To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - konto bankowe gdzie ?

Anonymous - 05-03-2008, 19:49

saphire napisał/a:
A ja od zawsze a więc przez dwucyfrowa ilość lat mam konto w BZWBK i bardzo mi to pasuje choć wcale nie jest najtaniej to jednak liczy się bezpieczeństwo, token/smskod, całe stado innych rzeczy, zajewygodna bankowość internetowa itp. itd. no i to że "maczałem" w tym swoje palce :badgrin: :badgrin: :badgrin: :finga:

Opłata za kartę przez pierwsze 2 lata - darmo. Za każde następne 2 lata: 25 zł.
Przelewy do innych banków: 50 gr.
Wypłaty z bankomatów: z BZWBK - nic; inne: 5 zł.
Trochę sporo.

Anonymous - 05-03-2008, 21:11

Wubek jest drogim bankiem ale są osoby dla których liczy się coś innego.......jak np. maczanie palców :D :D :D
saphire - 05-03-2008, 21:26

Ceny są zupełnie inne jak weźmiesz konto Prestige lub jeszcze inne droższe, vip'owskie itp. :) i tak dla przykładu ja mam przelewy i wypłaty z innych bankomatów za darmo i jeszcze stado innych spraw gratisowo no ale wtedy się odpowiednio więcej płaci za konto :) coś za coś - ja wolę drożej a lepiej niż taniej i jak w masówce :badgrin:

[ Dodano: 05-03-2008, 21:29 ]
dm17 napisał/a:
są osoby dla których liczy się coś innego.......jak np. maczanie palców :D :D :D

Ja z zasady jestem cholernie nieufny do technologii internetowych jako że znam się na nich bardzo dobrze i wiem ile w tym błędów i dziur stąd właśnie ufam tylko temu co mogę posprawdzać a że pracowałem w bezecie masę lat to wiem co tam w trawie piszczy :)

Anonymous - 05-03-2008, 22:27

saphire napisał/a:
Ja z zasady jestem cholernie nieufny do technologii internetowych jako że znam się na nich bardzo dobrze i wiem ile w tym błędów i dziur stąd właśnie ufam tylko temu co mogę posprawdzać a że pracowałem w bezecie masę lat to wiem co tam w trawie piszczy :)
Kiedy wyciśniemy coś przez te luki :?: :?: :D :D :D :D pomogę Ci worki z kasą nosić :D :D :D :D
saphire - 05-03-2008, 22:45

Chyba żartujesz :butthead: :badgrin:
Anonymous - 05-03-2008, 23:30

Ja korzystam i nie udało mi się znaleźć bardziej mi odpowiadającego ROR niż ING konto z lwem komfort. 15pln za prowadzenie, i na tym moje opłaty sie kończą. 100% wypłat z bankomatów bez prowizji we wszystkich bankomatach (nie tak jak inni, niby darmo, ale tylko np. 2 w miesiącu w Euronecie). Za darmo zlecenia stałe i przelewy przez Net. Debet możliwy do 5x miesięczny wpływ. Co prawda nie ma oprocentowania swoich wkładów, no ale to konto osobiste a nie oszczędnościowe.
Polecam tym, którzy cenią obsługę przez internet, robią tą drogą dużo operacji i nie lubią szukać swoich bankomatów. po zmianie platformy portalu naprawdę miłe w obsłudze :p

Anonymous - 05-03-2008, 23:39

Czarcik napisał/a:
Ja korzystam i nie udało mi się znaleźć bardziej mi odpowiadającego ROR niż ING konto z lwem komfort. 15pln za prowadzenie,

saphire napisał/a:
ale wtedy się odpowiednio więcej płaci za konto :)

ja osobiscie podziwiam osoby ktore za trzymanie swoich pieniedzy w banku musza placic, nie pisze tego zlosliwie ale naprawde podziwiam to ze zgadzaja sie i akceptuja taki stan rzeczy.

gulgulq - 06-03-2008, 07:07

arrturro, nieplacisz za trzymanie pieniedzy tyko za uslugi okolopieniezne :) :)
Anonymous - 06-03-2008, 08:31

"zwał jak zwał", rozumiem inne opłaty (tak jak z autem wyzszej klasy, chcesz miec luksus placisz za niego) ale samej oplaty za prowadzenie rachunku z moimi pieniedzmi, nie zrozumiem :)
gulgulq - 06-03-2008, 08:48

no ja tez nierozumiem, raczej to pozostalosc z PRL - gdzie posidanie konta w banku nie bylo potrzebne i bylo luksusem, a za luksus sie płaci, i tak ciagnie sie to latami, choc teraz to juz zaczyna byc pomalu eliminowane - konkurencja, obce banki wprowadzja normlanośc i i standarty jakie sa w innych krajach czyli konta bezpłatne

to tak jak oplaty za abonament tv, telefon, prad, gaz czyli niewiadomo za co

Anonymous - 06-03-2008, 10:34

Wracając jeszcze do mBanku i kart chipowych..

Oferta dotyczy rachunków takich jak: emax, izzy. Nie dot. natomiast ekonta. Na pytanie czy wprowadzą karty chipowe (którymi, pani na mLinii potwierdziła, autoryzuje się operacje PIN-em) dla ekont usłyszałem, że tak.
W związku z tym otwieram konto z Lwem ING Direct :) Za 15 zeta wyrabiam sobie kartę Maestro z obrazkiem i czekam aż mBank wprowadzi karty chipowe dla posiadaczy ekonta.
Jak wprowadzą to chyba się przeniosę do mBanku. Chyba, o ile nie przyzwyczaję się do Lwa :)

cns80 - 06-03-2008, 11:02

saphire napisał/a:
A ja od zawsze a więc przez dwucyfrowa ilość lat mam konto w BZWBK i bardzo mi to pasuje choć wcale nie jest najtaniej to jednak liczy się bezpieczeństwo, token/smskod, całe stado innych rzeczy, zajewygodna bankowość internetowa itp. itd. no i to że "maczałem" w tym swoje palce

Też mam tam konto i jestem bardzo zadowolony. Jedyny minus (malutki) odkryłem jak wziąłem kredyt. Nie ma zakładki do spłaty kredytu, tylko trzeba "ręcznie wypełniać przelew", a to mnie kosztuje aż 1 minutę roboty :mrgreen: . Zapłaciłem po 2 latach 25 złotych za kartę i może razem z 10 zł przez ten czas za przelewy. Bankomaty mam 4 po drodze do pracy, z czego przed 2 mogę zaparkować nawet ciężarówkę wpoprzek :twisted: .
Co do kart chipowych to większość terminali ich jeszcze nie czyta :evil:

Anonymous - 06-03-2008, 11:16

cns80 napisał/a:
Co do kart chipowych to większość terminali ich jeszcze nie czyta :evil:

Ale te karty mają chip'a i pasek magnetyczny bodajże.. hmm..? a pasek wszystkie czytają :p

cns80 - 06-03-2008, 11:22

detlef napisał/a:
Ale te karty mają chip'a i pasek magnetyczny bodajże.. hmm..? a pasek wszystkie czytają

Taaa. tylko pani przy kasie walczy z chipem wyginając kartę na wszystkie strony, zamiast spróbować paskiem :doubt:

e-gen - 06-03-2008, 12:03

dużą siecią bezprowizyjnych bankomatów 2700 dysponują klienci banków spółdzielczych