L200 Ogólne - Dlaczego L200 krzywo stoi tzn lekko przechylone?
namotore - 07-04-2009, 14:09
a u mnie bez zmian
adi_kce - 28-07-2009, 08:59
Kiedyś dawno temu czytałem ten wątek (nie będąc jeszcze zarejestrowany). Mam od niedawna zawieszenie OME i:
- dalej krzywo stoi i pochylone w ta samą stronę
- reszta teori o OME to prawda. Jeździ się o niebo lepiej. Wcześniej przód się kiwał jak łódka a tył na pusto skakał. Teraz czy na pusto czy pełno auto zachowuje się w miarę podobnie. Tj na pusto przód sie utwardził a tył zmiękł trochę. Jak doładowuję utwardza się całość.
Mój wniosek: jest lepiej i warto było
HugoOrmo - 28-07-2009, 11:41
a jakie OME masz zalozone? tzn +(ile) kg i +(ile) mm?
w warsztacie, ktorego czasami uzywam mowili, ze jedyne rozwiazanie to podkladki, ktore niweluja przechyl - OME tez ma w ofercie. Uzywa sie ich np przy robieniu aut wyprawowych gdzie trzeba wiecej sprzetu dac na stale na jedna strone....
pzdr
adi_kce - 28-07-2009, 12:19
Hmmm, oj na takie pytania nie umiem odpowiedzieć, chyba, że mi pomożesz co i gdzie mam zczytać. Ale cały podnióśł sie o 5 cm
Anonymous - 28-07-2009, 14:41
Dużo...5cm ..OME niby twierdzi ze ich kit podnosi auto o 10mm, tak jest na stronach dystrybutorów. Ale mozliwe, natknąłem sie gdzies już na taki lift po wlozeniu OME. Mozesz zmierzyc odleglosc od srodka piasty (felgi) do krawedzi plastikowego nadkola?
adi_kce - 29-07-2009, 08:02
Wg tego co ja oglądałem tak miało być. Może są rózne zestawy.
Pomiar (cm):
LP=55,6
LT=62,5
PT=63,7
PP=57,0
Jak czegoś nie pomieszałem to taki. Parametry: pełny bak i brak tylenj klapy
Anonymous - 30-07-2009, 08:44
Witam..Dzięki Adi Mam jeszcze prośbę do posiadacza L-ki z fabrycznym zawieszeniem, najlepiej w miarę nowej, aby pomierzył i wpisał w/w odległości od środka felgi do krawędzi nadkola. Starsze elki też mile widziane. Im więcej wpisów tym lepiej. Chciałbym ustalić ile siada zawias w miarę użytkowania.U mnie, w aucie obciążonym dodatkowymi zderzakami (przód i tył), progami i osłonami podwozia w tej chwili jest następująco:
LP-51,0 cm
PP-52,0
LT-55,0
PT-56,0
Dziękuję , pozdrawiam.
Po zmianie zawieszenia na dobinsons +100 kg GVM (lift 45mm)
wygląda następująco:
LP-59,0 PP-59,5
LT-59,5 PT-60,0
Jak widać przechył jest zaniedbywalny - biorąc pod uwagę że nadkola nie są montowane z dokładnością do 1mm
Zobaczymy jak długo Miś utrzyma się na tym poziomie.
|
|
|