To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - Colt 1,6 CA0 - jak go usprawnić?

Kleju - 02-03-2009, 23:27

A co tutaj nagle taka cisza, jakby makiem zasiał? 8) Coś teoretyków i znawców nie widać :D
Jak dla mnie ciekawy projekt, ale to się okaże jak właściciel trochę pojeździ i czy oby na pewno będzie bezawaryjny... ale duży respekt za taki prawie niemożliwy projekt 8)

czarnuch23 - 02-03-2009, 23:48

Nie mam zamiaru wypowiadac sie o projekcie turbo jesli nie wiem nic poza tym ze ma wlozona turbine:) ale 180 koni z 1.6 na doladowaniu 0.45bara jest dla mnie nierealne :D
Seryjny silnik 1.8 na doladowaniu 0,5bara ma 190 koni i wieksze wtryski i odprezone tloki.
Czyli albo colt ma mniej mocy (okolo 160koni ) albo silnik tez byl dlubany.
Ciekawi mnie kiedy wpowie sie wlasciciel :)

Cezar - 03-03-2009, 00:00

Wlasciciel - siwy - mowil ze moc to ok 160-170KM, calosc czeka na zestrojenie i dopiero wtedy wszystko zostanie sprawdzone na hamowni :)

Pamietam ze wtryski sa z jakiegos Forda Probe (pewnie turbo) :wink:

ictus - 03-03-2009, 00:49

Kleju, a czy to nie ty zawsze najglosniej krzyczales ze sie nie da i wogole to nie ma rzadnych gratow????
Cezar, optymizm wlascicieli zawsze dodaje pare(nascie/dziesiat) KM :)

Kleju - 03-03-2009, 10:39

ictus napisał/a:
Kleju, a czy to nie ty zawsze najglosniej krzyczales ze sie nie da i wogole to nie ma żadnych gratow????

Bo teoretycznie nie ma gratów :) Po zdjęciach widać że jest to "składane", nie żaden zestaw dedykowany. Jak wcześniej napisałem zobaczymy jak to będzie sie spisywać w codziennej eksploatacji, jeśli wszystko będzie ok, auto będzie bezawaryjnie sie przemieszczać to chylę czoła i napiszę że nie miałem racji :p Założyć wszystko można, nawet kompresor, ale wszystko wyjdzie w praniu... Więc poczekamy jak właściciel będzie raczył opisać swój projekt i pomierzy auto.

pawela - 03-03-2009, 10:56

oj są są graty, i dostępne bez większego problemu.
Na ebay.co.uk bez problemu kupisz taki kompletny, dedykowany do 4G92 Turbo Kit

Kleju - 03-03-2009, 11:08

A to sorki ;) Tylko ciekawe dlaczego nikt tego nie kupuje i nie zakłada. Nawet na zagranicznych stronach nie widzialem... Ale fakt, faktem są :)
londolut - 03-03-2009, 11:10

Kleju, a widziałeś na brytyjskich forach Protony GTI? Tam większość dłubanych mechanicznie aut ma turbo. A do CA0 tego nie pchają bo Cyborgi są dla nich.
Anonymous - 03-03-2009, 12:55

Kleju napisał/a:
Tylko ciekawe dlaczego nikt tego nie kupuje i nie zakłada. Nawet na zagranicznych stronach nie widzialem...

Daj mi kasę to kupię i założę nie wiedzę problemu :biggrin:

Kleju - 03-03-2009, 13:17

londolut napisał/a:
Kleju, a widziałeś na brytyjskich forach Protony GTI? Tam większość dłubanych mechanicznie aut ma turbo. A do CA0 tego nie pchają bo Cyborgi są dla nich.

A czy czasem w większości nie są to silniki 1.8? Takich dużo widziałem protonów...

i jednego z silnikiem 1.6 :D

londolut - 03-03-2009, 13:35

Kleju napisał/a:
A czy czasem w większości nie są to silniki 1.8?
Są GTI ale 4G92 też są.