Off Topic - konto bankowe gdzie ?
Anonymous - 05-03-2008, 19:49
saphire napisał/a: | A ja od zawsze a więc przez dwucyfrowa ilość lat mam konto w BZWBK i bardzo mi to pasuje choć wcale nie jest najtaniej to jednak liczy się bezpieczeństwo, token/smskod, całe stado innych rzeczy, zajewygodna bankowość internetowa itp. itd. no i to że "maczałem" w tym swoje palce |
Opłata za kartę przez pierwsze 2 lata - darmo. Za każde następne 2 lata: 25 zł.
Przelewy do innych banków: 50 gr.
Wypłaty z bankomatów: z BZWBK - nic; inne: 5 zł.
Trochę sporo.
Anonymous - 05-03-2008, 21:11
Wubek jest drogim bankiem ale są osoby dla których liczy się coś innego.......jak np. maczanie palców
saphire - 05-03-2008, 21:26
Ceny są zupełnie inne jak weźmiesz konto Prestige lub jeszcze inne droższe, vip'owskie itp. i tak dla przykładu ja mam przelewy i wypłaty z innych bankomatów za darmo i jeszcze stado innych spraw gratisowo no ale wtedy się odpowiednio więcej płaci za konto coś za coś - ja wolę drożej a lepiej niż taniej i jak w masówce
[ Dodano: 05-03-2008, 21:29 ]
dm17 napisał/a: | są osoby dla których liczy się coś innego.......jak np. maczanie palców |
Ja z zasady jestem cholernie nieufny do technologii internetowych jako że znam się na nich bardzo dobrze i wiem ile w tym błędów i dziur stąd właśnie ufam tylko temu co mogę posprawdzać a że pracowałem w bezecie masę lat to wiem co tam w trawie piszczy
Anonymous - 05-03-2008, 22:27
saphire napisał/a: | Ja z zasady jestem cholernie nieufny do technologii internetowych jako że znam się na nich bardzo dobrze i wiem ile w tym błędów i dziur stąd właśnie ufam tylko temu co mogę posprawdzać a że pracowałem w bezecie masę lat to wiem co tam w trawie piszczy | Kiedy wyciśniemy coś przez te luki pomogę Ci worki z kasą nosić
saphire - 05-03-2008, 22:45
Chyba żartujesz
Anonymous - 05-03-2008, 23:30
Ja korzystam i nie udało mi się znaleźć bardziej mi odpowiadającego ROR niż ING konto z lwem komfort. 15pln za prowadzenie, i na tym moje opłaty sie kończą. 100% wypłat z bankomatów bez prowizji we wszystkich bankomatach (nie tak jak inni, niby darmo, ale tylko np. 2 w miesiącu w Euronecie). Za darmo zlecenia stałe i przelewy przez Net. Debet możliwy do 5x miesięczny wpływ. Co prawda nie ma oprocentowania swoich wkładów, no ale to konto osobiste a nie oszczędnościowe.
Polecam tym, którzy cenią obsługę przez internet, robią tą drogą dużo operacji i nie lubią szukać swoich bankomatów. po zmianie platformy portalu naprawdę miłe w obsłudze
Anonymous - 05-03-2008, 23:39
Czarcik napisał/a: | Ja korzystam i nie udało mi się znaleźć bardziej mi odpowiadającego ROR niż ING konto z lwem komfort. 15pln za prowadzenie, |
saphire napisał/a: | ale wtedy się odpowiednio więcej płaci za konto |
ja osobiscie podziwiam osoby ktore za trzymanie swoich pieniedzy w banku musza placic, nie pisze tego zlosliwie ale naprawde podziwiam to ze zgadzaja sie i akceptuja taki stan rzeczy.
gulgulq - 06-03-2008, 07:07
arrturro, nieplacisz za trzymanie pieniedzy tyko za uslugi okolopieniezne :)
Anonymous - 06-03-2008, 08:31
"zwał jak zwał", rozumiem inne opłaty (tak jak z autem wyzszej klasy, chcesz miec luksus placisz za niego) ale samej oplaty za prowadzenie rachunku z moimi pieniedzmi, nie zrozumiem
gulgulq - 06-03-2008, 08:48
no ja tez nierozumiem, raczej to pozostalosc z PRL - gdzie posidanie konta w banku nie bylo potrzebne i bylo luksusem, a za luksus sie płaci, i tak ciagnie sie to latami, choc teraz to juz zaczyna byc pomalu eliminowane - konkurencja, obce banki wprowadzja normlanośc i i standarty jakie sa w innych krajach czyli konta bezpłatne
to tak jak oplaty za abonament tv, telefon, prad, gaz czyli niewiadomo za co
Anonymous - 06-03-2008, 10:34
Wracając jeszcze do mBanku i kart chipowych..
Oferta dotyczy rachunków takich jak: emax, izzy. Nie dot. natomiast ekonta. Na pytanie czy wprowadzą karty chipowe (którymi, pani na mLinii potwierdziła, autoryzuje się operacje PIN-em) dla ekont usłyszałem, że tak.
W związku z tym otwieram konto z Lwem ING Direct Za 15 zeta wyrabiam sobie kartę Maestro z obrazkiem i czekam aż mBank wprowadzi karty chipowe dla posiadaczy ekonta.
Jak wprowadzą to chyba się przeniosę do mBanku. Chyba, o ile nie przyzwyczaję się do Lwa
cns80 - 06-03-2008, 11:02
saphire napisał/a: | A ja od zawsze a więc przez dwucyfrowa ilość lat mam konto w BZWBK i bardzo mi to pasuje choć wcale nie jest najtaniej to jednak liczy się bezpieczeństwo, token/smskod, całe stado innych rzeczy, zajewygodna bankowość internetowa itp. itd. no i to że "maczałem" w tym swoje palce |
Też mam tam konto i jestem bardzo zadowolony. Jedyny minus (malutki) odkryłem jak wziąłem kredyt. Nie ma zakładki do spłaty kredytu, tylko trzeba "ręcznie wypełniać przelew", a to mnie kosztuje aż 1 minutę roboty . Zapłaciłem po 2 latach 25 złotych za kartę i może razem z 10 zł przez ten czas za przelewy. Bankomaty mam 4 po drodze do pracy, z czego przed 2 mogę zaparkować nawet ciężarówkę wpoprzek .
Co do kart chipowych to większość terminali ich jeszcze nie czyta
Anonymous - 06-03-2008, 11:16
cns80 napisał/a: | Co do kart chipowych to większość terminali ich jeszcze nie czyta |
Ale te karty mają chip'a i pasek magnetyczny bodajże.. hmm..? a pasek wszystkie czytają
cns80 - 06-03-2008, 11:22
detlef napisał/a: | Ale te karty mają chip'a i pasek magnetyczny bodajże.. hmm..? a pasek wszystkie czytają |
Taaa. tylko pani przy kasie walczy z chipem wyginając kartę na wszystkie strony, zamiast spróbować paskiem
e-gen - 06-03-2008, 12:03
dużą siecią bezprowizyjnych bankomatów 2700 dysponują klienci banków spółdzielczych
|
|
|