkę pojeździć i sprawdzić w trasie-ale widać że jak narazie spalanie na pewno z 0,5L spadło.
												 KaWu - 22-10-2009, 12:13
  Wczoraj wymienilem oponki letnie na zimowe. Zakupilem tez 2 nowe zimowki Danlopa Sp Winter Sport 3D. Zobaczymy jak się będą sprawować.
												 mkm - 22-10-2009, 12:22

| KaWu napisał/a: | 	 		  | Wczoraj wymienilem oponki letnie na zimowe. Zakupilem tez 2 nowe zimowki Danlopa Sp Winter Sport 3D. Zobaczymy jak się będą sprawować. | 	  

Literowka czy chinski zamiennik? (zarcik)

KaWu mozesz wkleic fote oponki na kole? Sam musze w tym sezonie zmienic i juz dwoch wulkanizatorow polecalo mi wlasnie ta opone.
												 KaWu - 22-10-2009, 12:40
  Literówka    -Dunlop.

| 

|  

|